یک اقتصاددان گفت: تصمیم اوپک برای کاهش تولید، فرصتی است که دولت می تواند بجای تزریق دلار و تلاش برای بازگرداندن نرخها، منابع مازاد را به سوی توسعه زیرساختها هدایت کند.

به گزارش مشرق، امیر عباس زینت‌بخش در مورد اثرات تصمیم تازه اوپک و افزایش درآمدهای نفتی دولت اظهار کرد: کاهش عرضه نفت در شرایط افزایش تقاضا در بازارهای نوظهور بطور طبیعی منجر به افزایش قیمت نفت می شود.

وی ادامه داد: افزایش قیمت نفت درآمدهای ارزی دولت را افزایش خواهد داد که این به معنای کاهش قیمت دلار بازار به سطحی است که دولت در تعیین آن دخالت دارد.

وی گفت: کاهش قیمت دلار خبری نه چندان خوش برای صادر کننده است چرا  که منجر به کاهش درآمدهای صادراتی می شود و در عین حال خبری خوش برای واردکنندگان است چرا که واردکنندگان می‌توانند کالاهای وارداتی را ارزانتر خریدار کنند.  در عین حال کاهش قیمت دلار خبری خوش برای بدهکارانی است که تعهدات دلاری به بانک ها و دولت دارند.

این اقتصاددان گفت: دولت هم که در سال های اخیر به رغم افزایش قدرت دلار در برابر سایر ارزها در بازارهای جهانی که باید آنرا در نرخ برابری ریال اعمال می‌کرده است، سعی در حفظ و تثبیت نرخ ارز های خارجی به خصوص دلار نموده است، بهتر است این رویه را تغییر دهد.

زینت بخش تصریح کرد: کاسته شدن فشار روانی و فراوانی دلار فرصتی است که دولت می‌تواند بجای تزریق دلار و تلاش برای بازگرداندن نرخ ها، نرخ برابری واقعی را بدون ملاحظات خاص اعمال نماید و منابع مازاد را به سوی توسعه زیرساخت ها هدایت کند. در غیر این صورت، یعنی حفظ سنت اشتباه فشردن فنر دلار در راستای ایجاد یا حفظ آرامش در بازار برای عبور از مقاطع اقتصادی-سیاسی، همیشه نهایتا دودش به چشم خود دولت و سپس اقتصاد ملی رفته و خواهد رفت.

منبع: مهر