کد خبر 662094
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۶

خبرگزاری اسپوتنیک در آستانه همه‌پرسی ایتالیا با اشاره به شوک ناشی از برگزیت و افزایش قدرت جنبش‌های پوپولیستی در اروپا، از تشدید نگرانی‌ها درخصوص افزایش بی‌ثباتی سیاسی در ایتالیا به عنوان سومین اقتصاد اروپا خبر داد.

به گزارش مشرق، خبرگزاری اسپوتنیک امروز یکشنبه در آستانه برگزاری همه‌پرسی اصلاح قانون اساسی در ایتالیا طی گزارشی نوشت: همه‌پرسی اصلاح قانونی اساسی امروز در ایتالیا برگزار می‌شود؛ همه‌پرسی که عرق سرد را بر پیشانی اروپا و بازارهای مالی آن نشانده و نگرانی‌ها از آغاز فاز جدید بی‌ثباتی در این کشور به عنوان سومین اقتصاد بزرگ منطقه یورو پس از شوک خروج انگلیس از اتحادیه اروپا (برگزیت) و افزایش جنبش‌های پوپولیستی در اروپا را تشدید کرده است.

ایتالیایی‌ها امروز به واسطه همه‌پرسی اصلاح قانون اساسی در کشورشان در واقع در همه‌پرسی مربوط به ادامه فعالیت یا کناره‌گیری «ماتئو رنتزی» نخست‌وزیر ایتالیا از قدرت شرکت خواهند کرد چرا که رنتزی اعلام کرده که در صورت شکست همه‌پرسی از قدرت کناره‌گیری خواهد کرد.

نتایج قطعی این همه‌پرسی حساس و حیاتی امشب اعلام می‌شود اما نتایج اولیه آن پس از بسته شدن حوزه‌های اخذ رأی اعلام خواهد شد.

از اصلاحاتی که در این همه‌پرسی مدنظر است، می‌توان به کاهش قابل توجه قدرت سنا و در مقابل آن افزایش نفوذ مجلس نمایندگان اشاره کرد که شمار اعضای آن در صورت رأی مثبت از 315 نفر به 100 نفر کاهش خواهد یافت که در این صورت بیشتر آنان نمایندگان محلی و شهرداران خواهند بود.

علاوه بر اسپوتینک، «رادیو واتیکان» نیز این همه‌پرسی را همه‌پرسی پرخطر برای نخست‌وزیر ایتالیا دانسته و اعلام کرده که رنتزی با برگزاری این همه‌پرسی در کشورش به عنوان دومین بدهکار بزرگ اروپا پس از یونان، در واقع آینده سیاسی خود را به بازی گرفته است.

 

 

به گزارش شبکه یورونیوز، بیش از 46 میلیون نفر از مردم ایتالیا برای شرکت در همه پرسی این کشور به پای صندوق‌های رأی فرا خوانده شده‌اند تا به اصلاحات قانونی اساسی که توسط دولت رنتزی پیشنهاد شده «آری» یا «خیر» بگویند.

همه پرسی قانون اساسی ایتالیا مخالفان و موافقان زیادی در این کشور دارد و نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که اختلاف «آری» و «نه» بسیار اندک خواهد بود.

بسیاری از گروههای سیاسی ایتالیا از جمله جنبش راست گرای 5 ستاره، حزب اتحادیه شمال و حتی بعضی از اعضای با نفوذ حزب حاکم با اصلاحات پیشنهادی آقای رنتزی مخالفت کرده اند.

«بپه گریلو» رهبر جنبش پنج ستاره اعلام کرده است که در صورت رأی «نه» مردم، خواستار برگزاری انتخابات پارلمانی زود هنگام خواهد شد.

یکی از موافق تغییر قانون اساسی می گوید: «من رأی آری دادم برای اینکه معتقدم دلایل موافقان از مخالفان بهتر است حتی با وجود همه کاستی‌هایی که همه‌پرسی دارد. این اصلاحات موجب ساده شدن نظام سیاسی ایتالیا می‌شود، نظام دو مجلسی را که من اصلا دوست ندارم و زاییده دوران پسافاشیسم است اصلاح می‌کند و باید بگویم که نهایتا این ساده کردن نظام سیاسی است که مرا جذب کرده است.»

یک مخالف نیز می‌گوید: «من به یک دلیل ساده این اصلاحات را دوست ندارم، به نظرم همه احزاب و گروه‌های سیاسی باید بر سر مسائل اساسی هم نظر باشند، نه اینکه اصلاحات با تعدادی بالای آراء مخالف تصویب شود. من این تکبری که در ارائه اصلاحات بود دوست نداشتم.»

«باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا، «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان و «ژان کلود یونکر» رئیس کمیسیون اروپا از مردم ایتالیا خواسته‌اند به اصلاحات پیشنهادی رنتزی رأی مثبت بدهند.
 
منبع: فارس