- با توجه به اينكه غرب همیشه بهدنبال تفرقهافكنی و جدایی صفوف مسلمین از یكدیگر بوده، به نظر شما مردم و روحانيون اهل سنت كردستان در مقابل این تفرقهافكنیها چگونه رفتار كردهاند؟
مردم كردستان با سیاست كهنهي انگلیس كه میگوید: «تفرقه بینداز و حكومت كن»، كاملا آشنا هستند و هر كلامی را كه مسموم به زهر تفرقه باشد، سركوب میكنند و بهفضل الهی هیچگاه در دام این سیاستهای شیطانی قرار نگرفتهاند.
از دیرباز در ایران و در میان مسلمانان شیعه و سنی كمال رفتار مسالمتآميز برقرار بوده و تاریخ گواه است كه روحانیون اهل تسنن پیش از انقلاب با چاپ و تكثیر اعلامیهها و تصاویر امام خمینی(ره) و تبیین جایگاه انقلاب اسلامی، سعی در مبارزه با نظام طاغوت را داشتهاند و پس از انقلاب هم همواره به یاری جمهوری اسلامی شتافتهاند و جامعه روحانیون اهل سنت غرب كشور با افتخار 80 شهید روحانی اهل سنت از كردستان در انقلاب و دفاع مقدس را به نظام اسلامی تقدیم كرده است. مردم قهرمان كُرد در قالب گروه پیشمرگان كُرد مسلمان با حدود 1500 شهید در راه مبارزه با ضدانقلاب، كارنامهي افتخارآميزي دارد.
اما در این میان گروههای ضدانقلاب از گرایش مردم نسبت به جمهوری اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) بهشدت وحشت داشتند و هر ندایی را كه برای آگاهی مردم از انقلاب اسلامی بلند میشد، ترور و سركوب میكردند و نمونههاي اين اشخاص در اسناد و تاريخ ثبت شدهاست.
- آيا طي فعاليتهاي خود در زمان انقلاب با مواردي روبهرو شدهايد كه مويد حمايت اهل سنت از انقلاب اسلامي باشد؟
زمانی كه بنده در تكاب به عنوان امام جمعه حضور داشتم، یكی از روحانیون به نام ملاباقر ترابی به بنده رجوع كرد و گفت در روستایی كه او زندگی میكند و مشغول تبلیغ است توسط گروههای ضدانقلاب كومله و دموكرات تهدید به مرگ شده و به همین دليل از من خواست تا او را كمك كنم، من هم با برادران سپاه تماس گرفتم و آنها را از ماجرا مطلع كردم و برادران سپاه هم با همكاری خوب خود مكان ديگري برای سكونت آن روحاني و خانوادهاش در شهر فراهم كردند.
همان شب در حالي كه ملاباقر نراقي، مشغول اسبابكشي بود، توسط گروههای ضدانقلاب به شهادت رسید. این مسئله نشان ميدهد كه مردم قهرمان كردستان در هیچ شرایطی دست از حمایت از انقلاب اسلامی نكشیدهاند و بر آن عهدی كه با امام خمینی(ره) و رهبر انقلاب داشتهاند، استوار ماندهاند.
- نظر شما درخصوص نقشآفريني اهل سنت در جنگ هشت سالهي تحميلي چيست؟
در جنگ تحمیلی هشت ساله هم بار ديگر همهي اقوام و مذاهب در هر لباس و عقیدهای از شیعه تا اهل تسنن برای دفاع از تمامیت ارضی و حفظ وجب به وجب خاك ایران عزیز فداكارانه وارد میدان شدند و با اتحاد و همدلی جانفشانی و مقاومت كردند.
اهل سنت ایران از تمام مناطق از جمله سیستان و بلوچستان، خراسان، گلستان، هرمزگان و كردستان شانه به شانهي برادران شیعهي خود، دفاع از انقلاب و آرمانهای امام خمینی(ره) را وظیفه خود دانستند و در این جهاد همه جانبه شركت كردند.
دشمنان انقلاب همواره سعی بر این داشتند كه جنگ تحمیلی را یك جنگ مذهبی میان شیعه و سنی جلوه دهند، تا اهل سنت ایران از شركت در جنگ منصرف و ناامید شوند اما این توطئه همانند توطئههای زمان انقلاب توسط علمای شیعه و سنی خنثی شد.
با وجود هجمهي گسترده و بیشمار فرهنگی و مذهبی توسط استكبار كه در جهت تفرقهافكنی در خاك ایران گام برداشته است، تعداد 3001 شهید و جانباز و آزاده اهل سنت در كردستان ایران كه تا آخرین لحظات پایانی تجاوز و هجوم رژیم بعث عراق ایستادگی كردهاند، گواهی بر نقش و پایبندی اهل سنت در پاسداری از كشور است.
امروز ما شاهد آن هستیم كه كشورهای منطقه بهخصوص سوريه و عراق، در آتش جنگ و ناامنی و گاهی مسلمانكُشی قرار دارند ولی ایران اسلامی به بركت خون شهدای جنگ تحمیلی گرفته تا شهدای جبهه مقاومت كه شاهد سلحشوریهای برادران شیعه و سنی بودهایم، در آرامش و امنیت كامل چه شیعه و چه سنی در كنار یكدیگر در تمامی سطوح جامعه در حال فعالیت و زندگی مسالمتآمیزی هستند. از جمله شهدای اهل سنت میتوانیم به شهید شهركندی، ماموستای شهید یوسف فتایی، شهید ذوالفقاری، شهید شیخرشید، ماموستای شهید برهانعالی و شیخالاسلام اشاره كنیم كه بسیاری از آنها از روحانیون اهل سنت بودهاند و برای این انقلاب جان خود را فدا كردهاند.
- شايد برخي از مخاطبان اينطور احساس كنند شما به جهت مسئوليتي كه داريد، اين حرفها را ميزنيد. به نظر شما نبايد اشكالات و كاستيهاي موجود را نيز بازگو كرد؟
حقيقت اين است كه اصلا اينطور نيست. درست است كه من امام جمعهي موقت سقز هستم اما همانطور كه شما هم ميدانيد، مردم عزيز ما ميتوانند با كمي تحقيق و پژوهش به درستي يا نادرستي حرفهاي من پي ببرند. امروز ديگر نميشود شعار داد. هيچكس نميتواند ارادت قلبي مردم اهل تسنن به اسلام ناب و انقلاب اسلامي را ناديده بگيرد و تنها غرب است كه با طراحي و برنامهريزيهاي مختلف سعي دارد اين وضعيت را به هم بريزد. كافي است در كوچهپس كوچههاي شهرها و روستاهاي مردم اهل تسنن قدم بزنيد و از ميزان ارادت آنها به كشور و انقلاب باخبر شويد.
- وحدت میان مسلمین بالاخص مذاهب شیعه و سنی در ایران حائز چه جایگاهی است؟
از جمله تأكیدات مهمی كه رهبر انقلاب در سالهای اخیر بارها به آن اشاره كردهاند، جایگاه ویژهی «وحدت» است. با نگاهی به اقدامات دشمن در كشورهایی همچون پاكستان، افغانستان، سوریه، عراق، لبنان و... میتوان بهخوبی دانست كه پاشنهي آشیل آیندهی جامعهي ما نیز میتواند این مسئله باشد.
ایجاد وحدت میان مسلمین ضامن زندگی مسالمتآمیز میان آنهاست. وحدت اسلامی عامل عزت و قدرت مسلمین و ممانعت از استیلای دشمنان بر جان و مال و ناموس آنان است كه با احقاق آن میتوانند دركنار یكدیگر از رشد جریانات افراطی و تكفیری جلوگیری كنند.
در آنسو، اندكی معدود از جامعهی اهل سنت ما نیز در عین برخورداری از اعتدال فكری و رفتاری، امكان نفوذ و رخنهی متأثر از جریانهاي افراطی و خارجی را دارند و این میتواند زنگ خطری در جهت تضعیف اخوت اسلامی و همدلی جامعه شود و اما وظیفهي عالمان دینی و مؤثرین جامعه، زدودن اختلافات جزئی میان یكدیگر و برقراری وحدت فطری و دینی میان مسلمین است تا زمینههای تخریب این همزیستی و وحدت كلمه از بین برود و دشمنان دیانت و بشریت ناكام بمانند.
- اقدامات جریانهای افراطی مذهبی در داخل و خارج از كشور علیه تحقق وحدت آبشخورش كجاست؟ و چه چیزی را هدف گرفتهاند؟
متأسفانه در سالهاي اخير شاهدیم كه برخی افراد از روی ناآگاهی و برخی كه بسیار اندك هم هستند از روی عناد كوركورانه و بیبصیرتی، گروههای تكفیری را منتسب به اهل سنت میدانند. در اينجا هم وظیفهی علمای اهل سنت و هم وظیفهی علما و فرهیختگان شیعه است كه مرز بین تكفیر با اسلام حقیقی و اهل سنت را جدا كنند و اذهان و افكار عمومی را نسبت به این تودهي سرطانی آگاه كنند.
گروههای تكفیری از قبیل داعش بدون شك وابسته به سرویسهای جاسوسی ایادی غرب و مستكبران هستند كه نیت دارند تا با رخنهي میان مسلمین و پرداختن به مسائل تفرقهانگیز، مسلمانكشی و برادركشی راه بیندازند.
منبع: ماهنامه همشهري پايداري- آذر95