سرویس سیاست مشرق _ «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. شنبه تا چهارشنبه، 7:30 دقیقه صبح با بسته خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
روایت علی جنتی از «گزارشهای اطلاعاتی» برای کمک به دولت
علی جنتی، وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت یازدهم، در بخشی از مصاحبه خود با ویژه نامه نوروزی روزنامه آرمان امروز گفته است:
وی می افزاید: هدف از تشکیل این اتاق فکرها هم این بود که جایگاه دولت و وزارت ارشاد را در بین افکار عمومی تنزل بدهند و افکار خود را به جامعه القا کنند. بنده باید این نکته را نیز یادآوری کنم که سخنان بنده بر اساس تحلیل نیست بلکه بر اساس اطلاعات مستدلی است که به ما ارائه می شد.
جنتی در بخش دیگری از صحبت های خود نیز در پاسخ به این سوال که «ماهواره می بینید»؟! گفته است: بله! من در حدود 15 سال یعنی از زمانی که ماهواره وارد ایران شد برنامه های ماهواره را می بینم.
او تصریح می کند: بنده بیشتر برنامه های خبری و تحلیلی ماهواره را می بینم!
*دوران مدیریت علی جنتی بر وزارت ارشاد به اذعان منتقدان و حتی به گواه دولت و اصلاح طلبان نیز کارنامه چندان موفقی نداشته است و ربط دادن کارنامه مدیریتی آقای جنتی به اتاق های فکر! کار اصولی و پسندیده ای به نظر نمی رسد.
این در حالی است که اصلاح طلبان نیز از روز نخست صدارت علی جنتی؛ به دلیل نزدیکی او به آیت الله جنتی و وجهه قانونگرایی وزیر ارشاد، اشاره های انتقادی خود به سمت او را آغاز کردند و همواره یکی از وزرای مورد تأکید اصلاح طلبان برای تغییر، شخص آقای جنتی بوده است.
تأکیدی که دست آخر اجابت شد و علی جنتی از کابینه رفت.
تأکید بر حلیّت آوازخوانی زنان در انظار و آزادی ماهواره از جمله حاشیه های جدی دوران وزارت علی جنتی محسوب می شوند که به نظر نمی رسد ربطی به اتاقهای فکر مورد ادعای جنتی داشته باشند!
***
آنچه اصلاح طلبان علیه شورای نگهبان گفتند
یک فعال فتنه: مردم حق دارند از شورای نگهبان ناراضی باشند!
مصطفی تاجزاده، از فعالان اصلاح طلب در بخشی از مصاحبه خود با ویژه نامه نوروزی نشریه «نسیم بیداری» در اشاره به شورای نگهبان گفته است:
او می افزاید: البته فلسفه تشکیل شورای نگهبان این بود که مانع تخلف های احتمالی دولت شود تا دولتی که مامور برگزاری انتخابات است، این فرصت را نداشته باشد که مخالفین خود را رد کند و همچنین ابزار تخلف و تقلب هم از قوه مجریه گرفته شود. متأسفانه این وظیفه قانونی به اهرمی برای فشار به منتقدان تک صدایی تبدیل شده است و چون تشخیص اینکه چه کسانی می توانند در انتخابات نامزد شوند، با ضابطه و حساب و کتاب معلومی نیست، طبیعیست که مردم ناراضی شوند!
تاجزاده همچنین در پاسخ به این جمله خبرنگار که «البته کار از نارضایتی گذشته و به نگرانی ای جدی رسیده است» می گوید: خب! حق دارند...
*آقای تاجزاده یکی از فعالان فتنه سال 88 بود که به دلیل جرم های ارتکابی در این رابطه چند سال را در زندان سپری کرد و هم اکنون چندماه بیشتر نیست که آزاد شده است.
انتقادات اصلاح طلبان از شورای نگهبان، مسبوق به سابقه است و در آستانه هر انتخاباتی با شدت بیشتری طرح می شود.
آنها به «نظارت استصوابی» شورای نگهبان به دلیل وجود شاخص های تشخیصی وکلا و فقهای شورای نگهبان انتقاد دارند.
جریان سیاسی خاص در انتخابات گذشته نیز بحث «رایزنی با اعضای شورای نگهبان» را مطرح کرد و حتی مدعی شد که نگرانی های خود در زمینه رد صلاحیت ها را با تنی چند از اعضای شورای نگهبان مطرح کرده است.(اما برای انتخابات ریاست جمهوری آینده از آنجا که نیاز چندانی به رایزنی احساس نمی کند از ژست تعامل نیز خارج شده است.)
تمامی این اظهارات در حالی است که چهره های جریان خاص در یک بی اخلاقی آشکار از اشاره به ذنوب لایغفر خود در حق نظام اسلامی و مردم طفره می روند و ضمن تقلا برای مقصر جلوه دادن شورای محترم نگهبان، قصد ایجاد این انتظار را در افکار عمومی دارند که مثلاً فتنه گران نیز صلاحیت حضور دوباره در مناصب نظام را دارند!
آنها در عین حال اشاره ای به این معنا هم نمی کنند که بعید است کسی به صرف نزدیک بودن به جریان اصلاحات رد صلاحیت شود زیرا تجربه نشان داده است که چهره های جوان و خوش سابقه اصلاح طلب و یا اصلاح طلبان نجیبی مثل دکتر عارف همواره از فیلترهای نظارتی شورای نگهبان بدون هیچ مشکلی عبور می کنند.
گفتنیست، غلامحسین کرباسچی، دبیر کل حزب کارگزاران سال گذشته در اظهاراتی عجیب گفته بود: «اصلاحطلبها دنبال حفظ موقعیت و جایگاه شورای نگهبان هستند. هیچ اصلاحطلبی را نمیشناسم که در جهت تخریب شورای نگهبان حرفی زده باشد»!
آنچه در ادامه می خوانید بخشی از صحبت هایی است که چهره ها و معاریف اصلاح طلب طی سال های اخیر و در دولت آقای روحانی در اشاره به شورای محترم نگهبان مطرح کرده اند:
_ رسول منتجبنیا: حتی مادر فرزندمرده نیز به دلایل ردّ صلاحیت من میخندد!
_ احمد خرّم: این رد صلاحیتها، با شناختی که ما بر روی افراد رد صلاحیتشده داریم، عکس فرمایشات رهبر معظم انقلاب است. ما متوجه نمیشویم که چرا شورای نگهبان در جهت مخالف صحبتهای رهبری حرکت میکند!
_ سیدحسین موسوی تبریزی: تحقیقات محلی شورای نگهبان برای انتخابات خلاف شرع و قانون است.
_ شهربانو امانی: هیئت نظارت نه تنها زمینه شرکت گسترده مردم و مشارکت حداکثری آنان را فراهم نمیکند، بلکه بدون در نظر گرفتن تاکید مقام معظم رهبری در خصوص حق الناس بودن انتخابات، موجب یأس و نا امیدی سیاسیون و مردم ایران میشوند.
_ سیدحسین مرعشی: غیر از نصحیت رقیب کار دیگری نمیتوانیم انجام دهیم٬ چون ما ابزاری مثل شورای نگهبان در اختیار نداریم. اگر هم چنین ابزاری را داشتیم برای حذف رقیب خود از آن استفاده نمیکردیم!
_ جواد اطاعت: نفس کلمه صلاحیت و ردّ صلاحیت آبروی کشور و نظام ما را برده است.
_ سیدحسین مرعشی: تکلیف ما با آقای جنتی روشن است. ایشان بسیاری از اصلاحطلبان را رد صلاحیت کرد اما همه ملت ایران را که نمیتواند رد صلاحیت کند...اگر قرار بر این باشد که آقای جنتی به جای 75 میلیون مردم ایران تصمیم بگیرد مردم این موضوع را انحراف میدانند و در مقابل انحراف هم میایستند.[1]
1_ http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13941105001529