عمده تفاوت‌های این شبکه که در همان وهله اول به چشم می‌آید؛ حجاب مجریان زن این شبکه و همچنین حجاب مهمانان زن آن است که غالباً وضعیت نامناسبی دارند.

سرویس فرهنگ و هنر مشرق - وقتی هنر و فرهنگ، ابزاری شوند صرفاً برای سرگرمی و خنده مخاطبان، باید فاتحه آن را خواند، اگر ابزاری شوند برای جذب مخاطب به هر قیمتی، باید برایش نگران شد و اگر بخواهد ابزاری شود برای ترویج یه «فرهنگ غلط» باید جلویش ایستاد!

اما اینکه چه کسانی باید جلوی یک رویه غلط فرهنگی بایستند، سوال مهمی است که باید حتما به آن پاسخ داد؛ با گسترش روزافزون شبکه‌های اجتماعی و فراگیری هر چه بیشتر رسانه‌های مجازی دیگر نمی‌شود مانند گذشته عمل کرد و همان راهکارهایی را برای ساماندهی مسائل فرهنگی در پیش گرفت که در گذشته صورت می‌گرفته است. مطمئناً‌ در وهله اول این خود مردم هستند که باید جلوی یک رویه غلط فرهنگی را بگیرند؛ چه آنکه امروز هر کدام به نوبه خود دارای یک رسانه مهم و تأثیر گذار هستند! کاربران شبکه‌های مجازی می‌توانند در صفحه شخصی خود در اینستاگرام یا در کانال تلگرامی‌َشان مسائل مختلف فرهنگی را رصد و به تحلیل محتوای آن بپردازند؛ چه بسا تأثیر گذاری آن بسیار بیشتر از اقدامات مسئولان باشد. رسانه‌های ارتباط جمعی، دیگر مانند سابق نیستند که به تلویزیون و رادیو ختم شوند؛ امروز در کنار این رسانه‌ها، مجله‌های ویدئویی اینترنتی، سایت‌های ویدئویی و غیره نیز وظیفه فرهنگ‌سازی جامعه را برعهده دارند.

اینکه مجله‌های ویدئویی اینترنتی را یک تهدید قلمداد کنیم کار بسیار اشتباهی است؛ زیرا این یک ظرفیت استثنایی برای فرهنگ‌سازی جامعه آن هم بدون اتکا به بودجه‌های دولتی است. اما نکته‌ای که در این میان حائز اهمیت است نظارت دستگاه‌های ذیربط بر فعالیت این شبکه‌هاست که مبادا به مرور زمان و با افزایش فعالیت این شبکه‌ها در کشور، فرهنگی عمومی مردم به قهقرا برود.شاید مهم‌ترین نکته پیرامون فعالیت این شبکه‌های اینترنتی، نحوه فعالیت آنهاست که سعی می‌شود چیزی خارج از چارچوب صدا و سیما باشد.اما اینکه این عبور از چارچوب تلویزیون باید به کدام سمت باشد بسیار مهم است؛ مسئله‌ای که تا به امروز آنچنان که باید و شاید در مسیر صحیح قرار نگرفته است.

آنچه که در این شبکه‌ها مشاهده می‌شود گفت‌ و گوهای بی پرده و صریح با برخی اشخاص سیاسی، فرهنگی، ورزشی و غیره است که در برخی موارد گفت و گوها جذاب و دیدنی می‌شود و در برخی موارد هم حرف‌هایی زده می‌شود که نباید. از دیگر فعالیت‌های این شبکه‌های اینترنتی برای جذابیت مخاطب بیشتر، روی آوردن به کارهایی است که تا پیش از آن در رسانه‌ها مرسوم نبوده است؛ از نحوه انتخاب سوالات گرفته تا نحوه انتخاب افراد. تی‌وی‌پلاس یکی از این شبکه‌های اینترنتی ویدئویی است که طی سال‌های گذشته فعالیت خود را آغاز کرده است.

عمده تفاوت‌های این شبکه که در همان وهله اول به چشم می‌آید؛ حجاب مجریان زن این شبکه و همچنین حجاب مهمانان زن آن است که غالباً وضعیت نامناسبی دارند.این شبکه در گفت‌وگوهای خود سوالاتی را می‌پرسد که تا پیش از این مرسوم نبوده است؛ مثلاً‌ از یک ورزشکار، هنرمند یا سیاستمدار سوالاتی درباره یک ورزشکار، هنرمند و سیاستمدار دیگر می‌پرسد و فرد مصاحبه شونده هر چی می‌گوید بدون سانسور پخش می‌شود تا یک دعوا و جنجال جدید در کشور راه بیافتد!

یکی ازاقدامات این شبکه که طی روزهای اخیر صدای بسیاری از اهالی فرهنگ و مردم را درآورده است؛ گفت‌وگوهای جنجالی با زوج‌های جوان، تحت عنوان یک مسابقه است؛ مجری این برنامه در توضیح مسابقه‌اش می‌گوید؛ قرار است در این مسابقه شما(مردم) با لایک‌هاتون به جرئت و شهامت شرکت کنندگان رأی بدهید!

در یکی از این ویدئوها  از خانم جوان پرسیده می‌شود که آیا قبل از ازدواج به بازیگری علاقه‌مند بوده‌اید و خانم جوان می‌گوید: شهاب حسینی. سپس مجری ادامه می‌دهد:‌ آن روز در اتوبوس قبل از همسرتان،‌ شهاب حسینی می‌آمد از شما خواستگاری می‌کرد و می‌گفت فاطمه جان من هم شما را دوست دارم؛ صادقانه به کدامشان جواب مثبت می‌دهید و خانم جوان می‌گوید:‌ شهاب حسینی مجری سپس از همسر این خانم می‌گوید: بین شما و شهاب حسینی،‌ شهاب را انتخاب کرد، نظرت را بگو؟ و مرد جوان گفت: منطقی است! این همان «نسبیت گرایی» است که طی سال‌های اخیر بیش از گذشته در فضای هنری و فرهنگی ما جولان می‌دهد و در برخی فیلم‌های سینمایی هم مشاهده می‌کنیم؛‌ اساساً نگاه نسبی و بی‌قواعد به هر مقوله‌ای آن را به نابودی می‌کشاند، انسان نسبی که تکلیفش با دین و مذهب و فرهنگ مشخص نیست قرار است چطور و با چه اصول و قواعدی به ادامه زندگی بپردازد؟ یکی از نکات کلیدی دین اسلام تأکید بر همین قواعد و لزوم مرزبندی با مسائل مختلف است؛ برای نمونه جایی تأکید می‌شود که زن و مرد نامحرم زیر یک سقف نباشند؛‌ یعنی از اساس این کار را انجام ندهند نه آنکه بگویند ما زیر یک سقف قرار می‌گیریم و بعد خودمان تصمیم می‌گیریم که مرتکب خطایی نشویم!

یا آنجا که تأکید می‌شود خود را در موقعیت گناه قرار ندهید! یعنی اصلا به آن نزدیک نشوید که بعدش بخواهید بگویید من جلوی خودم را می‌گیرم. جریان نسبی گرایی خطرناک‌ترین جریان حال حاضر فرهنگ کشورمان است؛ اینکه هیچ چیزی مطلقاً‌ خوب نیست و هیچ چیزی مطلقاً بد!

روزی پلاکارد دست می‌گیرند که سگ فحش نیست و روزی زن متأهل را در موقعیت ازدواج مجدد با شخص دیگری می‌گذارند تا شهامت آن فرد را بسنجند! اگر چه انتشار این ویدئو موجی از انتقادات را به سوی سازندگان آن روانه کرد اما همین گروه در روزهای اخیر بار دیگر ویدئویی از همین جنس در فضای مجازی منتشر کردند. با این تفاوت که این بار مصاحبه کننده در اقدامی عجیب و قبح شکنانه با یک مرد در خصوص زیبایی همسرش در حضور او سوال می‌کند و می‌خواهد که وی به آن نمره دهد. ترویج بی‌غیرتی همان مسئله‌ای است که چندی پیش در یکی از فیلم‌های سینمایی پرمخاطب کشور هم به چشم خورد و به نظر می‌رسد باید نهادهای نظارتی به جز نظارت بر صدا و سیما، نظارت خود را نیز بر شبکه‌های اینترنتی ویدئویی بیشتر کنند تا مبادا با گذشت زمان فرهنگ اسلامی-ایرانی مردم کشور به کلی رنگ و بوی ضددینی به خود بگیرد.

شاهین صمدپور که پیش از این مجری برنامه شوک بود؛ در برنامه جدیدش سعی می‌کند با سوالات خلاف عرف؛ زن جوان را به چالش نامتعارف بکشاند.

منبع : روزنامه افکار