مولود چاووش اوغلو روز شنبه طی سخنرانی خود در شهر آنتالیا در جمع تجار و صنعتگران ترکیه گفت که حملات شبیه به حمله موشکی آمریکا به پایگاه شعیرات باید ادامه داشته باشد والا دخالت صوری و حاشیهای خواهد بود.
وزیر خارجه ترکیه که کشورش از نخستین کشورهایی بود که از حمله موشکی آمریکا به سوریه حمایت کرد، مدعی شد که «باید دولت بشار اسد را کنار گذاشت و پس از آن به راه حل سیاسی رسید و در کوتاه ترین زمان ممکن، حکومت انتقالی تشکیل داد».
بنا بر اعلام خبرگزاری آناتولی، چاووش اوغلو بیآنکه نامی ببرد، مدعی شد که کشورهایی تلاش دارند با این ادعا که جایگزینی برای دولت فعلی نیست، به نظام سوریه وجهه قانونی بدهند.
وزیر خارجه ترکیه با بیان اینکه کشورش در بازسازی سوریه نقش مهمی ایفا خواهد کرد، گفت که «دنیا به سعی و تلاش ترکیه برای ایجاد منطقه امن در سوریه طی مرحله آتی پی برده و آن را درک کرده است».
وی با تکرار اتهامهای پیشین خود در متهم کردن دولت سوریه به کشتار مردم خود، مدعی شد که بشار اسد مسئول حمله شیمیایی اخیر در این کشور است.
سه شنبه هفته گذشته (13 فروردین) رسانهها از وقوع حمله شیمیایی به شهر «خان شیخون» واقع در جنوب استان ادلب خبر دادند.
غرب و در رأس آن آمریکا، دولت سوریه را متهم به انجام این حمله کرد ولی دولت و ارتش این کشور این اتهام را رد کردند.
دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا جمعه شب اعلام کرد که گزینه نظامی برای حمله به سوریه را به دلیل آنچه که وی آن را «انتقام از حمله خان شیخون» خواند، بررسی میکند.
بامداد روز جمعه ساعت سه و نیم به وقت دمشق ارتش آمریکا از دو ناو مستقر خود در دریایی مدیترانه بیش از 50 موشک کروز به سمت پایگاه هوایی «الشعیرات» واقع در شرق استان حمص شلیک کرد.
بر اثر این حمله 12 سرباز و غیر نظامی سوری کشته و تعدادی زخمی شدند و خساراتی به این پایگاه وارد شد.
به دنبال این حمله، روابط مسکو و واشنگتن متشنج شد و روسیه آن را «اقدامی تروریستی» خواند و هماهنگیهای نظامی و کانال ارتباط ویژه با آمریکا را به حال تعلیق درآورد.
دولتهای عربی و غربی از این حمله و تهاجم آمریکا استقبال کردند و شاه عربستان به ترامپ به خاطر «اقدام شجاعانهاش» تبریک گفت.