کد خبر 714553
تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۹

اسحاق جهانگیری، معاون کابینه یازدهم در ظاهر امر بعنوان کاندیدای پوششی و در حمایت از رئیس‌جمهور روحانی نامزد انتخابات شده است. اما خبرهای دیگری هم وجود دارد...

به گزارش مشرق، ثبت نام اسحاق جهانگیری، معاون اول دولت یازدهم در انتخابات ریاست‌جمهوری دولت دوازدهم، ابهامات فراوانی را درباره فعالیت‌های انتخاباتی دولت یازدهم و طیف اصلاح‌طلبان ایجاد کرده است.

گفته می‌شود اسحاق جهانگیری قرار است در نقش «کاندیدای پوششی» برای رئیس‌جمهور روحانی عمل کند.

خود او نیز در مصاحبه‌ای گفته است که قصد دارد مکمّل آقای روحانی باشد.

اما در سمت دیگر، حمایت رسمی هیچکسی در پشت سر جهانگیری قرار ندارد...

به عبارت دیگر مشخص نیست او حمایت رسمی لیدر اصلاح‌طلبان را با خود دارد یا خیر؟

البته اصلاح‌طلبان اینطور وانمود می‌کنند که دارد اما هیچ مدرکی در میان نیست.

ماجرای داوطلبی جهانگیری برای حضور در انتخابات وجه دیگری هم دارد و آن اینکه اگرچه در ظاهر امر قرار است او دست آخر و پس از دفاع از وضع موجودی که رئیس‌جمهور روحانی و کابینه‌اش پدید آورده‌اند، به خیر و خوشی از عرصه کاندیداتوری کنار برود اما در زیر پوست این ماجرا قضایای دیگری در حال وقوع است...

آنچه که در ادامه خواهید خواند، گزارشی است پیرامون واقعیت‌های کاندیداتوری اسحاق جهانگیری در انتخابات.

واقعیت‌هایی که مخاطبان محترم در سرجمع آنها بدانند جهانگیری دقیقاً کاندیدای کیست؟!

*کاندیدای پوششی آری، کاندیدای پوششی نه!/تناقضاتی که ستاد اصلاحات باید حل می‌کرد

فعالان سیاسی می‌دانند که اصلاح‌طلبان طی یکسال گذشته و تا چند هفته قبل به هیچ وجه روی خوشی به مسئله «کاندیدای پوششی» نشان نمی‌دانند و آنرا مسئله‌ای غلط و انحرافی می‌دانستند.

فیض‌ا... عرب‌سرخی، از معاریف اصلاح‌طلب، زمانی در همین رابطه به روزنامه الکترونیکی امید ایرانیان گفته بود:

«معرفی کاندیدای پوششی ممکن است مشکلاتی را ایجاد کند. کسانی که این بحث را مطرح کردند، دغدغه‌هایی داشتند که واقعی هم است اما به نظرم این مسأله‌ای نیست که ما آن را بخواهیم در سطح عمومی مطرح کنیم و حتی برایش کار تبلیغاتی انجام دهیم.»

احمد شیرزاد، دیگر فعال اصلاح‌طلب نیز در بخشی از یک یادداشت در روزنامه آرمان امروز نوشته بود: معتقدم طرح چنین مساله‌ای (نامزد پوششی) انحرافی است و به هر دلیلی که مطرح شده یا کج سلیقگی است یا به نوعی خدای نکرده غرضی در مطرح کردن چنین موضوعی وجود دارد.

و عباس عبدی هم در پاسخ به پرسش خبرنگار روزنامه اعتماد پیرامون کاندیدای پوششی اصلاح‌طلبان اظهار کرد:

«چنین پرسشی در حال حاضر بیهوده است، اهدافی را که روحانی در حال حاضر تامین می کند، حتی بالاتر از سقف امکانات اصلاح‌طلبان است. بالاتر از سقفی که خودشان بتوانند تامین کنند. طرح چنین پرسش‌هایی ناشی از فقدان تحلیل و برنامه روشن نزد برخی از اصلاح‌طلبان است.»

با اینهمه ولی اصلاح‌طلبان این را هم می‌گفتند که ثبت نام برخی اصلاح‌طلبان در کنار روحانی محتمل است.

عبدالله ناصری، مرتضی الویری و محمدرضا تاجیک در این باره صحبت‌هایی را مطرح کرده بودند.

در کنار این قال و مقال‌ها اما نظر تحلیلگران سیاسی هم وجود داشت...

آنها معتقد بودند ستاد اصلاحات از آنجا که بصورت جدی احتمال باخت روحانی را می‌دهد و به این دلیل که امکان معرفی یک کاندیدای رسمی را هم ندارد و پرونده فتنه سال 88 نیز به این زودی‌ها بسته نمی‌شود؛ هیچ قصد یا توانی برای حضور رسمی در انتخابات 96 ندارد.

در واقع یک سؤال بزرگ وجود داشت و آن اینکه ستاد اصلاحات و لیدر این جریان چگونه این 2 تناقض را حل خواهند کرد؟! که هم از روحانی حمایت کنند و هم در انتخابات شرکت نداشته باشند؟!

* جهانگیری را چه کسی معرفی کرد؟/خبری از امضای رسمی لیدر اصلاح‌طلبان یا روحانی نیست

اما در ساعات آخری که مهلت ثبت نام برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری رو به اتمام بود؛ به ناگاه اسحاق جهانگیری، چهره مشهور و البته محجوب کارگزارانی‌ها و معاون اول دولت یازدهم به ساختمان وزارت کشور آمد و در انتخابات ثبت نام کرد.

از ستاد اصلاحات و شورایعالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان هیچ خبری نبود اما زمزمه‌های رسانه‌ای از این می‌گفت که جهانگیری همان «کاندیدای پوششی موعود» است.

از آن روز چند روز دیگر هم گذشت اما چیزی که درباره جهانگیری به گوش می‌رسید صرفاً همان زمزمه‌های رسانه‌ای بود و اینکه جهانگیری مورد تأیید شورایعالی اصلاح‌طلبان هم هست... اما نه بیانیه‌ای در کار بود و نه کسی می‌دانست جهانگیری نماینده چه کسانی است؟!

خبرگزاری ایلنا در تیتر مصاحبه با الیاس حضرتی، مدیر مسئول روزنامه اعتماد و نماینده اصلاح‌طلب تهران در مجلس شورای اسلامی،‌ از این نوشته بود که کاندیداتوری جهانگیری به درخواست لیدر اصلاح‌طلبان بوده است.

اما در متن مصاحبه چنین چیزی وجود نداشت و جالب آنکه الیاس حضرتی نیز در همان مصاحبه 2 مرتبه از این گفته بود که کاندیداتوری جهانگیری به «درخواست روحانی» بوده است.

شورایعالی اصلاح‌طلبان نیز درباره کاندیداتوری جهانگیری هیچ بیانیه‌ای نداده است و با اینکه گفته می‌شد جهانگیری از سوی این شورا معرفی شده است اما باز هم پای هیچ سند و مدرکی در میان نیست.

محمد هاشمی و عبدالواحد موسوی لاری هم درباره کاندیداتوری جهانگیری صحبت کرده‌اند اما هیچیک تأیید نکرده‌اند که این کار از سوی لیدر اصلاح‌طلبان صورت گرفته باشد.

هاشمی در این زمینه گفته است: «بالاخره آقای روحانی راضی شد که اسحاق جهانگیری به میدان بیاید. اما اینکه حضور او برنامه ریزی شده بوده یا به توصیه کسی دیگر بوده است اطلاعی ندارم.»

موسوی لاری هم طی اظهاراتی که به تازگی منتشر شد در این زمینه می‌گوید: شورایعالی و بعضی از چهره‌های اصلاح‌طلب از چند نفر از دوستان خواستند که به صحنه بیایند.

*جهانگیری روی صندلی داغ/از خبر انصراف تا مخالفت روحانی با نامزدی آقای معاون اول!

تحلیلگران سیاسی معتقدند هنگامیکه پای حمایت رسمی و بیانیه‌های امضا شده در میان نباشد، هر اتفاقی ممکن است و بازار صحبت‌های راست و دروغ هم زیاد می‌شود.

ضمن اینکه مسئولین اصلی رخدادها نیز عنداللزوم، مسئولیت رخدادها را بر عهده نمی‌گیرند.

این اتفاق درباره اسحاق جهانگیری و کاندیداتوری وی در انتخابات هم در حال وقوع است و آینده سیاسی و اجرایی این شخصیت اصلاح‌طلب را به شدت تهدید می‌کند!

حمیدرضا جلایی‌پور، از فعالان اصلاح‌طلب به تازگی در بخشی از یک مصاحبه درباره نامزدی جهانگیری گفته است: جهانگیری قطعا بعد از اینکه نتایج صلاحیت‌ها معلوم شود به نفع روحانی کناره‌گیری خواهد کرد.

اتفاقی که با گذشت چند روز از اعلام اسامی تأییدشدگان هنوز رخ نداده است...

اظهار نظر قابل تأمل دیگر، مصاحبه‌ای است که محمدجواد حق‌شناس از فعالان اصلاح‌طلب انجام داد و طی آن با تأکید از این گفت که:

«آقای روحانی تا روز آخر ثبت نام‌ها نیز به حضور آقای جهانگیری رضایت نداده بودند. با این وجود به دلیل اتفاقاتی که در زمان ثبت نام‌ها رخ داد و برخی افراد به صورت غیرقابل پیش‌بینی در انتخابات ثبت نام کردند، آقای روحانی در روز آخر رضایت دادند که آقای جهانگیری نیز در انتخابات ثبت نام کنند.»

ماجرا البته وقتی جالب می‌شود که محمود صادقی، نماینده جنجالی مجلس، به تازگی در یک مصاحبه که متن آنرا تکذیب کرد اما صدای آن منتشر شد! از این گفته است که انصراف جهانگیری منوط به شرایط است...

قبل از او و چند ماه پیش هم این «علی تاجرنیا» از فعالان اصلاح‌طلب بود که طی یک یادداشت نوشت: اگر چهره‌های مطرح اصلاح‌طلبان کاندیدا شوند، کنار رفتنشان به مصلحت نیست.

*جمع‌بندی...

با این توصیفات، مسلّم آنست که هیچکس از ستاد اصلاحات و ستاد دولت حاضر به پذیرش رسمی مسئولیت کاندیداتوری جهانگیری نیست و حامیان احتمالی او هیچگاه پای هیچ برگه‌ای را امضا نخواهند کرد.

از سوی دیگر، تقلّای اصلاح‌طلبان برای پاک بودن دامنشان از کارنامه دولت یازدهم که در رفتارهایی مثل «حمایت غیر رسمی» جلوه‌گر می‌شود نیز امری غیر قابل انکار است.

دولت آقای روحانی برنده انتخابات باشد یا بازنده‌ی آن اما پس از 29 اردیبهشت، تراژدی‌های جدیدتری را با ایفای نقش اصلاح‌طلبان تجربه خواهد کرد.

تراژدی‌هایی که اگر روحانی بازنده انتخابات باشد، هرگونه همراهی اصلاح‌طلبان با رئیس اعتدالیون را تکذیب خواهد کرد و در صورت پیروزی روحانی هم کارناوال بزرگ «أنا شریک» را به راه می‌اندازد... بدون امضای حتی یک برگه!

***

منابع:

_http://fna.ir/5YGC3S

_https://www.tasnimnews.com/fa/news/1396/01/30/1383520

_http://www.isna.ir/news/96013013904

_http://www.mashreghnews.ir/news/712569

منبع: فارس