بقایای تیم تندروی اصلاحات و مشارکت با تقسیم‌کار میان جهانگیری و روحانی، قرار است نقش نامزد فعال را به جهانگیری بسپارند و روحانی به‌عنوان نامزد شکست‌خورده و نماد وضع موجود در مناظرات شرکت کند.

سرویس سیاست مشرق -  مناظره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در اولین نوبت به مسائل اجتماعی اختصاص داشت اما شرایط مناظره و ایفای نقش جهانگیری که در قامت ضربه گیر روحانی وارد میدان شده است و کارویژه تعریف شده برای وی نیز چیزی بیش از حمله به رقبای رئیس جمهور نیست، فضای مناظره را به اندازه یک مناظره سیاسی داغ کرد. اسحاق جهانگیری با علم به اینکه جایی در رقابت‌ها ندارد، بدون هرگونه برنامه‌ای تنها برای حمله و دفاع آمده است. در همین رابطه و اتفاقات مناظره اول نظر دکتر محمدصادق کوشکی را جویا شدیم:

*نامزد پوششی و مکمل مسخره‌کردن و دورزدن قانون است

دکتر کوشکی با انتقاد از عملکرد نهادهای نظارتی و دادن فرصت به فردی که ثابت شده است به عنوان مکمل نامزد اصلی وارد میدان شده، اظهار داشتند: دور اول مناظرات انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم، چند نکته را برای مردم روشن کرد، اولین نکته این‌که وقتی اثبات می‌شود کسی به‌عنوان پوشش و مکمل برای فرد دیگری که توان پاسخگویی به کارنامه خود را ندارد، بر اساس قانون می‌تواند وارد فضای انتخابات و مناظرات شود؟ وقتی همه می‌دانند که شخص مورد نظر قصد انصراف و کنار رفتن دارد و به دنبال دوپینگ برای نامزدی است که قادر به پاسخ‌گویی نیست، آیا این وقت خریدن برای دیگری نیست؟ باید حقوق‌دانان درباره این پدیده بحث کنند که دوپینگ نامزد اصلی توسط نامزد پوششی، تمسخر و دور زدن قانون نیست؟

وقتی‌که شورای محترم نگهبان این را می‌داند که شخصی آمده برای پوشش و دوپینگ دیگری، آیا این شخص، لیاقت دارد به‌عنوان نامزد معرفی بشود و در مناظرات به نفع دیگری زمان بخرد؟

وی در ادامه این سوال را  از شورای نگهبان قانون اساسی مطرح می‌کند: «اگر نامزدی که ادعا می‌کند من پوششی نیستم و آمده‌ام که رقابت کنم، در آخر کار به نفع دیگری کنار رفت، تکلیف این دروغ آشکار چه می‌شود و نهادهای نظارتی چه تصمیمی برای چنین ساختارشکنی خواهند گرفت؟»

نکته دوم مورد اشاره کوشکی تفاوت سطح نامزدها در این رقابت است: عدم تناسب بین نامزدها است، در این مناظره مشخص شد چند نفر از نامزدها برای ریاست جمهوری برنامه دارند و چند نفر هیچ جایگاه و تعریفی در مناظرات ندارند؛ مردم به‌خوبی نشان متوجه می‌شوند چه کسی برنامه دارد و چه کسی اصلاً نمی‌فهمد نامزد ریاست جمهوری یعنی چه و برای چه وارد این عرصه شده است.

به نظر می‌رسد بعضی از افراد این جایگاه را با موضوعات تفریحی اشتباه گرفته‌اند یا آمده‌اند که بعد از چند سال انزوا، با دیگر خود را به مردم نشان دهند.

وی افزود: نکته سوم این است که در این مناظرات کسانی که چهار سال ادعای صداقت و راست‌گویی داشتند، چگونه صفتی که برازنده خود بود را به دیگران نسبت می‌دادند درحالی‌که در این چهار سال و در تریبون‌های یک‌طرفه، همه را دروغ‌گو معرفی کردند؛ در این چند ساعت مناظرات، مردم به‌خوبی متوجه شده‌اند دروغ‌گو نسبت چه کسانی است.

نکته چهارم و آخر درباره گمانه‌ای است که تقویت‌شده و آن‌هم درباره نحوه حضور روحانی و جهانگیری است، به نظر می‌رسد بقایای تیم تندروی اصلاحات و مشارکت با تقسیم‌کار میان جهانگیری و روحانی، قرار است نقش نامزد فعال را به جهانگیری بسپارند و روحانی به‌عنوان نامزد شکست‌خورده و نماد وضع موجود در مناظرات شرکت کند و این پوست خربزه‌ای است که زیر پای روحانی انداختند تا در لحظات آخر، جهانگیری را به‌عنوان نامزد اصلی معرفی کرده و روحانی را مجبور به انصراف از ادامه راه کنند.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد مردم با دقت در محتوای مناظرات و اتفاقاتی که رخ می‌دهد، بتوانند انتخابی را بکنند که فضای جامعه را عوض کند و هوای تازه‌ای برای تنفس به وجود بیاورد.