تاکنون نیمی از غوطه شرقی از لوث وجود عناصر تروریستی پاکسازی شده و نیروهای متحد در تلاش هستند محله « جوبر» که به غده سرطانی دمشق معروف شده را از اشغال خارج کنند و به کنترل خود درآورند.

به گزارش مشرق، با شروع بحران سوریه، گروه های تروریستی با حمایت مستقیم رژیم های مرتجع منطقه توانستند بخش های وسیعی از حومه شرقی دمشق را به اشغال خود درآورند و حتی به یک قدمی فرودگاه بین المللی پایتخت برسند.

رسیدن به مرکز شهر دمشق هدف نهایی گروه های تروریستی بود اما با ورود نیروهای جبهه مقاومت وضعیت تا حدودی سامان یافت و پیشروی تروریست ها متوقف شد. تروریست ها با سناریوی دروغین حمله شیمیایی ارتش سوریه تلاش کردند راهی به سوی دمشق پیدا کنند که باز هم ناکام ماندند.

سال ۲۰۱۶ با بهبود وضعیت میدانی در جبهه های مختلف، ماه عسل تروریست ها در غوطه شرقی دمشق هم به پایان رسید و ارتش سوریه به همراه نیروهای مقاومت حزب الله پاکسازی بخش های مختلف این منطقه را در دستور کار قرار دادند.

تاکنون نیمی از غوطه شرقی از لوث وجود عناصر تروریستی پاکسازی شده و نیروهای متحد در تلاش هستند محله « جوبر» که به غده سرطانی دمشق معروف شده را از اشغال خارج کنند و به کنترل خود درآورند.

** برای مشاهده جزییات بیشتر روی نقشه کلیک کنید**

اختلاف های عمیق یکی از دلایل شکست های متوالی گروه های تروریستی در غوطه شرقی دمشق به شمار می آید که در حال حاضر هم ادامه دارد. اگرچه این مسئله در سال های ابتدایی بحران سوریه با فشار جبهه غربی - عربی حامی تروریسم آشکار نشد اما در دو سال گذشته چند دستگی میان تروریست ها با درگیری های سنگین داخلی علنی شده است.

گروه تروریستی جیش الاسلام که به صورت مستقیم از سوی رژیم سعودی حمایت می شود از ابتدای درگیری ها دست برتر را در میدان نبرد داشته و در مقطع فعلی هم شهرک دوما، مرکز تجمع تروریست ها در غوطه شرقی دمشق در اشغال این گروه قرار دارد.

هلاکت سرکرده گروه تروریستی جیش الاسلام اگر چه تا حدودی نتایج منفی برای اعضای آن برجای گذاشته اما این گروه همچنان بخش های وسیعی از غوطه شرقی دمشق را در تصرف خود دارد و برای سایر گروه های تروریستی خط و نشان می کشد.

گروه های تروریستی جبهه النصره و فیلق الرحمن دو قطب قدرتمند دیگر در غوطه شرقی دمشق محسوب می شوند که برای گروه تروریستی جیش الاسلام زورآزمایی می کنند و در دو سال گذشته درگیری های سنگینی میان آنان به وقوع پیوست.

تاکنون گروه های تروریستی جبهه النصره و فیلق الرحمن حاضر نشده اند تحت فرماندهی گروه تروریستی جیش الاسلام فعالیت کنند و همین مسئله نشان می دهد جبهه مقاومت می تواند علاوه بر راهبردهای عملیاتی تعیین شده، در آینده هم از اختلاف ها به بهترین شکل ممکن برای پیشروی در این محور استفاده کند و مردمی که در غوطه شرقی دمشق به گروگان گرفته شده اند را از دست باندهای مخوف تروریستی نجات دهد.

در ذیل نقشه میدانی غوطه شرقی دمشق را به تفکیک گروه های تروریستی مشاهده می کنید:

** برای مشاهده جزییات بیشتر روی نقشه کلیک کنید**