کمربند سبز دمشق

در ۶ سال گذشته همواره تقسیم‌بندی گروه‌های تروریستی در غوطه شرقی دمشق مورد سوال بوده و به اشتباه تصور می‌شد این منطقه به طور کامل در اشغال تروریست‌های جیش الاسلام و جبهه النصره است.

سرویس جهان مشرق - منطقه ای باستانی و مجموعه ای از زمین های کشاورزی که روزی لقب کمربند سبز دمشق را یدک می‌کشید و زیبایی‌های پایتخت را چند برابر کرده بود اما با شروع بحران و شعله‌ور شدن درگیری‌ها، به یک ویرانه تبدیل شد.

غوطه شرقی دمشق پیش از هجوم تروریسم تکفیری به سوریه، منطقه‌ای زیبا و سرسبز بود

اگر کسی اطلاعی از این منطقه جنگ زده نداشته باشد، همه خرابه های امروز را به تاریخش گره می زند؛ درباره غوطه شرقی دمشق صحبت می کنیم که امروز پایگاه گروه های تروریستی قرون وسطایی شده است.

سال ۲۰۱۳ با حمایت مستقیم رژیم سعودی و سوء استفاده از درگیری های به وجود آمده، غوطه شرقی کانون درگیری ها در حومه شرقی پایتخت شد و حتی تروریست ها به نزدیکی فرودگاه بین المللی دمشق رسیدند.

ویرانه های غوطه شرقی پس از 6 سال حضور تروریست‌های چندملیتی تکفیری


 
اگر تروریست ها در آن مقطع زمانی دسترسی به سلاح های سنگین داشتند، هواپیماهای باربری و امداد رسان که اغلب اعزامی از تهران بودند، هدف قرار گرفته می شدند. از سویی دیگر تروریست‌ها توانستند به نزدیکی حرم حضرت زینب ( س) برسند.

**برای مشاهده اندازه اصلی، روی نقشه کلیک کنید**

هدف نهایی تروریست ها در غوطه شرقی رسیدن به دمشق بود و حتی آنان در اواخر سال ۲۰۱۳ به رویای خود نزدیک شدند اما نیروهای جبهه مقاومت با وجود پیچیدگی منطقه موفق شدند، پیشروی تروریست ها را متوقف کنند.

در سال ۲۰۱۳ هم تروریست ها تلاش کردند با سناریوی حملات شیمیایی و مظلوم نمایی راه خود را برای ورود به پایتخت سوریه با دخالت مستقیم آمریکا باز کنند اما هشدار جدی جبهه مقاومت یک بار دیگر باعث شد آنان ناکام بمانند.

آنچه از کمربند سبز دمشق باقی مانده است...

اگرچه درگیری ها در غوطه شرقی دمشق تا  اوایل سال ۲۰۱۶ در جریان بود و تحولات در میدان نبرد تغییر محسوسی نداشت اما شهادت مصطفی بدرالدین، یکی از فرمانده هان شناخته شده جبهه مقاومت باعث شد نیروهای مقاومت حزب الله عملیات بزرگی را در این محور آغاز کنند.

در نتیجه عملیات رزمندگان مقاومت حزب الله و ارتش سوریه نزدیک به ۴۰ درصد مساحت آلوده از لوث وجود عناصر تروریستی پاکسازی شد. در این عملیات امنیت فرودگاه بین المللی دمشق و حرم حضرت زینب تا حدودی زیادی تامین شد.

در دو سال گذشته تشدید اختلاف ها میان گروه های تروریستی در غوطه شرقی دمشق، باعث شده فاصله نیروهای جبهه مقاومت با شهرک دوما، مرکز تجمع گروه های تروریستی در غوطه شرقی به حداقل کاهش یابد.

نیروهای مقاومت توانسته‌اند بخش‌های زیادی از غوطه شرقی را در 6 سال گذشته پاکسازی کنند

هلاکت سرکرده گروه تروریستی جیش الاسلام که بیشترین نفود را در غوطه شرقی دمشق دارد، ضعف تروریست ها را در این منطقه چند برابر کرده که پاکسازی سه محله راهبردی « قابون، برزه و تشرین» یکی از آخرین نتایج آن به شمار می آید.

در حال حاضر، عملیات در غوطه شرقی دمشق در محله عین ترما معطوف شده و نیروهای متحد پس از سه ماه درگیری سنگین توانستند به ورودی های مرکز محله جوبر، غده سرطانی دمشق برسند و تلاش های برای محاصره این محله که غده سرطانی دمشق به شمار می آید، ادامه دارد.

**برای مشاهده اندازه اصلی، روی نقشه کلیک کنید**

در ۶ سال گذشته همواره تقسیم بندی گروه های تروریستی در غوطه شرقی دمشق مورد سوال بوده و به اشتباه تصور می شد این منطقه به طور کامل در اشغال تروریست های جیش الاسلام و  جبهه النصره است اما باید توجه داشت حداقل ۷ گروه تروریستی در این محور حضور دارند.

به گزارش مشرق، هر گروه تروریستی متناسب با قدرت خود بخش های از غوطه شرقی دمشق را در اشغال دارد اما تروریست های جیش الاسلام که به شکل گسترده از سوی رژیم سعودی حمایت می شوند بیشترین بخش ها را در تصرف خود دارند.

گروه های تروریستی جبهه النصره، فیلق الرحمن، احرار الشام، فجر الامه و داعش به ترتیب بخش های از غوطه شرقی دمشق را در اشغال دارند. در نقشه ذیل تقسیم بندی گروه های تروریستی را در حومه شرقی دمشق مشاهده می کنید:

**برای مشاهده اندازه اصلی، روی نقشه کلیک کنید**

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 7
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • سبحان شاهمرادی اصولگرا IR ۰۱:۵۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۳
    22 4
    حکومت سوریه نباید به هیچ عنوان به ارهابیون ارتش آزاد امان دهد باید فورا ایشان به قلع و قمع کند
  • IR ۱۰:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۳
    4 2
    سلام یک سوال برام هست و اینکه آیا اینها از سلاحها و تجهیزات قبلی استفاده می کنند یا با وجود محاصره باز هم راه نفوذی برای دریافت تجهیزات وجود داره؟ یعنی اینها چقدر تسلیحات انبار کردند که تموم نمیشه؟
    • aras US ۱۹:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۳
      0 0
      این منطقه رو ارتش سوریه بعد از جنگ با اسرائیل به صورت شهرهای زیر زمینی و با حداکثر توان مقاومت در برابر بمبارانهای احتمالی ساخته چندین انبار بسیار بزرگ مهمات تو این محدوده سقوط کرد از طرفی از طریق مرز اردن هر چیزی که نیاز داشتن به دست شون میرسید برای همین به هیچ وجه مشکل تسلیحاتی احساس نمیکنن بخصوص که این منطقه نزدیک منطقه صنعتی قرار داشته به راحتی میتونن با کمترین تجهیزات خمپاره و موشک دست ساز تولید کنن شاید تنها کمبودشون در دراز مدت صرفا کمبود موشک ضد زره و یا کمبود غذا باشه
    • حسن IR ۰۱:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۴
      0 0
      سوال من هم هست.شفاف سازی لطفا
  • IR ۱۰:۵۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۳
    11 2
    همه به درک باید واصل بشن.تروریست جانی فقط به زبان خودش باید باهاش تعامل کرد.
  • IT ۱۷:۳۱ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۳
    0 0
    مردم سوریه با دست خودشون کشورشون رو ویران کردند. اگر اوایل درگیری ها همه گروههای سوری جلوی دشمن خارجی داعش می ایستادند، ویرانه های کمتری رو در دمشق شاهد بودیم. نسلهای اینده سوریه گذشتگان خود رو نخواهند بخشید.
  • ۱۹:۲۱ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۳
    0 0
    جیش اسلام و فیلق الرحمین تحت حمایت سعودی و سایر جبهه ها از جمله احرار الشام و جبهه نصرت یا فتح الشام تحت حمایت ترکیه هستند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس