به گزارش مشرق، شبکههای اجتماعی، بلای خانمانسوز عالم جوانی، مدتهاست روایتی از پارتیهای شبانه را گوشبهگوش میرساند و فرهنگ را به زیر رادیکالی از غرب زدگی برده است.
مراسمهای غیرمتعارف، در بیخ گوش مسئولین، پای بسیاری از جوانان آیندهساز کشور را به این محافل باز کرده است و فرهنگ دیگر کشورها را، با تناقضی صریح در چارچوب خانوادههای سنتی ما نهادینه میکند.
قداست مراسم تولد، جشن فارغالتحصیلی و حتی ازدواج نیز از فرهنگ کهن خارج و در طی مدرنیته شدن افکار و عقاید، به رنگ پارتیها، خزپارتی و مهمانیهای بیاساس تبدیل شده است.
در جامعه امروز تفاوت نسلها به فراتر از مرزهای عقیده و نصیحتهای جورواجور رخنه میکند و بچه پولدارها را به عرصه شهرت اینستایی کشانده است. طرز فکرهای غربیگرایانه تنها به تغییر فرهنگ محدود نمیشود و ظاهر زندگی را وارد دنیای جدیدی از رفتارهای ناهنجار کرده است و سودای لذتهای مقطعی را در جامعه ترویج میدهد.
نورهای رنگی،تمهای لباسی، رنگهای قابل شستوشو، رفتارها و فیگورهای خاص و حتی طرز ایستادن در عکسهای سلفی و حالت چهره، از جمله معضلهای رفتاری فضای حاکم در جامعه ما است که قالب هنجارهای تعیینشده را شکسته، و تعادل شخصیتی را برهم زده است.
آوازه دانه درشتهای جامعه در حاشیههای جغرافیایی میپیچد و خانههای متروکه حاشیه شهر را به پاتوقهایی مجلل برای دختران و پسران مرفه تبدیل کرده است.
جشن رنگها، مراسمی سنتی از هندوستان است که همزمان با شروع فصل بهار اجرا میشود و مردم شادی خود را برای شروع فصل طبیعت زنده، با پاشیدن رنگ به یکدیگر جشن میگیرند. در بطن این سنتها، جوانان با بیاطلاعی از ریشه جشنها، عزمی شیطانی را جزم میکنند و رنگپارتیها را به محفلی صمیمی و شاد تبدیل میکنند.
آرمانهایی که تنها در دود، محقق میشود
حکایت جشنها از زبان میزبان میهمانیهای لاکچری شنیدنی است. همه میهمانان با تم لباسی از قبل تعیین شده در مراسم حاضر میشوند. استفاده از موسیقیهای هیجانانگیز، رنگهای قابل شستوشو، دودافشانی و رقص نور از جذابیتهای پارتی است که به عکسهای سلفی هیجان میدهد.
یکی از اعمال مرسوم در این میهمانی ها، علاوه بر سرو انواع نوشیدنیها، مزهها و مشروبات الکلی برای میهمانان، به رسم رفاقتهای ماندگار، دوستان خیلی خاص و چهرههای محبوب میهمانی ها، به مصرف گل و ماریجوآنا دعوت میشوند که این اقدام به نوعی احترام به حضور این افراد در جشن است.
برقراری ارتباط مستقیم در فضای لایو اینستاگرام، حمایتهای لایکی و مخاطب قرار دادن کاربران فضای مجازی، یک ترفند لاکچری مرسوم در این محافل است و هر کسی که بیشتر مورد پذیرش کاربران قرار گیرد، پایه ثابت مراسمهای بعدی خواهد بود.
سودای پولداری دلالان، در اجارههای شبانه میلیونی
پای سوداگران پول به محافل بچه پولدارها زمانی باز شد که خانههای باغی به مکانی برای برگزاری بیدغدغه مراسمات غیرقانونی و ناهنجار تبدیل شد و سودهای زیادی را راهی جیب صاحبان و دلالان این خانهباغها کرده است.
مشاور املاک در ظاهر مبادی نظم و قانون مدار است، اما رنگ تراولهای تا نخورده، برگ برندهای برای بازیهای امروزی است. مبلغ درخواستی مشاور املاک برای هر ۱۰ نفر میهمان، ۱ میلیون تومان است که به ازای میهمانان بیشتر این مبلغ افزایش میِیابد.
یکی از شروط برگزاری پارتیهای قاطی، ساعات برگزاری آن است که از ۷ شب تا پاسی از نیمهشب ادامه دارد و همزمان با آن، به میزان دست و دلبازی میزبان، از میهمانان پذیرایی میشود.
رد پای ۱۶ سالهها در اعتیادهای خودمانی
یک آسیبشناس اجتماعی از حالوهوای میهمانیهای لاکچری جوانان امروز اینچنین میگوید: گسترش روزافزون شبکههای مجازی از دیرباز با محاسن و معایبی همراه بوده است که به علت عدم آگاهی و کمبود نظارتهای مجازی، معایب آن بیشتر بروز کرده است. یکی از اصلیترین عوارض شبکههای مجازی برگزاری میهمانیهای مختلف و معرفی مواد مخدر جدید است. موادی که به اقلام تشریفاتی، پذیرایی یا لاکچری معروف است.
وی سردسته اینگونه مواد مخدر را ماریجوآنا، برگهای شادانه، گرس و گل معرفی میکند و معتقد است مصرفکنندگان این معمولاً افرادی با سنهای ۱۶ تا ۳۰ سال هستند و باید بر این نکته تأکید کرد که ارزانی، سهولت مصرف و راحتی در دسترسی به مواد، از اصلیترین علل افزایش مشتریان گل است.
علاوه بر خطر اصلی فضای مجازی، آموزش نحوه تولید مواد مخدر به جوانان یکی دیگر از خطرات فضای مجازی است یعنی هرکسی میتواند بهراحتی در باغچه خانه یا یک گلدان، بسیاری از این مواد را پرورش داده و مقدار مصرفی مواد خود را در خانه تهیه کند.
ابهری در ادامه یادآور میشود:در حال حاضر نسبت به گذشته مصرف این مواد ۲۵ درصد افزایش یافته است و عوارضی، چون اختلال حواس، افزایش ضربان قلب، سکتههای قلبی، فراموشی موقت و دائمی رادر فرد ایجاد میکند.
آسیبشناس اجتماعی ضعف در اطلاعرسانی توسط رسانهها و مخفیسازی مصرف اینگونه مواد را عامل افزایش عرضه آن میداند چرا که سهولت عرضه و بالا بودن سطح تقاضا در مشتریان، راحتی حمل و نقل، مقرون به صرفه بودن فروش این مواد با مخلوط کردن گیاهان بیربط در آن، بهعنوان عوامل استقبال فروشندگان در عرضه این مواد محسوب میشود.
وی تفرجی بودن مصرف این اقلام را یک دروغ بزرگ میداند و میگوید: مصرف مداوم این مواد میتواند اعتیادآور باشد و تأثیر مستقیم مشتقات کانابیس بر سلولهای مغزی، منجر به جنونهای زودرس و فراموشی در جوانان میشود.
رنگ وبوی غرب در فرهنگ اصیل ایرانی
با تمام این تفاسیر رشد میهمانیهای لاکچری علاوه بر نقض فرهنگ ایرانی – اسلامی، هویتهای مومی جوانان را دستخوش تغییرات کرده است و نسل سرنوشت ساز را در منجلابی از غرب زدگی و بیگانگی اصالتها بلعیده است.
احساس دوگانگی در شخصیت، از عوارض اولیه حضور در این مراسمها است که حس تمایل به محبوبیت در همسالان را با رفتارهای ضد ارزشی همراه کرده و تا مرز بی قیدی به اصول اخلاقی و بی توجهی به ریشه هویتی، آزادی در اعمال تقلیدی را در پیش گرفته است.
آنچه که در این مباحث اهمیت پیدا میکند، اعمال و تیپهای به اصطلاح لاکچری بچه پولدارها است که با جذابیتهای ظاهری، بسیاری از قشرهای متوسط و حتی ضعیف جامعه را به این ترفند جذب کرده است و الگوبرداریهای بی اساس را در تفکرات آینده داران کشور، رواج داده است؛ و در آخر، اصالت فرهنگ غنی ایران، در گذر زمان رو به نابودی است و زیر پوستیهای شهر با ریشههای تهاجمات فرهنگی در بنیان خانوادهها رخنه کرده است تا شاید لایک خورهای اینستایی جذابیتی بین المللی پیدا کنند.