به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژه های خود نوشت:
این روزنامه که به تازگی در اختیار تیم اصلاحطلبان قرار گرفته، در گزارشی مینویسد: اگر روند رشد پایه پولی و نقدینگی به شکل فعلی ادامه پیدا کند، نرخ تورم بیش از این نزولی نخواهد شد و پیشبینی میشود در بهترین شرایط نرخ تورم در همین سطح حدود ۱۰درصد باقی بماند و در بلندمدت بازهم روندی صعودی را تجربه کند.
بهتر است همچنان اولویت نخست دولت در اقتصاد، صیانت از دستاورد تورمی باشد و تلقی ایجاد رشد اقتصادی با دست برداشتن از سیاستهای مهار تورم جای دفاع ندارد. نکته مهم اینکه در ۴سال گذشته مهار تورم با فشار بیش از حد به سیاستهای پولی بهدست آمده و شاهد انضباط مالی دولت در این مدت به میزان مطلوب نبودهایم و کسری بودجه شدید دولت، فضایی را برای اعمال سیاستهای پولی مبتنی بر کاهش نرخ تورم پایدار باز نمیگذارد؛ هرچند همین تورم ۱۰درصدی یک دستاورد بزرگ بهشمار میآید.
پیشنهاد میشود تا بدنه دولت چابکسازی شود و هزینه جاری دولت کاهش یابد. باید قبول کنیم که دولت به دلایل مختلف با مشکلات حاد و مزمنی برای چابکسازی خود مواجه است و چارهای جز کاهش میزان کسری بودجه دولت از محل مهار هزینههای جاری نداریم. در ارتباط با نرخ تورم و نرخ واقعی سود بانکی هم این واقعیت را نباید نادیده گرفت که شکاف ایجاد شده بین نرخ سود رسمی و واقعی باید اصلاح شود و راه آن کاهش نرخ سود بانکی نیست.
حتی ممکن است سیستم بانکی تمایل داشته باشد تا نرخ سود کمتری را بپردازد... نباید فراموش کرد بهدلیل نیاز به نقدینگی، تغییر سود بانکی متناسب با تورم ثمربخش نبوده و بهتر است چارهای برای رفع عدمتعادل در ترازنامه بانکها اندیشیده شود.
البته نباید از نظر دور داشت که دولت برای کاهش هزینههای جاری با مشکلات جدی مواجه است و هرگونه تدبیر برای کاهش این هزینهها و چابکسازی بدنه دولت صدای خیلیها را بلند خواهد کرد و تنها باید امیدوار بود که دولت به بوروکراسی بیشتر دامن نزند و با جلوگیری از استخدامهای بیشتر مانع هزینهتراشی بیشتر و تشدید کسری بودجه شود.
نرخ بالای سود چه در بازار پول چه در بازار سرمایه یک معلول است نه علت و این نرخ سود بالا بهمعنای سیگنالی به دولت است تا جلوی تشدید عدمتعادلها در اقتصاد را بگیرد و درصدد رفع این عدمتعادلها بهویژه در حوزه ترازنامه بانکها و کسری بودجه برآید.