کد خبر 773437
تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۸

معاون آسیا و اقیانوسیه وزیر امور خارجه با بیان اینکه پیگیری حقوقی نسل‌کشی مسلمانان میانمار در دستورکار قرار دارد، تصریح کرد: نسل کشی مسلمانان در میانمار توطئه است و ما ریشه هایش را می‌دانیم.

 به گزارش مشرق، ابراهیم رحیم پور با بیان اینکه واقعه میانمار جدید نیست و در سال‌های اخیر چندبار این اتفاق روی داده است، اظهار داشت: جهان اسلام نیز به علت تفرقه‌ای که شاهدش هستیم و معضلاتی که می‌بینیم انرژی اش گرفته شده و این سبب تحریک برخی قدرت‌ها شده است.

رحیم پور اضافه کرد: در وضعی هستیم که در چهار، پنج کشور اسلامی جنگ و آتش است که متأسفانه از این موضوع سوءاستفاده می‌شود.

وی گفت: البته کشورهای مختلف به ویژه کشور ما فریادها علیه این فجایع را علنی کرده است و در پی این هستیم که فشارها را به طرق مختلف وارد کنیم و مانع از این نسل کشی شویم که در قرن بیست و یکم شاهد آن هستیم.

معاون آسیا و اقیانوسیه وزیر امور خارجه افزود: جمهوری اسلامی ایران برخی اقدامات را برای دفاع از مظلومان میانمار آغاز کرده است که امیدواریم هرچه سریع‌تر تأثیرگذار باشیم و از این جنایات جلوگیری کنیم. کمک هایی نیز جمع آوری کرده ایم که منتظر مجوز پرواز هستیم تا آن‌ها را ارسال کنیم.

رحیم پور تأکید کرد: البته این‌ها مسکن است و این موضوع باید معالجه قطعی شود که این جز از این طریق که جهان اسلام قوت بیشتری بگیرد میسر نیست.

وی گفت: ما و ترکیه این حرکت را به طور قوی انجام داده ایم و در اجلاس اخیر سازمان همکاری اسلامی در آستانه نیز رئیس جمهور در دیدار با همپایانش آن را مطرح کرد همچنانکه در جلسه ویژه بررسی وضع مسلمانان میانمار نیز مطرح شد.

رحیم پور ابراز امیدواری کرد: این موضوع در نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد که هفته آینده برگزار می‌شود مطرح و پیگیری شود.

وی گفت: ما تلاش‌های دیپلماتیک خود را در ارتباط با کشورهای اطراف میانمار ادامه می‌دهیم و حتی در مورد دولت میانمار نیز یادداشتی برای سفر به این کشور و ارسال کمک‌های بشردوستانه ارسال کرده ایم.

معاون آسیا و اقیانوسیه وزیر امور خارجه با تأکید بر توطئه پشت صحنه در نسل کشی مسلمانان میانمار ابراز امیدواری کرد که با مقصران اصلی این جنایات برخورد شود.

رحیم پور افزود: برخی در این خصوص دقت نمی‌کنند که سعی داریم آن‌ها را آگاه‌تر کنیم تا خود را از این فجایع کنار بکشند.

وی در پاسخ به پرسشی درخصوص تحلیل هایی که درباره نقش رژیم صهیونیستی در نسل کشی مسلمانان میانمار ارائه می‌شود گفت: در اینکه ذات صهیونیست‌ها این است که در پی ایجاد غم و غصه برای مسلمانان باشند تردیدی نیست، اما اینکه اسناد و مدارک متقنی را بتوانم ارائه کنم اکنون آمادگی ندارم.

معاون آسیا و اقیانوسیه وزیر امور خارجه در عین حال افزود: قاعدتاً همینطور است. به ویژه اینکه رژیم صهیونیستی و میانمار هم روابط و رفت و آمدهایی دارند، اما به هر حال ما مسئول اصلی این جنایات را دولت میانمار می‌دانیم، گرچه ممکن است فشارهایی از همه جا بر یک کشور وارد شود.

رحیم پور ابراز امیدواری کرد که خانم سوچی که خودش هم مدتی در حصر خانگی بوده است و ادعای حقوق بشری دارد، به این موضوع که نقض علنی حقوق بشر است توجه داشته باشد.

معاون وزیر امور خارجه همچنین درباره علت سکوت خانم سوچی درباره نسل کشی مسلمانان گفت: نمی‌توانم پاسخ کاملی بدهم، اما امیدواریم بتوانیم فرصتی داشته باشیم که با او رو در رو در این باره مذاکره کنیم و از او بخواهیم با توجه به سوابقش متوجه زجر زنان، کودکان و آوارگان میانمار باشد.

وی با ابراز تأسف از سکوت خانم سوچی و اغماضی که از طرد مسلمانان می‌شود افزود: البته برخی مسائل داخلی و قومی در این کشور بوده است، اما وقتی آن را با حضور افغانی‌ها در ایران مقایسه می‌کنیم می‌بینیم که ما چهل سال با اقامت اتباع افغانی در کشورمان که هیچ توجیهی هم ندارد چگونه برخورد کردیم و با روحیه مودت اسلامی آنان را نگه داشتیم و کمکشان کردیم.

رحیم پور همچنین از پیگیری حقوقی دفاع از مردم میانمار از طریق وزارت امور خارجه خبر داد و گفت: نخستین نامه در این باره را آقای ظریف روز عید غدیر برای دبیرکل سازمان ملل متحد فرستاد که ثبت شد و آن را پیگیری می‌کنیم.

وی افزود: طبعاً این موضوع هم از مجرای ارسال کمک‌های انساندوستانه، هم مذاکره سیاسی و البته از همه مهم‌تر از طریق حقوقی پیگیری می‌شود.

معاون وزیر امور خارجه در پایان گفت: نقض حقوق بشر علیه مسلمانان در میانمار آنقدر واضح است که می‌توانیم آن را از مسیر حقوقی پیگیری کنیم و این در دستور کار وزارت خارجه قرار دارد.

منبع: مهر

برچسب‌ها