در حالی که اصلاح طلبان همیشه خود را مدافع حقوق خبرنگاران می دانند ولی با سیاسی کاری تمام به اخراج گسترده خبرنگاران در موسسه همشهری اقدام کردند.

به گزارش مشرق، تغییرات در موسسه همشهری با حضور کسری نوری به عنوان سرپرست آغاز شد. وی که با حکم نجفی شهردار تهران به این مسئولیت منصوب شده بود پیش از این در روابط عمومی وزارت نفت مشغول به کار بود. نوری یکی از روزنامه نگاران فعال و البته تندروی اصلاح طلب است که سابقه سردبیری روزنامه شهروند و بهار را دارد.


جایگزینی او با ذاکری که چهره‌ای رسانه‌ای و فرهنگی بود از ابتدا این شائبه را به وجود آورد که سکان موسسه همشهری که از بدو تاسیس در سال ۷۱ بیشتر اجتماعی و فرهنگی بوده است به سوی سیاست بچرخد. چرا که کسری نوری پیش‌تر هم سردبیر روزنامه توقیف شده بهار بود؛ و بعدها که سردبیری روزنامه شهروند (ارگان رسمی هلال احمر) را به دست گرفت مجددا از ترکیب همان روزنامه توقیف شده استفاده کرد، روزنامه‌ای که در سال ۹۲ یک روز قبل از عید غدیر در متنی موهن به قلم یکی از اعضای نهضت آزادی ولایت امیر المومنین(ع) را نفی کرد!


روزنامه مردم تهران اولین قربانی سیاسی کاری!


روزنامه همشهری از بدو تاسیس به عنوان ارگان رسانه‌ای شهرداری تهران با رویکرد اجتماعی و فرهنگی آغاز به کار کرد و با توجه به اینکه اولین روزنامه رنگی کشور بود به سرعت توانست در میان مطبوعات کشور جای پا باز کند. این روزنامه در آن سال‌ها آنقدر با اهمیت بود که رهبر انقلاب از حسین شریعتمداری مدیر مسئول روزنامه کیهان خواست تحلیلی از آن برای او بنگارد و نظرش را در خصوص روزنامه کرباسچی بگوید. نامه‌ای که در آن شریعتمداری به نقد و بررسی ابعاد فنی و محتوایی آن پرداخت و به دفتر رهبر انقلاب ارسال شد.


بعدها روند اجتماعی روزنامه همشهری حفظ شد و در دوره ۱۲ ساله اصولگریان هم هیچگاه این روزنامه رفتاری همانند احزاب سیاسی از خود نشان نداد و با بازتاب دستاوردهای شهرداری تهران و البته انعکاس مشکلات شهری همیشه روزنامه مردم تهران ماند. در آن سال‌ها صاحب بزرگترین چاپخانه کشور شد و گروه مجلات همشهری در کنار آن رشد کرد.


اما با حضور نجفی گویی روند حاکم بر این روزنامه نیز تغییر کرده است و با سرعت به سوی سیاسی شدن در حرکت است. نشانه‌های این رفتار را می‌توان با انتصاب کسری نوری به عنوان سرپرست و حضور روزنامه نگاران تندروی اصلاح طلب در روزنامه همشهری شاهد بود. «جواد دلیری» سردبیر روزنامه اعتماد (به عنوان یکی از تندروترین روزنامه‌های سیاسی اصلاح طلب) به شورای سردبیری همشهری اضافه شده و پیش از او «ولی خلیلی» دبیر اجتماعی این روزنامه هم به روزنامه همشهری ملحق و به عنوان دبیر اجتماعی آن مشغول به کار شده است. «فاطمه نائینی» خبرنگار سیاسی روزنامه شرق هم به جمع روزنامه همشهری پیوست تا سیاسی‌ترین جابه جایی را در چند سال گذشته بین روزنامه نگاران شاهد باشیم.


بسیاری از روزنامه نگاران و فعالین رسانه‌ای این جابه جایی‌ها را سیاسی دانسته اند و به آن اعتراض داشتند. مرتضی خلفی زاده که عضو شورای سردبیری روزنامه «افکار» است در گفتگو با خبرگزاری دانشجو این جا به جایی‌ها در ارگان رسانه‌ای شهرداری تهران را ناشایست دانست و عنوان کرد: «اینکه از یک روزنامه تند سیاسی اصلاح طلب افرادی را وارد این موسسه کرده اند و تغییرات را از سطح سردبیری آغاز و متاسفانه تا سطح خبرنگاران ادامه داده اند به نفع مردم و افکار عمومی شهر تهران نیست؛ چرا که این روزنامه باید بیانگر خدمات اجتماعی و زبان مردم تهران برای رسیدگی به مسائل شهری باشد و اگر این رویکرد تغییر کند و وارد فاز بازی‌های سیاسی شود به زودی مردم آن را پس خواهند زد.»


محمد عبداللهی سردبیر ماهنامه «همشهری ماه» هم به این جابه جایی‌های سیاسی اعتراض دارد و می‌گوید: «روزنامه اعتماد یک روزنامه سیاسی با رویکرد رادیکال است و زمانی که از ارکان آن در همشهری استفاده می‌شود این شائبه به وجود می‌آید که قرار است همان رویکرد را نیز در همشهری لحاظ کنند و این به هیچ وجه خوب نیست»



اخراج و جابه جایی‌های اتوبوسی/روزنامه نگاران در مسلخ!


البته این جا به جایی‌ها محدود به روزنامه همشهری نبوده است و اصلاح طلبان به دنبال تخریب و از بین بردن میراث ۱۲ ساله اصولگرایان در شهرداری تهران هستند. اشاره شد که روزنامه همشهری در دوره مدیریت قالیباف صاحب بزرگترین چاپخانه کشور شده است و توانسته با راه اندازی گروه مجلات همشهری خوانندگان زیادی را به خود جذب کند. اما تندروی‌های اصلاح طلب معتقدند که گروه مجلات همشهری مامنی برای نیروهای اصولگرا شده است و از این رو به دنبال تعطیلی آن هستند. 


هرچند خلفی زاده که از فعالین حوزه رسانه است این ادعا را رد می‌کند و معتقد است که بدنه موسسه همشهری اعتدالگرا واصلاح طلب است. وی صحبت‌های مطرح شده را بهانه‌ای برای حضور نیروهای تندرو در همشهری می‌داند. او معتقد است: «بسیار جالب است که تیم فعلی که در موسسه همشهری در حال کار و فعالیت هستند نیروهای نزدیک به جریان اعتدال و اصلاحات محسوب می‌شوند و بنده با اطلاع به شما می‌گویم که بسیاری از آن‌ها به جریان اصلاح طلب تعلق خاطر دارند و رویکرد نزدیک به دولت داشته اند، اما متاسفانه دوستان تندروی اصلاح طلب که مدیریت این موسسه به دست آن‌ها افتاده طبیعی است که این‌ها را هم نتوانند تحمل کنند و جریان و باند مورد علاقه خود را وارد این رسانه کنند».


اما بهانه‌های اصلاح طلبان و به خصوص گروه مطبوعاتی هم میهن محدود به این موارد نیست. گزارشی که هفته نامه سازندگی (تحت مدیریت کرباسچی شهردار سابق تهران) در شماره ۱۱ و صفحه ۳۲ خود در خصوص گروه موسسه همشهری منتشر کرده این موسسه را زیان ده معرفی نموده و آن را یکی از چالش‌های بزرگ تهران برای نجفی خوانده است.


در این گزارش هفته نامه سازندگی به صراحت گروه مجلات مجلی را تیول اصولگرایان نامیده و عنوان کرده که شهردار تهران به جز چند نشریه «دانستنی ها»، «سرنخ»، «داستان»، «۲۴» و شاید «همشهری جوان» مابقی را تعطیل خواهد کرد. در بین نشریاتی که این هفته نامه میل دارد هم چنان به حیات خود ادامه دهند به جز همشهری جوان مدیریت مابقی آن‌ها به دست اصلاح طلبان است. 


اما نکته جالبی که هفته نامه وابسته به کرباسچی درباره آن نوشته است، حجم بالای برگشتی‌های گروه مجلات همشهری است و معتقد است این حجم بالای برگشتی برای این موسسه توجیه مالی ندارد. زمانی که این گزارش منتشر شد احسان رستمی پور خبرنگار سابق فرهیختگان لیستی از برگشتی برخی روزنامه‌ها را در توئیتر منتشر کرده که برخی روزنامه‌های اصلاح طلب صددرصد برگشتی دارند


لذا باید این هجمه به موسسه همشهری آن هم از سوی رسانه‌های وابسته به کارگزاران سازندگی و تحت مدیریت کرباسچی را طور دیگری تحلیل کرد



تغییرات در همشهری به سود حزب کارگزاران/کرباسچی در پس پرده تغییرات همشهری؟


برخی از کارشناسان بر این باورند که در پس این تغییرات کرباسچی و همفکران رسانه‌ای او حضور فعال دارند. گروه مطبوعاتی هم میهن که پس از خروج کرباسچی از مدیریت شهری تهران شکل گرفت، دقیقاً همان مدل توسعه گروه مجلات همشهری را در پیش دارد.

 بسیاری از نشریات وابسته به جریان اصلاحات متعلق به گروه مطبوعاتی هم میهن هستند و کرباسچی و البته حزب کارگزاران سازندگی پیشتبان مالی آن بوده اند. البته در این اواخر روند انتشار برخی از آن‌ها همانند مهرنامه متوقف شد و تغییرات مدیریتی محسوسی در آن صورت گرفت.

برای مثال محمد قوچانی که تا پیش از این سردبیری چند هفته نامه و ماهنامه (همانند هفته نامه صدا، سازندگی و ماهنامه‌های مهرنامه و سیاست نامه) را برعهده داشت به عنوان سردبیر کل گروه مطبوعاتی هم میهن انتخاب شده است و اکبر منتجبی دستیار همیشگی او سردبیری هفته نامه صدا را بر عهده گرفته است. 

به نظر می‌رسد که گروه نشریات هم میهن رفته رفته به درون خانواده بزرگ همشهری تزریق شوند. چرا که از یک سو بار مالی سنگینی از دوش کارگزارانی‌ها و مشخصاً کرباسچی برداشته خواهد شد و از سوی دیگر نیروهای غیر هم سو با تندروی‌های اصلاح طلب از درون خانواده همشهری تصفیه خواهد شد؛ و این جا به جایی‌ها شاید به همین خاطر است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

برچسب‌ها