سرویس سیاست مشرق- امیر حمزهنژاد: هفته پیش خبر رسید با توجه به اینکه شهرداری تهران در پیاده روی اربعین حسینی بخشی از امور را در دست دارد، محمد علی نجفی هم به زیارت کربلا میرود اما بعد از مدتی خبر آمد که وی به علت بیماری که داشته نتوانسته به این سفر برود.
یکی از رسانههای حامی دولت بیماری کمر درد را علت این موضوع عنوان کرد و نوشت:
« شهردار تهران که از روز ملاقات با رییس جمهور دیسک کمرش تشدید شده، در منزل بستری شده و به همین دلیل نتوانست باوجود اطلاع رسانی قبلی، برای اربعین به عراق سفر کند. منابع نزدیک به شهردار تهران ضمن تایید بستری شدن نجفی اعلام کردند که گفت: دکتر نجفی به دیسک کمر مبتلا نیست.»
البته نجفی سابقه طول و درازی در بیماریهای خاص دارد. وی در بسیاری از سمتهایی که اخیرا منصوب شده، مهمان چندماهه بوده است. در همین راستا نجفی در نامه استعفای خود از ریاست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به رئیس جمهور با مطرح کردن مشکلات جسمی و بیماری قلبی به عنوان ریشه استعفای خود به رئیسجمهور عنوان می کند:
«متأسفانه از حدود دو ماه قبل مشکلات ناشی از بیماری قلبی و برخی فشارهای کاری تدریجا شدت یافته و عرصه را بر اینجانب تنگ نموده است. در طول این مدت بنده تلاش کردم که این امر بر روند انجام امور تأثیر منفی ایجاد نکند و بر مدیریت سازمان خللی وارد نسازد، اما اکنون بیم آن دارم که با ادامه این وضع و به علت ضعف جسمانی نتوانم مسئولیتهای مربوط را به نحو شایستهای به انجام برسانم و امانتی را که بر دوش گرفتهام به سلامت به سرمنزل مقصود برسانم و نهایتا به مجموعه فعالیتها و برنامههای سازمان لطمه وارد آید».
حال این سئوال وجود دارد که شورای شهر تهران با چه معیاری به فردی که سابقهای در بیماری قلبی و همچنین ترک چند ماهه محل کار دارد، به عنوان شهردار تهران که مدیریت اجرایی سخت و پیچیدهای دارد، اعتماد کرده است. اعضای شورای شهر تهران در خصوص مشکلات جسمی نجفی چه نظری دارند. با این حساب شورای شهر تهران بر اساس کدام ضوابط و معیار سلامتی شهردار انتخاب کردهاند؟
از سوی دیگر باید در خصوص مدیریت نجفی به عنوان فردی که در رویدادهای خاص و همچنین بحرانها حضور ندارد این سئوال را مطرح کرد که پس شهردار تهران در چه شرایطی حاضر و ناظر بر امور است؟ البته گفته میشود که نجفی بعد از رختخواب خود بلند شده و از دفتر کار ش موارد مربوط به اربعین را مدیریت کرده است. موضوعی که از آن به عنوان مدیریت اتاقی یاد میشود که متاسفانه در میان مدیران دولتی شایع است. اما به نظر نمیرسد که در اجرایی ترین پست آنهم شهرداری پایتخت بتوان با مدیریت اتاقی و کارتابلی کاری از پیش برد.
در کنار مشکل قلبی و دیسک کمر نجفی، شایان ذکر است که شهردار پایتخت اهل قلیان کشی است و از رواج این مسئله نیز دفاع می کند، امیدواریم که در آینده و با توجه به آلودگی شدید هوا، شهردار پایتخت گرفتار مشکلات ریوی نشود.