به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژههای خود نوشت:
یک روزنامه اصلاحطلب در گزارشی تصریح کرد دولت هرچند انکار میکرد که به شهرداری تهران در دوره شهرداری قالیباف بدهکار نیست، اما اذعان کرد که بدهکار بوده است.
هفت صبح نوشت: چند سالی است که دولت و شهرداری تهران بر سر میزان بدهی دولت به شهرداری با هم اختلاف دارند. شهردار سابق تهران گفته بود دولت ۱۴ هزار میلیارد تومان به شهرداری تهران بدهکار است، اما دولت نهتنها این موضوع را قبول ندارد بلکه میگوید شهرداری به دلیل وامهایی که در مقاطع زمانی مختلف دریافت کرده سه هزار میلیارد تومان به دولت بدهکار است.
اخیرا محمد علیخانی، عضو فعلی شورای شهرداری تهران خبر داد که در جلسه اخیر شهردار تهران و اعضای شورای شهر با رئیسجمهور مقرر شده دولت پرداخت بدهی خود به شهرداری را شروع کند. بر همین اساس تا پایان امسال دولت ۳۰۰ میلیارد تومان برای یارانه بلیت اتوبوس و مترو به شهرداری پرداخت میکند و سایر مطالبات شهرداری هم از سایر بخشها تامین خواهد شد.
این بدهی از کجا پیش آمد؟ شهرداری تهران به طور مشخص با استناد به سه قانون «عوارض و مالیاتهای شهری»، «سهم دولت در توسعه حمل و نقل عمومی» و «تکلیف بودجهای دولت در پرداخت یارانه به مترو و اتوبوس» میگوید ۱۴ هزار میلیارد تومان از دولت طلب دارد. ضمن اینکه بعضی معتقدند قانون دولت را مکلف کرده سالانه ۱/۲ میلیارد دلار از محل صندوق ذخیره ارزی به شهرداری پرداخت کند که این رقم را هم باید به آن رقم ۱۴ هزار میلیارد تومان اضافه کرد.
در مورد رقم دقیق بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی هم ارقام متفاوتی اعلام میشود. خود مسئولان سازمان تامین اجتماعی ارقامی در حدود ۱۱۰ هزار میلیارد تومان و حتی ۱۴۰ هزار میلیارد تومان را در رسانهها اعلام کردهاند. دولت اما رقمی که اعلام میکند بین ۴۰ تا ۵۰ هزار میلیارد تومان است. دلیل این اختلاف فاحش هم تفسیرهای متفاوت از قوانین است که مثلا چقدر بهره به این بدهی انباشته تعلق میگیرد و موارد مشابه.