طی سه سال گذشته الاسدی به دوری از اظهارات جنجال برانگیز معروف بود. وی در تمام طول جنگ ضد داعش در سمت خود باقی ماند، اما در نهایت دیروز لباس نظامی را از تن خارج کرده و وارد فضای سیاسی شد.

سرویس جهان مشرق - گروه حشد الشعبی به صورت تدریجی و با توزیع نقش‌ها به دنبال ورود در روند انتخابات است. استعفای احمد الاسدی و اعلام هادی العامری مبنی بر ارائه لیست واحد گمانه‌زنی ها در رابطه با مشارکت احتمالی این جریان در روند انتخابات پارلمانی و ورود به پارلمان این کشور را افزایش داده است.

گرچه صحبت در رابطه با تشکیل ائتلاف‌های انتخاباتی در عراق که قرار است در ماه می آینده برگزار شود زود است، اما باید گفت تحرکاتی سیاسی برای ترسیم خطوط کلی عرصه ائتلاف ها  و تقویت مبانی تفاهم‌های انتخاباتی و پارلمانی و در نهایت وزارتی در دستور کار قرار گرفته است. چرا که روند ائتلاف‌های احتمالی می‌تواند ماهیت شخص نخست وزیر آینده عراق را نیز مشخص کند.

مبنایی که حیدر العبادی نخست وزیر عراق برای افراد منتسب به هیئت حشد الشعبی برای ورود به انتخابات قرار داده و استعفا از منصب خود را شرط ورود اعضای الحشد به انتخابات قانون گذاری وضع کرده، از سوی احمد الاسدی سخن‌گوی رسمی نیروهای حشد الشعبی و با استعفای ناگهانی و بدون مقدمه وی انجام شد.

طی سه سال گذشته الاسدی به دوری از اظهارات جنجال برانگیز معروف بود. وی در تمام طول جنگ ضد داعش در سمت خود باقی ماند، اما در نهایت دیروز لباس نظامی را از تن خارج کرده و وارد فضای سیاسی شد، آن هم در شرایطی که بغداد به اعلام پیروزی نهایی بر تندروترین گروه های تروریستی در جهان نزدیک می شود.

گرچه برخی استعفای الاسدی را دست کم در شرایط کنونی ناگهانی و غیر منتظره می‌خوانند ، اما شوک بیشتر زمانی است که وی خبر تشکیل ائتلاف انتخاباتی با نام ائتلاف مجاهدان را اعلام کند. به این ترتیب، سرنوشت جنجال یک سال پیش در عراق مبنی بر شرکت یا عدم شرکت نیروهای حشد الشعبی در انتخابات روشن خواهد شد.

احمد الاسدی

این اعلام ناگهانی هم‌زمان با اعلام عجیب هادی العامری دبیرکل سازمان بدر مبنی بر خروج  از ائتلاف دولت قانون به رهبری نوری المالکی معاون رئیس‌جمهور صورت گرفته است. حنین قدو نماینده پارلمان از جریان بدر در این رابطه می گوید که سازمان بدر ضمن ائتلاف با ائتلاف دولت قانون وارد رقابت های انتخاباتی نخواهد شد. وی در این رابطه تاکید کرد که این جریان به صورت انفرادی وارد رقابت ها می شود.

وی با تاکید بر این نکته که این گروه در سطح تمامی گروه های سیاس تحرک خواهد داشت تا بتواند بیشترین میزان از متحدان را برای خود جذب کند، تأکید کرد که شکل ائتلاف‌ها هنوز مشخص نشده است ، بود چرا که فراکسیون‌های پارلمانی مشغول تصویب قانون انتخابات هستند.

اطلاعاتی که روزنامه الاخبار از منابع متعدد به دست آورده،  نشان می‌دهد که العامری در رأس ائتلاف مجاهدین قرار دارد که از هشت گروه حضور جریان حشد الشعبی تشکیل شده است. از جمله این گروه‌ها سازمان بدر، عصائب أهل الحق، حرکة النجباء، جریان الرسالی و گردان های جند الإمام است. احتمال دارد گردان‌های حزب‌الله نیز در آینده‌ای نزدیک به این ائتلاف بپیوندد. اطلاعات موجود نشان می‌دهد که برخی جریان‌های اهل تسنن همراه با نیروهای الحشد الشعبی نیز به همراه بخش‌های گسترده‌ای از عشایر مبارزه کننده با داعش در مناطق غربی عراق به این ائتلاف خواهند پیوست.

نوری مالکی بیشترین شانس را برای پیوستن به نیروهای ائتلاف مجاهدین داشت، اما در شرایط کنونی بخشی از این ائتلاف به شمار نمی‌رود. این در حالی است که برخی منابع مجاهدین اعلام می‌کنند که احتمالاً ائتلاف جدیدی در پارلمان با مالکی صورت خواهد گرفت.

اگر این ائتلاف تصمیم داشته باشد حضور قدرتمندی در پارلمان پیدا کند، احتمالاً نام هادی العامری به عنوان یکی از گزینه‌های نخست وزیری عراق مطرح خواهد بود. چیزی که در این عرصه روشن است، عزم حشد الشعبی برای ورود به روند سیاسی و انتخاباتی است، اما شکل این مشارکت و ورود در آن به صورت انفرادی یا ائتلاف با مالکی هنوز روشن نیست. چیزی که تا این لحظه مطرح شده، ورود به صورت انفرادی است، اما این رویکرد می تواند مورد اصلاح قرار بگیرد.