چرا کار را به جایی می‌رسانید که رهبر انقلاب از شورای مربوط به این فضا ابراز گله‌گی کند؟! تا کی می‌خواهید با عناوینی مانند «رصد و پالایش فضای مجازی» خود را گول بزنید.

سرویس فرهنگ و هنر مشرق - آیا موافقید در یک روز مشخص با فردی غریبه از جنس مخالفتان قرار بگذارید و همان شب را تا صبح با هم بگذرانید؟

اول| این سوال خانم مجری از جوان‌های متعددی می‌باشد که داخل یک کافه با آن‌ها قرار گذاشته است. طرح مسئله‌ای که مخالف غیرت جامعه و همچنین منافی عفت زنان و شرافت مردان مسلمان این اجتماع است.

آیا این سوال یک برخورد روشنفکرانه است؟ اگر این برخورد روشنفکرانه را با نوامیس تهیه‌کننده و یا نویسنده این کار داشته باشند باز هم لبخند تهی از غیرت بر لبانشان امتداد خواهد داشت؟

در چند سال اخیر، در شبکه‌های مجازی اعم از سایت‌های اینترنتی و اپلیکیشن‌های همراه، شاهد بازتاب نونهالان غرب‌زده‌ای هستیم که با فراموش کردن هویت دینی و ملی خود، دست به تابوشکنی‌هایی در عرصه فرهنگ و عفت ایران اسلامی می‌زنند. برنامه‌هایی که بعضا با هزینه‌های میلیونی در کنداکتور ویژه سایت‌های اشتراک گذاری ویدیو قرار می‌گیرند اما به ظاهر از هیچ جایی حمایت نمی‌شوند!

رهبر انقلاب در دیدارشان با مسئولان نظام می‌گویند: “از همه طُرُق دارند استفاده می‌کنند که ایمان اسلامی ما را متزلزل کنند.” (۱)

اگر کمی دقت کنیم و یکی از این سایت‌های پربازدید را باز کنیم، با فاصله‌گذاری‌های نه چندان مطلوبی بین آحاد مردم مواجه می‌شویم.

دوم| یک برنامه تخصصا به کافه گردی می‌پردازد. یک آقا و خانم به ظاهر زن و شوهر که گویا خانم خودش را برای بزمی زنانه آراسته، تصمیم می‌گیرد با همسرش به کافه گردی برود. بعد از یک ورزش ملایم! صبحگاهی، به کافه تریایی رفته و سفارشی را برای صبحانه می‌دهند. اسپاگتی، بیکن، بشقاب انگلیسی، وافل، گرانول و سالاد سزار –البته آن هم اول صبح!!- بخشی از سفارشات این خانم و آقا برای صبحانه‌شان است! نمایش و سِرو چنین صبحانه‌ای برای کسانی که بعضا پنیر کمتری بر روی نان‌شان می‌گذارند تا مبادا مواد غذایی‌شان به انتهای هفته نرسد و گرفتار شوند!
آیا مخاطب این جنس برنامه‌ها با گرایش زندگی لاکچری فقط سرمایه‌دارها هستند؟ پس در شبکه‌های همگانی چه می‌کنند؟! چه اصراری دارید که پدری را در ذهن فرزندش تحقیر کنید و یا همسری را در زندگی مشترکش رو به تزلزل ببرید؟!

سبک زندگی لاکچری

سوم| برنامه دیگری با عنوان نگاهی نو به نظام آموزش و پرورش کشور شروع به کار می‌کند. میهمانان این برنامه به ظاهر تخصصی، هنرمندان و سلبریتی‌ها هستند. این یعنی نگاه نو و علمی به سیستم آموزش و پرورش کشور با استفاده از دانش میهمانان در زمینه چگونگی حرکات بدن در جلوی دوربین و یا چگونگی طلوع و پایان فیلمنامه!

میهمان یک قسمت از این برنامه آقای نویسنده‌ای است که تیشرتی با تصویری از پوستر یک فیلم آمریکایی را به تن دارد. یکی از شخصیت‌های بر روی این تیشرت خانمی با لباسی شبیه به پورن استارها و دیگر شخصیت نقش بسته بر این لباس، کارگردان و بازیگر فیلم ضد ایرانی آرگو می باشد. حال سوال اینجاست که چنین کسی دعوت شده است تا پیرامون سیستم آموزش و مهم‌تر از آن پرورش مدارس اظهار نظر کند؟! از مجری هم بگذریم که در این برنامه به بازگویی خاطره شرط بندی‌اش! روی آورده است.

با کمی دقت به وضوح روشن می‌شود که سلبریتیزم در جامعه مجازی امروز راهی به سوی الگو شدن سلبریتی‌ها را در پیش گرفته است.

در این میانه که تنور حسابی داغ شده است، شاطر _تهیه کننده‌ها وارد عمل شده و سلبریتی‌هایی را با استفاده از بالشتک مخصوص به خود، به تنور می‌چسبانند! کسانی که با دعوت از سلبریتی‌های میان مایه، خود و یا مجری را به قیمت خیلی ارزان در مجری‌گری امتحان می‌کنند و مردم را درباره تُپُق‌ها، مزه پراکنی‌های بی‌مزه و شادی‌های پنهان نشدنی خود در مقابل فلان بازیگر قاضی می‌کنند!

محراب قاسم‌خانی و شقایق دهقان

در این عرصه بعضا بانوانی که علاقه اصلی آن ها مُد و میکاپ بوده و تا به حال ویترینی برای به نمایش گذاردن خود نداشته‌اند، تحت عنوان مجری، خود را به دوربین عرضه می‌کنند. نویسنده و طراح‌هایی که موضوع برنامه را وابسته به اینکه امروز حال‌شان چگونه است و یا چه فکاهی‌ای را شنیده‌اند طرح و متن‌شان را بر روی کاغذ می‌آورند!
با کمی دقت به وضوح روشن می‌شود که سلبریتیزم در جامعه مجازی امروز راهی به سوی الگو شدن سلبریتی‌ها را در پیش گرفته است.

مروزه عده‌ای به رسانه با فهم صِرف اقتصادی می‌نگرند و برخی هدفمند و کنترل شده از جایی به جایی برای هرجایی کردن مخاطبین قدم بر می‌دارند

چهارم| آن دیگری در برنامه‌ای که مثلا مخصوص به بانوان است و به یکی از ماه‌های پاییز هم نام گذاری شده است به مجری‌ای جواب می‌دهد که دم از ضایع شدن حق زنان می‌زند و با لحن سطحی و آماتوری خود، میهمانش را به چنین چالشی روانه می‌کند.
اگر معتقدید حقی از قشری ضایع شده، باید بدانید چگونه مسئله را آسیب شناسی و درمان کنید و نه اینکه با تحقیر زنان و نیش و کنایه توهین‌آمیز به آن‌ها برایشان دلسوزی کنید! امروزه عده‌ای به رسانه با فهم صِرف اقتصادی می‌نگرند و برخی هدفمند و کنترل شده از جایی به جایی برای هرجایی کردن مخاطبین قدم بر می‌دارند و چه ساده انگار باید باشد مسئولی که این پدیده را شکوفایی استعداد جوانان وطنش بداند!

آزاده نامداری و نیکی کریمی در برنامه آبان

در این میان حضور برنامه‌هایی در راستای موازین فطری و اسلامی، نشان از برنامه سازانی دارد که خود را مجهز به دانش و تکنیک رسانه‌ای کرده و در این وانفسای غارتگری فرهنگ اسلامی_ایرانی مردم کشورمان، در حال تلاش و فعالیت‌اند.
اما به راستی کنترل این فضای ملتهب با چه نهادی است؟

رهبر معظم انقلاب در جای دیگری متذکر شده‌اند که: ” بعضی از کشورها طبق فرهنگ خودشان این دستگاه‌ها را قبضه کرده‌اند. ما چرا نمی‌کنیم؟ چرا حواسمان نیست؟ چرا رها می‌کنیم این فضای غیر قابل کنترل و غیرمنضبط را ؟!” (۲)

چرا کار را به جایی می‌رسانید که رهبر انقلاب از شورای مربوط به این فضا ابراز گله‌گی کند؟! تا کی می‌خواهید با عناوینی مانند «رصد و پالایش فضای مجازی» خود را گول زده و مردم اعتماد کرده به مدیریت خود را در به قهقرا رفتن آزاد بگذارید؟! وقت آن نرسیده که کمی غیرت دینی به خرج دهید و این فسادهای روز افزون را با کنترل صحیح و به موقع لجام بزنید؟

میزان قابل توجهی از جلسه‌های فرهنگی مربوط به فضای مجازی که در بسیاری از موارد نتیجه‌ای به غیر از اسراف برق و مستهلک شدن چراغ‌های محیط جلسه را دربر ندارد دقیقا کجای این معادله است؟!

تا توان هست باید کاری کرد…

پانوشت:

۱- ( در دیدار با مسئولان نظام ۲۵ خرداد ۹۵)

۲- (سخنرانی در  ۱۳اردیبهشت ۹۵)

منبع : رسانه انقلاب