کد خبر 824171
تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۴

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور با اشاره به عملکرد ۸ ماهه بودجه سال ۹۶ از پیش بینی رشد ۵.۸ درصدی برای سال آینده خبر داد.

به گزارش مشرق، محمدباقر نوبخت در نشست علنی امروز مجلس درباره عملکرد هشت ماهه دولت در بودجه سال 96 اظهار داشت: دولت برای سال 1396 پیش‌بینی کرده بود با فروش هر بشکه نفت به قیمت  50 دلار و واریز سهم 20 درصدی به صندوق توسعه ملی چیزی حدود 309 هزار میلیارد تومان از محل درآمدها واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای و واگذاری دارایی‌های مالی منابع کسب کند.

وی با بیان اینکه پیش‌بینی‌های دیگربراین بود که می توانیم هر بشکه نفت را با قیمت 55 دلاربفروشیم یادآور شد: سقف دیگری معادل 319 هزار میلیارد تومان به ازای فروش هر بشکه نفت به قیمت 55 دلار پیش‌بینی شد که منابع ما را در بودجه سال جاری افزایش می‌داد که از سوی مجلس مورد تایید قرار گرفت.

رئیس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: بر این اساس 10 هزار میلیارد تومان پیش بینی کردیم که اگر محقق شود، اعتبارآن را برای پاره‌ای طرح‌های زیربنایی استفاده می‌کنیم اما مجلس پیش‌بینی این منابع را تغییر داد و آن را به 346 هزار میلیارد تومان افزایش داد.

نوبخت با بیان اینکه این پیش بینی در شرایطی بود که به جای واریزی سهم 2020 درصدی صندوق که از سوی دولت پیشنهاد شده عملا به 30 درصد افزایش پیدا کند، تصریح کرد: با افزایش سهم صندوق باید انتظار داشته باشیم، درآمدهایمان تقلیل پیدا کنند اما با  توجه به سازوکاری که مجلس آن را تصویب کرده است میزان منابع به 346 میلیارد  تومان افزایش پیدا کرد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه اظهار داشت: پیش‌بینی دولت برای فروش هر بشکه نفت 50 دلار کاملا درست بود به طوری که امروز براساس گزارش وزارت نفت برای 10 ماهه اول درآمدهای نفتی به ازای هر بشکه به طور میانگین اندکی بیش از 50 دلار است.

وی گفت: تا اول بهمن ماه 222هزار میلیارد تومان به خزانه واریز شده است از این رو با عملکرد دولت طبق مصوبه مجلس 90 درصد منابع تحقق می یابد و طبق لایحه بودجه 96 صد درصد منابع محقق می شود.

نوبخت افزود: پیش بینی ما این است که چیزی در حد 58 هزار میلیارد تومان دیگر برای دوماه آینده درآمد داشته باشیم تا بتوانیم 106 درصداز منابعی که تا پایان سال در بودجه پیشنهادی دولت بود تحقق پیدا کند. اما به عددی که مجلس محترم برای دولت تعیین کرد، یعنی174 هزار میلیارد تومان 97 درصد تحقق پید اخواهد کرد.

معاون رئیس جمهور درباره واگذاری دارایی‌های سرمایه ای که در لایحه 106 هزار میلیارد تومان بود و مصوب آن به 119 هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است، تصریح کرد:  در 10 ماهه 72 هزار میلیارد تومان تحقق داشتیم که اگر چیزی در حد 12 هزار و 600 میلیارد تومان برای دو ماهه در پیش به آن اضافه شود می‌توانیم 85 هزار و 800 میلیارد تومان از محل واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای منبع داشته باشیم که نسبت به پیش بینی ما 81 درصد و نسبت به تحقق 72 درصد است .

وی افزود: حال که به دستور مجلس، دولت می‌بایست 30 درصد به صندوق واریز کند بنابراین پول کمتری به عنوان درآمد برای آن باقی خواهد ماند و واگذاری دارایی‌های مالی که تا الان چیزی حدود 40 هزار و 500 میلیارد تومان عملکرد داشتف بر اساس پیش بینی ما چیزی در حدود 14 هزار میلیارد تومان به آن اضافه می‌شود. در مجموع باید بتوانیم 55 هزار و 400 میلیارد تومان از طریق واگذاری دارایی‌های مالی کسب منبع کنیم که نسبت به تحقق لایحه 125 درصد و نسبت به مصوب 102 درصد است.

نوبخت درباره حوزه مصارفی نیز تصریح کرد: مصارفی که برای سال 1396 در لایحه بر اساس 50 دلار تعیین شده بود 309هزار میلیارد تومان بود اما براساس مصوب 346 هزار و 700 میلیارد تومان دولت ماذون به هزینه بود که تا اول بهمن ماه آنچه که به عنوان مصرف تحقق پیدا کرد 243 هزار میلیارد تومان هست.
معاون اول رئیس جمهور گفت:  قطعا نسبت به آن 222 هزار میلیارد تومان منابع و دریافت‌ها چیزی حدود 22 هزا میلیارد تومان مصارف هست که از محل اندوخته ماده 125 قانون محاسبات عمومی و از تنخواه بانک مرکزی فعلا تأمین شد و تا پایان سال هم در چارچوب قانون تسویه خواهد شد.

نوبخت تصریح کرد: نسبت به دو ماه آینده پیش بینی می شود این رقم حدود 22 هزار و 900 میلیارد تومان داشته باشیم و 70 هزار میلیارد تومان دیگر به آن بیافزاییم که جمعا همان 309 هزار و 800 میلیارد تومان می‌شود که همان 89 درصد نسبت به مصوب و 100 درصد نسبت به انچه که ما در لایحه پیش بینی کردیم، است.

وی تصریح کرد: در اعتبارات هزینه ای  تا الان 185 هزار میلیارد تومان پرداخت کردیم، برای دو ماه آینده 50 هزار میلیارد تومان دیگر پرداخت می‌شود بنابراین در حد 100 درصد یعنی 99.9 اعتبارات هزینه‌ای را خواهیم داشت.

معاون رئیس جمهور خطاب به نمایندگان مجلس درباره اعتبارات تملک دارایی  گفت: اعتبارات تملک دارایی سرمایه‌ایی یعنی طرح های عمرانی مهم است. در لایحه پیشنهادی دولت اعتباراتی که برای تملک دارایی‌های سرمایه ای برای طرح های عمرانی در نظر گرفته بودیم 52 هزار و 700میلیاردتومان بود اما مجلس محترم مصلحت دیدند که این را به 71 هزار و 400 میلیارد تومان افزایش دهند.

وی گفت: آنچه دولت موفق شد تا این تاریخ به این طرح‌ها اختصاص دهد، 38هزار و 500میلیارد تومان از بابت طرح های عمرانی است که خزانه اعلام کرد چیزی حدود 29 هزار و 300 میلیارد تومان آن را پرداخت شده است و بقیه آن‌ که از جنس اوراق است، براساس سررسیدهای زمان بندی شده منتشر می‌شود.امیدواریم بتوانیم به سقف 38 هزار و 500 میلیارد تومان برسیم..

نوبخت تصریح کرد: برای نمایندگان محترم دو صفحه گزارش مکتوب تقدیم می‌شود که نشان ‌می‌دهد این 38هزارو 500 میلیارد تومان اعتبارات عمرانی چقدر ملی و چقدر استانی بوده است و به کدام دستگاه‌ها چقدر تخصیص داده است. گزارش خزانه در این باره حاکی ازاین است که آنچه که به طرح‌های عمرانی تا23 دی‌ماه اختصاص یافته است 172 درصد رقمی است که تا این تاریخ در سال قبل پرداخت کرده بودیم.

وی افزود: 106 درصد درآمدها به نسبت سال گذشته تحقق یافته و واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای نیز 72 درصد محقق شده و در این بین عملکرد بودجه نسبت به سال گذشته در حوزه منابع 33 درصد افزایش یافته است که نشان می‌دهد برای پیش‌بینی منابع درآمدها و هزینه‌ها برای سال آینده باید با احتیاط بیشتری اقدام شود.

نوبخت ادامه داد: خوشبختانه در لایحه سال 97 کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی دقیق عمل کرد و منابع را بر اساس پیش‌بینی دولت محدود کرده است. پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال حدود 45 هزار و 900 میلیارد تومان در حوزه اعتبارات تملک‌های سرمایه‌ای پرداخت شود.

وی در مقایسه تحقق بودجه سال 95 و 96 گفت: در سال 1395 که 283 هزار میلیارد تومان عملکرد داشتیم رشد اقتصادی با نفت 10.8 درصد و بدون نفت 6.2 درصد بود.این مهم در حالی است که در6 ماهه اول امسال نسبت به 6 ماهه اول سال قبل رشد اقتصادی با نفت 5.6 درصد و بدون نفت 6 درصد بود که البته باید اشاره کرد این رقم در سال 94 منفی 4 درصد بود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه  تصریح کرد: در6 ماهه اول امسال هیچ یک از مولفه‌ها مانند ارزش افزوده و غیره در فعالیت‌های اقتصادی منفی نبوده است، این در حالی است که در 6 ماهه سال گذشته این مهم منفی 9 درصد بود که برای نخستین بار این رقم مثبت شده و به 2.3 درصد رسیده است.

نوبخت تاکید کرد: در حوزه معادن در سال 95 این رقم منفی 6 بود که  بر این اساس در 6 ماهه سال 96 این رقم به منفی 2.7 رسید.

وی درباره وضعیت اشتغال و تحقق آن طبق بودجه سال 96 گفت: در 6 ماه اول امسال 614 هزار نفر نسبت به 6 ماهه سال گذشته وارد بازار کار شدند. 795 هزار نفر مشغول به کار شده‌اند این در حالی است که 181 هزار نفر از بیکاران سال‌های گذشته نیز مشغول به فعالیت شدند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: در 6 ماهه اول نرخ بیکاری به  11.7 درصد کاهش یافت در حالی که در سال گذشته 12.4 درصد بود.

نوبخت همچنین درباره تحقق بودجه متغیرهای خوراکی گفت: بر اساس عملکرد بودجه و سایرمتغیرهای کلان، رشد تورم در 12 ماه گذشته نسبت به دی ماه در حوزه خوراکی‌ها 13 درصد و غیرخوراکی‌ها 6.6 درصد بوده است. پیش‌بینی در حوزه رشد اقتصادی حدود 5.8 درصد با نفت و 0.6 درصد بدون نفت است. 11.2 درصد نیز پیش‌بینی رشد سرمایه‌گذاری شده است.

وی در بخش پایانی سخنان خود درباره واگذاری اوراق مشارکت و اینکه گفته می‌شود دولت در این زمینه سقف را رعایت نکرده است، گفت: واگذاری دارایی های مالی به منزله اوراق مشارکت نیست و ما چیزی در حد همان 34 هزار میلیارد تومان سقف داشتیم که آن را رعایت کردیم. در تبصره 5 بند (ل) کمیته‌ای تعیین شده که بر این امر نظارت کند.

منبع: تسنیم

برچسب‌ها