یک نماینده اصلاح‌طلب گفته است: مردم معترض هستند و در هر تجمع اعتراضی در خیابان شرکت خواهند کرد!

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

*** 

عبدی مطرح کرد:

علمای قم هر روز دنبال بودجه بیشتر هستند!

«عباس عبدی» ، فعال اصلاح‌طلب و از تئوریسین‌های این جریان خاص سیاسی، به تازگی در یکی از نشست‌های کمیته آموزش حزب «اتحاد ملت» درباره انقلاب اسلامی، که با محور پرسش «آیا انقلاب ایران اجتناب‌پذیر بود؟» برگزار شد، طی اظهاراتی گفته است:

«یکی از دلایلی که کسی از شاه دفاع نکرد این بود که- شاه با اتکا به درآمدهای نفتی نهادهای مستقل کشور را یا خرید یا از بین برد، از سرمایه‌دارها تا روشن‌فکرها. تنها نهادی را که نتوانست این کار را با آن انجام دهد، نهاد دین بود. علت آن هم این بود که اینها استقلال داشتند. »

به گزارش شرق، او اما در ادامه می‌افزاید:

«این چیزی که آقایان در قم خیلی متوجه آن نیستند که هر روز دنبال بودجه بیشتر هستند، همین است. اگر می‌خواهید نهاد دین ضعیف شود، بودجه آنها را سه برابر کنید. معیاری که در علمای قم وجود دارد، برای اینکه چه عالمی قوی‌تر است، می‌دانید چیست؟ میزان شهریه‌ای است که به طلبه‌ها می‌دهد. فکر می‌کنید بالاترین شهریه را کدام مرجع می‌دهد؟ (حدس و گمان شنونده‌ها). بالاترین شهریه را آقای سیستانی می‌دهد؛ با اینکه در عراق است و جمعیت آن هم کمتر است. من و شما که می‌خواهیم خمس و سهم بدهیم، به کسی که وابستگی دولتی دارد، نمی‌دهیم. نهاد دین به‌ خاطر استقلال بود که قبل از انقلاب می‌توانست این‌قدر کار کند.»[۱]

*مسئله کنایه‌های اصلاح‌طلبان به حوزه علمیه و بویژه خاستگاه دینی ایران یعنی شهر مقدس قم نه تازگی دارد و نه تمامی!

مسئله‌ای که البته در کنار آن بی‌پاسخ ماندن این کنایه‌ها از جانب علمای کشور نیز به شدت خود را به رخ می‌کشد.

پیش از این، عمادالدین باقی، دیگر فعال اصلاح‌طلب نیز چندماه قبل طی اظهاراتی گفته بود: «فقه شیعه نشانی از سیره امام علی و امام حسین ندارد! »[۲]

در همین حال، نجفقلی حبیبی، دیگر چهره جریان چپ نیز مدتی پیش از این گفت که: اظهار نظر نادرست مراجع و علما دولت و جامعه را دچار مشکل می‌کند. [۳]

***

مردم در هر تجمع اعتراضی شرکت خواهند کرد

«پروانه سلحشوری»، نماینده اصلاح‌طلب مجلس شورای اسلامی و عضو فراکسیون امید در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری ایلنا اظهار کرده است:

«مردم نسبت به شرایط سخت معیشتی، تبعیض‌ها و نبود عدالت اجتماعی معترض هستند پس هر مجوزی در این رابطه داده شود مردم شرکت می‌کنند، فراموش نکنیم یکی از علل بوجود آمدن شرایط فعلی ناکارآمدی مدیریتی دوران احمدی‌نژاد و آثار بجا مانده از آن زمان است.»[۴]

*سؤالی که امروزه در محافل سیاسی و در سویدای افکار عمومی به شدت پررنگ شده اینست که اصلاح‌طلبان و فعالین این جریان که سهمی بیشتر از آقای روحانی در پدیدآمدن «وضع موجود» و روی کار آمدن دومرتبه دولتی که کارنامه اجرایی آن چندان قوی نیست، دارند؛ چرا خودشان نیز تبدیل به منتقد وضع موجود شده است!؟

آنهم منتقدانی دوآتشه که فتاوای اینچنینی هم صادر می‌کنند و با ذهن‌خوانی از اکثریت مردم ایران اینطور می‌گویند که تمام مردم معترض هستند و در هر تجمعی هم شرکت می‌کنند.

لازم به توضیح است که بر اساس اسناد موجود، علت «فتنه اقتصادی» اخیر و اغتشاشات دیماه در تهران و چند شهر دیگر کشور، نه تنها مشکلات اقتصادی کشور نبود (چون این مشکلات به گواه آمار و ارقام بحرانی نیستند) بلکه سیاه‌نمایی ۷ ساله چهره‌های جریان سیاسی خاص از اوضاع کشور بود.

آنها با گفتن جملاتی مثل «اقتصاد ایران فلج شده است»، «تحریم‌ها استخوان مردم را خرد کرده»، «تحریم‌ها طناب داری بر گردن اقتصاد ایران است»، «اگر برجام نبود، ایران در خطر گرسنگی قرار میگرفت»، «و ما ادریک مالتحریم» اوضاع را در ذهن اغتشاشگران بحرانی جلوه دادند و این در حالی بود که حاضر نبودند و نیستند به مردم توضیح بدهند که مثلا اقتصاد ایران در سال ۲۰۱۷ در جایگاه هجدهم جهان قرار دارد [۵]، ۱۰۰ هزار شغل پیشنهادی وزارت کار به کارجویان بلامتقاضی است چون وضعیت کارجویان بحرانی نیست و به دنبال شغل بهتر هستند [۶] و...

در واقع بحث بر سر اینست که اگر هم انتقادی به دولت آقای روحانی وجود دارد با این محتواست که سرعت پیشرفت کشور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم به اندازه مورد انتظار و بر اساس توانمندی‌های ایران اسلامی نبوده است.

اما سوگمندانه مشاهده می‌شود که چهره‌های جریان خاص اساساً در وادی دیگری سیر می‌کنند، حمایت‌هایشان از کاندیداها و دولت‌ها بر اساس منافع خودشان است نه مردم و اینکه در بزنگاه ماهیگیری نامشروع نیز به ناگاه رنگ رخسار را تغییر می‌دهند و در رفتاری شبیه به ریختن بنزین روی آتش، حرف‌هایی شبیه به آنچه خانم سلحشوری درباره «اعتراضات خیابانی» گفته است مطرح می‌کنند.

***

دردسرهای دو زن نوازنده برای کنسرت بنیامین بهادری

ایران‌آنلاین گزارش داد: بنیامین بهادری، از خوانندگان پاپ، شامگاه چهارشنبه چهارم بهمن در اینستاگرامش نوشت کنسرتش در شهر کرمان را به دلیل این که مجوز حضور روی صحنه تنها برای مردان گروه صادر شده و خانم‌ها ن. پ و م. ا اجازه حضور روی صحنه ندارند و این خبر تنها یک شب پیش از سفر آن‌ها به کرمان اعلام شده است؛ لغو می‌کند!

روز پنجشنبه پنجم بهمن «محمدرضا علیزاده»، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان با بیان این که گروه بهادری نام پنج نفر را به عنوان خواننده و نوازنده اعلام کرده بود گفت: «آن‌ها چهارشنبه شب اعلام کردند قرار است سه نفر دیگر به عنوان نوازنده به گروه اضافه شود و امکان اخذ استعلام در این زمان اندک برای سه نوازنده دیگر در این کنسرت فارغ از این که زن یا مرد باشند وجود نداشت».

در عین حال اما بنیامین بهادری در واکنش به افشاگری مدیر کل ارشاد کرمان گفته است: اگر پاسخی کوتاه بخواهید باید بگویم این توضیحات دروغ است. جعبه سیاه این ماجرا در تهران که باز شود همه چیز مشخص خواهد شد.[۷]

*اینکه یک رسانه دولتی حاضر به افشاگری درباره حاشیه‌های پیرامونی یک کنسرت موسیقی شده است جای خوشوقتی دارد.

خاصه اینکه بر اساس قانون و رویه‌های جاری کشور، می‌دانیم که از نظر نظّار دولتی، حضور بانوان برای اجرای موسیقی در کنسرت‌ها منع قانونی ندارد. و ادعای آقای بهادری صحیح نیست.

در عین حال اما به نظر می‌رسد رسانه‌های دولتی در جریان حواشی زیادی که در پیشاانتخابات بر سر برخی برنامه‌های کنسرت در کشور رخ داد، مماشات زیادی به خرج دادند و در جایی که کنسرت قانوناً حق اجرا نداشت؛ اما سمت قانون را نگرفتند و ترجیح دادند در مقابل حاشیه‌ها ساکت بمانند یا از آنها دفاع کنند.

جوّی که در آن مقطع در کشور به راه افتاد این بود که مذهبیون با اجرای موسیقی مخالف‌اند و دولت و اصلاح‌طلبان در این زمینه مظلوم واقع شده‌اند!

اما حقیقت این بود که لغو برخی کنسرت‌ها دو علت بیشتر نداشت.

یا منع برگزاری در فقط چند شهر مقدس کشور بر اساس عادتی معهود و البته منطقی.

و یا عدم ارائه مجوزهای لازم از سوی برگزارکنندگان کنسرت‌ها به مراجع قانونی.

در واقع دلیل دیگری وجود نداشت اما متأسفانه کسانی در اردوگاه مشترک دولت و اصلاح‌طلبان فضای روانی دیگری ساختند و نظیر آنچه که در بالا و به روایت ایران‌آنلاین خواندیم، هرگز بصورت گسترده منتشر نشد و مورد اشاره آنها قرار نگرفت...

***

1_http://sharghdaily.ir/Modules/News/PrintVer.aspx?Src=Main&News_Id=151203

2_mshrgh.ir/739076

3_mshrgh.ir/746688

4_http://www.donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-3345703

5_http://tn.ai/1636682

6_mshrgh.ir/487472

7_ http://www.ion.ir/News/320205.html