کد خبر 836625
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۸:۱۸

یکی از تحلیلگران مرکز مطالعات امنیتی آفریقای جنوبی با اشاره به سوء قصد تروریستی به مدیر دفتر معمر قذافی به زوایای پنهان موضوع پرداخته است.

به گزارش مشرق به نقل از اسپوتنیک، پیتر فابریکس تحلیلگر مرکز مطالعات امنیتی آفریقای جنوبی با اشاره به سوء قصد تروریستی به «بشیر صالح بشیر» مدیر دفتر سرهنگ معمر قذافی دیکتاتور مقتول لیبی از وی عنوان مخزن اسرار ناگفته معمر قذافی و عالِم به گنج مفقود شده سرهنگ، یاد کرده است.


وی افزود: سوء قصد تروریستی سئوالات زیادی درباره اینکه چرا مخزن اسرار قذافی و حامل مهرهای بانکی وی آفریقای جنوبی را انتخاب کرده، مطرح کرده است.

فابریکس بیان کرد: منابع دولتی که نامشان را فاش نکردند تاکید کردند که بشیر صالح بشیر بیش از ۵ سال است که در آفریقای جنوبی به سر می برد یعنی از زمان فرار از طرابلس به دنبال سرنگونی رژیم قذافی در سال ۲۰۱۱ اول به نیجر و سپس فرانسه و از آنجا به آفریقایی جنوبی رفته است.

این تحلیلگر آفریقایی جنوبی اعلام کرد: وضعیت بشیر صالح بسیار مبهم اما با وجود اینکه وی تحت تعقیب اینترپل از سال ۲۰۱۲ قرار گرفته است اما اقدامی برای بازداشت وی از سوی مقامات آفریقای جنوبی صورت نمی گیرد.

بیشتر بخوانید:

روزانه چه تعداد داعشی وارد لیبی می‌شود؟

وزیر خارجه انگلیس: سرنگونی «قذافی» فاجعه بود



بشیر صالح بشیر مدیر دفتر قذافی از سال ۱۹۹۸ و رئیس صندق سرمایه گذرای لیبی در آفریقا و معروف به روابط قوی در قاره سیاه است.

از نگاه فابریکس؛ علت اینکه آفریقای جنوبی از مخزن اسرار قذافی حمایت می کند این است که بشیر بخش زیادی از دارایی قذافی را در آفریقای جنوبی پنهان کرده؛ دارایی هایی که رقمی بالغ بر ۱۰۰ میلیارد دلار آمریکا می شود. این تحلیلگر به انباشه کردن یک میلیار دلار از پول و طلا و سنگ های قیمتی در انبار فرودگاه اورتامبو در آفریقای جنوبی اشاره کرده است.

پلیس آفریقای جنوبی تدابیر شدید امنیتی پس از سوء قصد به جان بشیر صالح بشیر به عمل آورده است.

این تحلیلگر گفت: به نظر می رسد که بشیر صالح بشیر فقط مخزن اسرار قذافی نیست بلکه عالِم به گنج مفقود شده سرهنگ قذافی نیز هست. تیمی از کارشناسان سازمان ملل تلاش کردند که دارایی ها و گنج مخصوص قذافی و صندوق سرمایه گذاری لیبی در آفریقای جنوبی را بیابند اما راه به جایی نبردند و به نظر می رسد که شیوه پنهان کردن آن به شکل بی سابقه ای پیچیده است به طوری که عملیات جستجو از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ بی ثمر بوده است.

منبع: مهر