به گزارش مشرق، برای اولین بار در جریان رای اعتماد، بیژن زنگنه وزیر نفت رسماً به استخدام نمایندگان مجلس در وزارت نفت اذعان و این موضوع را باعث افتخار خود دانست، آن هم خطاب به نمایندگانی که قرار است به او رای اعتماد بدهند و بر کار او نظارت کنند.
در همین رابطه:
آیا وزارت نفت از نمایندههای مجلس و نعمتزاده هم برای استخدام مصاحبه گرفت؟
بیژن زنگنه رسما در این جلسه گفت: «میگویند نمایندگان ادوار را استخدام کردید. خب هر دورهای که تمام میشود یکی از دغدغههای هیأت رئیسه مجلس این است که با وزرا جلسه میگذارد تا این نمایندگانی که کاری ندارند را به کار گیرند. خب نمایندهای که کار ندارد چه شود آیا باید در جامعه رها شود؟ اگر نمایندهای نگران شغل آینده خود باشد حتی در حد یک حقوق دولتی هزار مفسده دیگر ایجاد میشود. لذا من هم افتخار میکنم که تعدادی از این نمایندگان ادوار را به کار گرفتم و این کار مخفیانه نیست.»
گفتههای زنگنه زمانی معنادارتر میشود که به نامه حمایتآمیز نمایندگان ادوار گذشته مجلس که پیش از شروع بررسی صلاحیت وزرا در حمایت از بر کرسی نشستن مجدد زنگنه منتشر شد نگاهی دقیقتر بیندازیم.
در این لیست نام تعدادی زیادی از نمایندگان ادوار مجلس به چشم میخورد که از سوی زنگنه به سمتهای گوناگون و بعضا حساس و غیر مرتبط با تحصیلات و دانش نمایندگان منصوب شدهاند.
1- محمد سعید انصاری نماینده سابق ابادان – صندوق های بازنشستگی نفت
2 - عبدالله تمیمی نماینده سابق شادگان - صندوق های بازنشستگی نفت
3 - حسن شبانپور نماینده سابق مرودشت- معاونت پارلمانی وزارت نفت
4 - حمید کریمی نماینده سابق ایلام – شرکت نفت مناطق مرکزی
5 - شمس اله بهمیی نماینده سابق رامهرمز - معاون پشتیبانی و فناوری مرکز توسعه مدیریت وزارت نفت
6 - سید شریف حسینی نماینده سابق اهواز- مدیرکل حسابرسی و امور مجامع وزارت نفت
7 - سید موید حسینی صدر نماینده سابق خوی – مشاور وزیر نفت در امور پتروشیمی
8 - امیرعباس سلطانی نماینده سابق بروجن – عضو هیئت مدیره شرکت نفت فلات قاره
9 - علی مروی نماینده سابق نیشابور – رئیس هیئت مدیره پتروپارس
10 - سعید حیدری طیب نماینده سابق کرمانشاه – نماینده وزیر نفت در هیئت عالی گزینش
11 - جلیل جعفری نماینده سابق خلخال – عضو هیئت مدیره شرکت بهینه سازی مصرف سوخت
12 - سید عماد حسینی نماینده سابق قروه – رئیس هیئت مدیره تاپیکو
13 - سید معروف صمدی نماینده سابق سنندج – فعال در فاز 15 و 16
14 - سید محمد بیاتیان نماینده سابق بیجار – فعال در فاز 14
15 - مرتضی زرین گل نماینده سابق کردستان - معاونت توسعه طرح های شرکت نفت و گاز پارس
16 - احمد سجادی نماینده سابق سرخس- شرکت نفت مناطق مرکزی
17 – ابوالقاسم رحمانی نماینده سابق اقلید – مدیرعامل شرکت تاسیسات دریایی
18 – محمد سقایی نماینده سابق استهبان و نیریز - مشاور وزیر و مجری طرح خط لوله انتقال نفت خام گوره – جاسک
19 - محمد ابراهیم محبی نماینده سابق سنقر - سرپرست هسته گزینش مرکزی
20 - حمیدرضا کاتوزیان نماینده سابق تهران – رئیس پژوهشگاه صنعت نفت
21 – پورفاطمی نماینده سابق تنگستان – رئیس امور فرهنگی شهرک های مسکونی صنعت نفت
22 - محمد فیروزی نماینده سابق نطنز - مدیریت نظارت بر طرحهای عمرانی مناطق نفت خیز
23 - غلامحسین فروغی نیا نماینده سابق شیراز - مدیر منابع انسانی شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی
24- سید علی ادیانی راد- استخدام ادیانی نشان میدهد که زنگنه برای نمایندگان فعلی مجلس نیز حکم میزند؛ بهطوری که چندی پیش برای سید علی ادیانیراد، عضو فعلی کمیسیون انرژی حکمی را صادر کرد که بر اساس آن، ادیانیراد عضو کارگروه تشخیص عدم مغایرت مصوبات هیئت مدیره شرکت ملی نفت با قوانین و مقررات شد.
25-گیورک وارطان-مشاور مدیرعامل در امور سرمایه گذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی.
عملکرد هر کدام از این نمایندگان سابق در حوزه انتخابیه خود می تواند در جای خود بررسی شود که در اینجا به دلیل اطاله گزارش به آن نمی پردازیم اما به همین مقدار کفایت می کنیم که این سمتها می تواند برای برخی از این افراد جایگاه مناسبی برای کسب درآمد و بازگشت به صندلی سبز بهارستان در سال 98 باشد.
علاوه بر این در سوابق بعضی افراد ارتباطات گسترده در خرید تجهیزات از طریق واسطه ها نیز وجود دارد که ورود به این سمت ها می تواند منجر به گسترش فعالیتشان خارج از مجموعه نفت شود.
به عنوان مثال در بررسی سوابق یکی از این افراد به اسناد و اطلاعاتی برخورد می کنیم که نشان می دهد ارتباط تنگاتنگی با شبکه دلالی واردات قطعات و تجهیزات صنعت نفت به داخل کشور دارد.
در همین رابطه:
پیگیری از رئیس مجلس درباره استخدام چند نماینده در وزارت نفت
همزمان با روی کار آمدن دولت یازدهم و بحث واردات کالاها و قطعات مورد نیاز صنعت نفت از خارج کشور به خصوص قطعات ساخت اروپا،فضا برای کسب و کار برخی از شرکت های واسطهای باز شد و این شرکت ها توانستند راحتتر از گذشته در فضای صنعت نفت و گاز کشور فعالیت کنند.
یکی از این شرکت های واسطه ای G.G یا Golden Group نام دارد که براساس تحقیقات صورت گرفته در سال 2004 میلادی در فرانکفورت به ثبت رسیده است.
بررسی های اولیه نشان می دهد گرچه این شرکت در سال 1384 به ثبت رسیده است اما اوج فعالیت این شرکت واسطهای مربوط به سالهای 1392 میشود که تاکنون نیز این فعالیت ها در بخش های مختلف صنعت نفت ایران ادامه دارد.
وقتی اعضای هیئت موسس این شرکت را بررسی میکنیم به نام یکی از همین نمایندگان استخدام شده در نفت نیز برخورد می کنیم که اخیرا به جمعشان اضافه شده است.
این شرکت در طول سالهای فعالیتش توانسته است به بخش های مختلف نفت و گاز ورود کند و اجناس و قطعات استوک و دست دوم را با اسم و قیمت قطعات اصلی و نو وارد صنعت نفت ایران کند.
در حال حاضر این شرکت کما فی السابق در صنعت نفت مشغول به کار است و با ورود این نماینده مجلس به وزارت نفت نیز طبیعتا انتظار میرود راه برای فعالیت این شرکت بازتر از گذشته شود.