کد خبر 804736
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۶ - ۰۰:۵۰
زنگنه

نماینده ولی فقیه در استان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، ائمه جمعه شهرهای مختلف، نمایندگان مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری و استاندار خوزستان به آزمون استخدامی وزارت نفت معترض هستند.

به گزارش مشرق، استخدامی شرکت نفت که دارای شرایط و ضوابط خاص است اعتراض جمع زیادی از مسئولان خوزستان از جمله نمایندگان مجلس شورای اسلامی، ائمه جمعه شهرهای مختلف، نمایندگان مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری و استاندار خوزستان را در پی داشت.

 تا کنون جمعی زیادی از علما و مسئولان استان خوزستان مراتب اعتراض خود را به این نوع جذب نیرو اعلام کرده‌اند. در همین ارتباط آیت‌الله محسن حیدری نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه اهواز در نامه‌ای نسبت به ضوابط شرکت در آزمون نفت انتقاد کرد.

نیروهای تحصیل کرده بومی مورد اجحاف و ظلم قرار نگیرند

در نامه نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری به بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت نوشته است که برخی از مقررات وزارت موجود در دفترچه منتشر شده آزمون وزارت نفت در سال ۱۳۹۶ زمینه جذب نیروهای تحصیل کرده بومی خوزستانی و نیروهای دیگر مناطق نفت خیز جنوب را از بین می‌برد.

در این نامه همچنین تاکید شده است: حداقل معدل تحصیل کرده‌های دانشگاه‌های غیر برتر را ۱۷ و دانشگاه‌های برتر را ۱۵ قرار داده است که دانشگاه‌های مناطق نفتخیز جنوب جزو دانشگاه‌های برتر معرفی نشده‌اند که این تبعیض آشکاری است که بر خلاف عدالت به عنوان یک اصل مسلم اسلام و انقلاب و هم بر خلاف رویه عقلانی اولویت دادن به نیروهای بومی است.

آیت‌الله حیدری در ادامه نامه خود به وزیر نفت آورده است: مستدعی است که دستور رسیدگی با عنایت منصفانه بفرمایید تا خدایی ناکرده نیروهای تحصیل کرده بومی مورد اجحاف و ظلم قرار نگیرند.

سهمیه ویژه بومی برای فارغ‌التحصیلان خوزستان لحاظ شود

همچنین عباس پاپی‌زاده، رئیس مجمع نمایندگان استان خوزستان و نماینده مردم شریف دزفول در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: اطلاعیه آزمون استخدامی وزارت نفت با توجه به مشکلات موجود در استان باید اصلاح شود.

عباس پاپی‌زاده رئیس مجمع نمایندگان خوزستان به دنبال انتشار اطلاعیه آزمون استخدامی وزارت نفت نسبت به برخی از بندهای این اطلاعیه و کمبود برخی از رشته‌های مورد نیاز با توجه به مشکلات موجود در خوزستان از بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت خواستار اصلاح آزمون استخدامی وزارت نفت شد.

وی در نامه خود به وزیر نفت تاکید کرده است که حذف، تغییر و یا تصحیح شرط سابقه کار مرتبط و متوالی با هم و کاهش سابقه کار اعمال شود.

رئیس مجمع نمایندگان خوزستان همچنین تعدیل شرط معدل برای فارغ التحصیلان استعدادهای درخشان(نفرات اول، دوم و سوم در دانشگاه‌های خوزستان، اضافه کردن نام دانشگاه شهید چمران اهواز به دلیل دانشگاه مادر و بومی خوزستان به دانشگاه‌های ممتاز به منظور کاهش شرط معدل فارغ التحصیلان استعدادهای درخشان و یا مستثنی شدن آن به مانند دانشگاه علم و صنعت اهواز از نصاب معدل اعلام شده را نیز خواستار شد.

وی همچنین از وزیر نفت خواست که رشته زمین شناسی گرایش زیست محیطی با توجه به مشکلات زیست محیطی ناشی از فعالیت‌های شرکت‌های نفتی، آلاینده‌های صنعتی و ریزگردها و تاثیر مستقیم آن بر سلامت شهروندان خوزستانی با توجه به فارغ التحصیلان ممتاز بومی در دانشگاه‌های استان اضافه شود.

پاپی‌زاده همچنین لحاظ نمودن سهمیه ویژه بومی برای فارغ التحصیلان استان خوزستان را نیز خواستار شد.

خوزستانی‌ها از این استخدام ناراضی هستند

اما آیت‌الله سید محمدعلی موسوی جزایری نماینده ولی فقیه در استان خوزستان و امام جمعه اهواز نیز در واکنش به تصمیم وزارت نفت در جذب و استخدام ۲۵۰۰ نفر غیربومی اظهار داشت: مسئولان عواقب این تصمیمات را نیز بسنجند و این کارها را نکنند زیرا دشمن از این بابت سوءاستفاده می‌کند. خوزستان با هیچ استانی قابل مقایسه نیست. دشمنان ما قصد به هم ریختن اوضاع خوزستان را دارند که در رأس آنها عربستان، پادشاه آن و پسر ملعونش است.

نماینده ولی فقیه در استان خوزستان ادامه داد: نامه‌ای به ریاست جمهوری ارائه دادیم مبنی بر اینکه این تصمیم بسیار غیراصولی است و وضعیت استان را با بحران جدی روبه‌رو کرده است، زیرا از طریق اداره مذکور جهت استخدام ۲۵۰۰ نفر غیربومی ذکر شده است که خوزستانی‌ها از این استخدام ناراضی هستند.

امام جمعه اهواز افزود: بنده متعاقب اعتراض استاندار، نمایندگان مجلس و خبرگان و ائمه جمعه استان عرض می‌کنم که مسئولین ذی‌ربط باید در این مسئله تجدید نظر کنند و مسئله بومی بودن را در اولویت دستور قرار دهند. مسئولان کارگزینی وزارت نفت باید به قانون اولویت استخدام افراد بومی سر تسلیم فرود آورند.

اشتغال دانش آموختگان را باید بررسی کنیم

مجید ناصری‌نژاد نماینده مردم شادگان در مجلس شورای اسلامی نیز در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه خوزستان در اعتراض به بیکاری فارغ التحصیلان این استان اظهار داشت: بحث اشتغال دانش آموختگان را در این جلسه باید بررسی کنیم، دغدغه‌ فعلی مسئولان که جزو اولویت‌های خوزستان نیز باید باشد بیکاری فارغ التحصیلان استان است.

وی افزود: استان خوزستان گرفتار بسیاری از مشکلات است اما باید بحث اشتغال را حل کنیم و تا وقتی این موضوع حل نشود کارهایمان بی‌فایده است.

نماینده مردم شادگان بیان کرد: از سال۹۰ تا کنون ۲ هزار نفر به علت بیکاری از شهرستان شادگان مهاجرت کرده‌اند و بعضی شهرستان‌های استان با مشکل جدی در این باره مواجه هستند.

وی عنوان کرد: در دولت یازدهم و دوازدهم بسیار بر روی بحث اشتغال جوانان خوزستانی تاکید می‌کنیم اما چقدر دولت در این مدت تقریبا ۴ ساله توانسته کارخانه‌ها را روی کار بیاورد؟ شاهدیم که همان رکود و همان بیکاری مانده است.

حجت‌الاسلام و المسلمین ناصری‌نژاد تاکید کرد: خطر بیکاری جوانان جدی است و بحران قابل تامل است و این قضیه بسیار نگران کننده‌تر ریزگردها و مبحث خشکسالی تالاب‌های استان است.

نمی‌دانیم قصد وزارت نفت از اعمال چنین شرایط و ضوابطی چیست

به سراغ چند تن از فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های استان خوزستان که متقاضی شرکت در آزمون استخدامی نفت هستند رفتیم تا نظرات آنها را جویا شویم.

یکی از فارغ‌التحصیلان برتر دانشگاه پیام نور استان خوزستان در همین ارتباط به خبرنگار تسنیم گفت: با وجود این نفر برتر دانشگاه شدم ولی به دلیل ضوابط سختگیرانه آزمون از جمله داشتن سه شرط همزمان رتبه کمتر از ۴ هزار در کنکور سراسری، معدل بالای ۱۷ و دانشجوی برتر شدن قادر به شرکت در آزمون نیستم.

وی افزود: اگر شرکت نفت درصد جذب نخبگان به عنوان نیروهای خود است با روش‌های بهتری نیز می‌تواند در پی جذب نیروی مورد نیاز خود برآید.

یکی دانشجویان کارشناسی ارشد نیز که قصد شرکت در آزمون استخدامی نفت را دارد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: من نیز رتبه کمتر از ۴ هزار و معدل بالای ۱۷ را در رشته خود دارم اما دانشجوی برتر نشدم ولی باز هم نمی‌توانم در آزمون شرکت زیرا باید همه شرایط را به صورت همزمان داشته باشم.

وی عنوان کرد: واقعا نمی‌دانیم قصد و نیت وزارت نفت از اعمال چنین شرایط و ضوابطی چیست در حالی که دختر یکی از نمایندگان مجلس برای جذب و استخدام فقط PHD داشت. من و دیگر دوستانم که همه توانایی یک نیروی خوب و زبده شدن را داریم در اینجا اعلام می‌کنیم آقای بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت دولت دوازدهم در برگزاری آزمون استخدامی وزارت متبوع خود مردود شد.

به گزارش تسنیم حال باید دید که مسئولان کشور به ویژه رئیس جمهور و وزیر نفت چه تصمیمی برای اصلاح شرایط و ضوابط آزمون استخدامی وزارت نفت چه اقدامی انجام می‌دهند تا حق جوانان نخبه و تحصیل کرده استان خوزستان پایمال نشود.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • منتقد IR ۰۵:۵۷ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۲
    6 1
    تکلیف ما که در یک استان نفت خیز متولد نشدیم ..چیه؟؟ما کجا باید بریم سرکار......بیشترین سرمایه گذاری در این مناطق هست...پس بیکارهای استانهای دیگه چه کار باید بکنند..
  • منتقد IR ۰۶:۲۱ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۲
    4 1
    اکثر سرمایه گذاری در مناطق نفت خیز و یا توسع یافته صورت میگیره....و متاسفانه با طرح بومی گزینی بیکاران استانهای بدون نفت با مشکلات جدی در استخدام مواجه میشن...در استان های بدون نفت هم اگر سرمایه گذاری مناسب کنند ..اصلا از استان محل تولدمون یک قدم اون طرف تر نمیریم،..

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس