انتخابات ریاست‌جمهوری روسیه از صبح امروز یکشنبه با رای‌گیری در مناطق شرقی این کشور آغاز شد.

به گزارش مشرق، انتخابات ریاست جمهوری روسیه در حالی از صبح امروز یکشنبه در «خاور دور» آغاز شد که به اعتقاد بسیاری «ولادیمیر پوتین» بار دیگر بر کرسی ریاست جمهوری این کشور خواهد نشست و بدین ترتیب وی چهارمین حضور خود در کرملین را تجربه می کند.

این انتخابات با آغاز به کار اولین شعب اخذ رأی در سرزمین  «کامچاتکا» و ناحیه خودگردان «چوکوتکا» در ساعت ۰۸:۰۰ صبح یکشنبه به وقت محلی (برابر با ساعت ۲۰:۰۰ شنبه به وقت گرینویچ/ ۲۳:۳۰ شنبه به وقت تهران) شروع شده است.

بیشتر بخوانید:

انتخابات روسیه: پوتین کلیددار کرملین باقی خواهد ماند؟ +معرفی رقبا

رای گیری در شرق سرزمین پهناور روسیه از ساعت ۸ صبح آغاز شده و از آن‌جایی که مرزهای منطقه «خاور دور روسیه» به کره شمالی و چین می‌رسد، شهروندان این مناطق ساعت‌ها پیش از شهروندان غرب روسیه پای صندوق‌های رای می‌روند. آخرین منطقه‌ای که شهروندان آن رای خود را به صندوق می‌اندازند کالنینگراد است که در میان لهستان و لیتوانی قرار دارد.

همچنین از صبح امروز ده ها هزار نفر از اتباع روسیه که در کشورهای آسیای مرکزی به سر می‌برند، در شعبات اخذ رای حضور یافتند تا در انتخابات ریاست جمهوری این کشور کاندیدای مورد نظر خود انتخاب کنند.

به منظور تامین حضور فعال اتباع روسیه در کشورهای منطقه، در قزاقستان ۱۷ شعبه، در قرقیزستان ۶ شعبه، در تاجیکستان ۶ شعبه، در ترکمنستان ۵ شعبه و در ازبکستان ۳ شعبه ایجاد شده است.

بیش از ۷۳ هزار نفر از اتباع روسیه در قزاقستان حضور دارند

بنابر اطلاع وزارت امور خارجه روسیه بیشترین اتباع این کشور در قزاقستان حضور دارند که تعداد آنها به بیش از ۷۳ هزار نفر می‌رسد.

کمسیون مرکزی انتخابات روسیه تعداد افراد واجد شرایط رای این کشور را ۱۰۸.۹ میلیون نفر عنوان کرده و همچنین گفته است که ۱.۸ میلیون نفر در خارج از این کشور به سر می‌برند.

انتخابات در حالی آغاز شده که روابط روسیه و بریتانیا، پس از جریان مسموم شدن یک جاسوس سابق روس و دخترش در سالزبری، و اتهام‌های لندن به مسکو در پیوند با این موضوع،  با تنش و بحران روبه‌رو شده‌است.

همزمان دولت آمریکا روز ۲۴ اسفند تحریم‌های تازه‌ای را علیه پنج نهاد و ۱۹ شخص حقیقی روس، در پیوند با اتهامات مربوط به دخالت مسکو در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، وضع کرد.

اما گزارش‌ها و تحلیل‌ها حاکی‌ است این تنش‌ها با غرب، بر محبوبیت پوتین در داخل روسیه، تاثیری نگذاشته‌ است.

آغاز انتخابات ریاست جمهوری روسیه

علاوه بر ولادیمیر پوتین، هفت نامزد دیگر نیز در انتخابات شرکت کرده‌اند که بنا بر نظرسنجی‌ها تقریبا هیچ بختی برای رقابت با رئیس‌جمهوری فعلی، ندارند. در میان دیگر نامزدها، پاول گرودین، از حزب کمونیست، ممکن است حداکثر هفت درصد آرا را به دست آورد و کسنیا سوبچاک، روزنامه‌نگار، دو درصد از کل آرا.

نظرسنجی انجام‌شده از سوی موسسه «گالوپ» در اواخر سال ۲۰۱۷ نشان می‌دهد که ۸۰ درصد شهروندان روس، از رهبری روسیه توسط پوتین رضایت دارند؛ اما از سوی دیگر تنها ۴۰ درصد از مردم، روند انتخابات در روسیه را قابل اعتماد می‌دانند.

وزارت کشور اوکراین اعلام کرده که به دلیل برگزاری انتخابات روسیه در منطقه شبه جزیره کریمه، از ورود اتباع روسی ساکن کی‌یف به سفارت روسیه ممانعت بعمل خواهد آورد که این اقدام با واکنش شدید مقامات مسکو در خصوص نقض حقوق شهروندان روسی مواجه شده است.

نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که ۸۰ درصد شهروندان روس، از رهبری روسیه توسط پوتین رضایت دارند

گفته می‌شود تنها چهره شناخته‌شده سیاسی که تا حدی قادر بود، جبهه مخالفان پوتین را متحد کرده و رقابت نزدیک‌تری با رئیس‌جمهوری فعلی داشته باشد، الکسی ناوالنی است که اجازه حضور در انتخابات به او داده نشده‌است.

ناوالنی از چهره‌های منتقد ولادیمیر پوتین در روسیه، قصد داشت در انتخابات ریاست جمهوری نامزد شود؛ ولی به خاطر اتهام‌هایی که به گفته او «پرونده‌سازی» است،  اجازه شرکت در انتخابات را پیدا نکرده است.

الکسی ناوالنی از شهروندان کشورش خواسته، انتخابات روز یکشنبه را تحریم کرده و در آن شرکت نکنند. رسانه‌های روس به نقل از یک مقام کاخ کرملین که نامش فاش نشده می‌گویند دولت روسیه انتظار دارد ۷۰ درصد مردم در انتخابات شرکت کرده و پوتین نیز با ۷۰ درصد آرا پیروز شود.

ولادیمیر پوتین از سال ۱۹۹۹ به این سو، یا رئیس‌جمهوری روسیه بوده و یا نخست‌وزیر آن کشور

گفته می‌شود تمهیدات امنیتی در سراسر کشور افزایش یافته‌است. تنها در مسکو، پایتخت روسیه، ۱۷ هزار نیروی پلیس، گارد ملی و دیگر نیروهای امنیتی، در خیابان‌ها و صندوق‌های رای حضور خواهند داشت.

کمیته مرکزی انتخابات روسیه با حضور نمایندگان الکسی ناوالنی و نیز ناظران سازمان غیردولتی «گلوس» پای صندوق‌های رای، مخالفت کرده‌است.

ولادیمیر پوتین از سال ۱۹۹۹ به این سو، یا رئیس‌جمهوری روسیه بوده و یا نخست‌وزیر آن کشور. پیروزی او در انتخابات روز یکشنبه، به‌معنی حضور او در راس قدرت برای شـش سال آینده‌است. او در حال حاضر ۶۵ سال دارد و در سال ۲۰۲۴، پایان دوره تازه ریاست‌جمهوری روسیه، ۷۱ ساله خواهد شد.