علی یونسی، دستیار رئیس جمهور روحانی بالاخره علت‌العلل بسیاری از مشکلات دولت را بیان کرد...

سرویس سیاست مشرق -  «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. در سال ۹۷ هم شنبه تا چهارشنبه ساعت ۷:۳۰ با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

*** 

حمله بهزاد نبوی به مخالفان اصلاح‌طلب شهردارنجفی

«بهزاد نبوی»، از چهره های ستادی جریان سیاسی خاص، در بخشی از مصاحبه خود با ویژه نامه نوروزی مجله اندیشه پویا گفته است:

«امروز برخی که می گویند از رأی به روحانی پشیمانیم، به این دلیل است که پست و مقام نگرفته اند. عده ای از مخالفان و معترضان به شهرداری آقای نجفی کسانی هستند که پست و مقام نگرفته اند و متأسفانه این دوستان در جریان اصلاحات حضور دارند

*اگرچه شاید حرفی نبوی درباره تعداد انگشت شماری از اصلاح طلبان مخالف شهردارنجفی درست باشد اما قاعدتا حرف او درباره اکثریت این منتقدان درست نیست. چه اینکه به نظر می رسد مخالفت ها با شهردار نجفی بیشتر به دلیل کم توانی و افتضاحاتی است که در دوران چند ماهه مدیریت نجفی در شهرداری تهران و در مقابل چشم افکار عمومی پدید آمده است.

طبیعیست که ارکانی از اصلاح طلبان قصد تحمل این رسوایی مدیریتی را ندارند و آنرا به حال جبهه اصلاحات مضرّ می دانند و لذا صحیح و اخلاقی نیست که آقای نبوی تمام این منتقدین را افراد جویای سهم و مقام جلوه دهد.

چه اینکه این رفتار می تواند این تلقی را ایجاد کند که اتفاقا مدافعین نجفی و رسوایی های مدیریتی وی، اصلاح طلبانی هستند که می خواهند حافظ منافع خود باشند!

گفتنیست، شهردارنجفی در هفته های پایانی سال ۹۶ استعفای خود را تقدیم شورای شهر تهران کرده و گویا بر این استعفا نیز اصرار دارد.

جریان چپ تأکید دارد که این استعفا به دلیل «یک بیماری خاص» است...

*** 

کشف علی یونسی درباره علت مشکلات دولت!

«علی یونسی»، دستیار رئیس جمهور روحانی در امور اقوام و اقلیت های مذهبی در مصاحبه با سالنامه نوروزی روزنامه دولتی ایران گفته است:

«امام(ره) مخالف حضور نیروهای مسلح در فعالیت های اقتصادی بودند. اگر این اتفاق بیفتد و نیروهای نظامی، سازمان خود را از فعالیت های اقتصادی، دور کنند، بسیاری از مشکلات حل می شود. ما نباید در مقابل اراده مردم بایستیم. به خط امام که کاملا روشن است، بازگردیم.»

*روند متلک پرانی برخی مقامات دولتی و التماس های آنها از سوی دیگر به برخی سازمان های عمرانی وابسته به نهادهای انقلابی، به یک روند تکراری و خسته کننده تبدیل شده است.

اگرچه همه می دانند که ضمیر مرجع عمده اظهاراتی از قبیل اظهارات یونسی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و منظور او از فعالیت های اقتصادی! پروژه های عمرانی قرارگاه خاتم الأنبیا است اما از سوی دیگر این مسئله نیز برای همگان واضح و مبرهن است که اگر فعالیت های عمرانی سپاه نبود؛ دولت محترم حتی در مدیریت ساده یک زلزله نیز دچار مشکلات فراوان می شد چه رسد به اینکه مقامات دولتی نیز خود بهتر از این «همگان» می دانند که فعالیت های عمرانی قرارگاه سازندگی سپاه در حوزه پروژه های شهری دولت، در حوزه نیروگاه و پالایشگاه سازی، سد سازی، راهسازی و غیره چه مشکلات و موانعی را از سر راه دولتمردان محترم و شخص رئیس جمهور روحانی برداشته و مرتفع کرده است.

انتقادات و کنایه های برخی دولتی ها به فعالیت های عمرانی سپاه همچنین دارای یک قبح دیگر نیز هست و آن بی پاسخ گذاشتن سماحت قرارگاه خاتم الأنبیا در تحمل مشکلات دولت برای بودجه و عدم پرداخت هزاران میلیارد مبالغی است که دولت محترم مکلّف است از بابت پروژه های درخواستی خود از قرارگاه سازندگی سپاه، بپردازد اما همواره تقاضای استمهال داشته و یا از مشکلات خود برای تصفیه هزینه تمام پروژه ها سخن می گوید.

اظهارات یونسی همچنین به گونه ایست کأنه اگر قرارگاه سازندگی سپاه فعالیت های خود را تعطیل کند؛ مشکلات مدیریتی دولت آقای روحانی و شکست برجام او حل خواهد شد و زمستان کم تحرکی دولت نیز به بهار مبدل می شود! ما قضاوت درباره این معنی و ایضا قضاوت در این باره که امام راحل مخالف فعالیت های عمرانی برای پیشرفت نظام اسلامی بوده اند را به مخاطبان محترم واگذار می کنیم...

*** 

مورد عجیب «پسر شهید بهشتی»

علیرضا بهشتی، فعال اصلاح طلب و فرزند شهید مظلوم دکتر بهشتی، در بخشی از مصاحبه خود با ویژه نامه نوروزی اعتماد در پاسخ به سوال خبرنگار اعتماد مبنی بر اینکه «اگر آقای بهشتی می توانست تصویر ۴۰ سال بعد را ببیند، یعنی پیشگویی می آمد و به ایشان نشان می داد، آیا با همان روش (سیاق مدیریتی و سیاسی شهید)، همان کار را می کرد»؟ گفته است: آقای بهشتی آگاه بود نسبت به آنچه قرار است اتفاق بیفتد.

خبرنگار سپس از علیرضا بهشتی می پرسد: «این را می دانست؟» و او اظهار می کند:

«عرض می کنم چرا. راستش آن موقع این حساسیت ها را نداشتم. فکر می کردم این حرفها نوعی سخنرانی سیاسی و تبلیغاتی و بیشتر یک تعارف است. آقای بهشتی صحبتی دارد ما آنرا منتشر هم کردیم. تلویزیونی است. برای رفراندوم است. قبل از برگزاری. اواخر اسفند ۵۷ ضبط می شود. در تکه آخرش می گوید: برادرها و خواهرها! اگر حضور فعال نداشته باشید و به خانه های خود بروید و فکر کنید که انقلاب انجام شد و دیگر کاری بر عهده شما نیست تعجب نکنید اگر دیکتاتوری جدیدی به وجود آید.»

او در ادامه نیز به توضیح این معنا می پردازد که چرا از نظر وی، انقلاب اسلامی توسط انقلابیون رها شد!

*پیش از این و چند سال قبل بود که لیدر اصلاح طلبان نیز در مصاحبه با یک ویژه نامه نوروزی اصلاح طلب از این گفت که با وقوع انقلاب اسلامی در ایران، استبداد خارجی از بین رفت ولی ما هنوز هم درگیر «استبداد داخلی» هستیم!

غیر از ماجرای تأکید بر وجود دیکتاتوری در ایران، علیرضا بهشتی افکار دیگری هم دارد... او چند هفته قبل طی اظهاراتی در دانشگاه تهران ضمن متهم کردن نظام اسلامی به ناکارآمدی و فساد گفته بود: 

«وضعیت کنونی را که نظاره کنیم می بینیم که نظام ما از دو بحران بزرگ رنج می برد؛ یکی کارآمدی و یکی مشروعیت!»[۱] (برخی تئوریسین های اصلاح طلب از این گفته اند که انقلاب هنگامی رخ می دهد که بحث بحران مشروعیت مطرح شود)

بهشتی که از دستگیرشدگان فتنه سال ۸۸ نیز هست، همچنین چند سال قبل، همراه با سعید حجاریان، بحث التقاطی «تجدید نظرخواهی در انقلاب اسلامی» را نیز مطرح کرده بود.

***

۱_mshrgh.ir/۸۳۷۰۲۰

۲_http://www.farsnews.com/۱۳۹۴۰۷۱۸۰۰۱۵۴۹