سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. شنبه تا چهارشنبه ساعت ۷:۳۰ با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
کنایه «رامبد جوان» درباره خارجی وحشی و ایرانی متمدن!
«رامبد جوان»، به تازگی با انتشار کلیپی خارجی از یک یوزپلنگ که وارد یک خودروی گردشگری شده است، در صفحه اینستاگرام خود نوشت:
«یوزپلنگ وارد ماشینشون شده و تورلیدر گفته ۱۰ دقیقه تکون نخورن و مستقیم به حیوان نگاه نکنن. بعد یوزپلنگ خسته شد و رفت.
پ. ن: فرق ما ایرانیهای متمدن با خارجیهای وحشی»!
*صد البته رعایت حقوق حیوانات و انجام کارهای خوب ربطی به سرزمین و مرز و نژاد ندارد.
اما اینکه سلبریتیها با عزمی جزم مشغول سیاهنمایی از کشور ایران هستند و مثل پست بالا حتی با کنایه وحشی! از مردم ایران یاد میکنند؛ به هیچ وجه رفتار پسندیده و معقولی نیست.
آقای جوان اگر اطلاعات موزهای خود از غرب و به اصطلاح خودشان خارج را کنار بگذارند حتما شاهد رفتارهای دیگری نظیر کشتن فیلها، کشتار کوسهها و نهنگهای قاتل، ادرار کردن در کنار خیابانهای لندن، منقرض کردن برخی گونههای جانوری و... نیز خواهند بود که در غرب رویه هستند نه اتفاق! [۱] [۲]
رفتاری که حتما خود ایشان معترفند در ایران اسلامی عمومیت ندارد.
زیرا اولا دین مردم ایران اجازه این رفتارهای وحشیانه و نامؤدبانه را نمیدهد، ثانیا فرهنگ مردم ایران بصورت عمومی با این رفتارها بیگانه است و ثالثا نجابت ایرانی در دنیا هرگز به اتفاقات مثال زده شده در بالا، مشهور نیست. مگر اینکه عدهای به دنبال چسباندن برخی صفتها به مردم ایران باشند...
***
لشکر ۳۰۰ نفره طلحه و زبیرها
طی روزهای اخیر نامهای سرگشاده در فضای مجازی و خطاب به رهبر معظم انقلاب منتشر شده است که گفته میشود ۳۰۰ فعال دانشجویی و فرهنگی و سیاسی منتسب به جریان انقلابی و بسیج آنرا امضا کردهاند!
این نامه که به نقد وضع موجود و برخی سیاستهای نظام اسلامی در برخورد با تبهکاران و منحرفین پرداخته است؛ ضمن ارائه هشدارهایی بر این نکات تأکید میکند که: مردم ایران «ناامید» شدهاند، اراده واقعی مردم در کشور اعمال نمیشود، شاهد جنگ قدرت در ایران هستیم، نیاز به انقلاب در «وضع موجود» است، مردم در اقتصاد به حاشیه رفتهاند و...
محتوای این نامه موجی از انتقادات را برانگیخته است.
*ما پیش از این و طی ۲ سال گذشته در وبلاگ مشرق کراراً اشارههای اصلاحطلبان و تأکیدات آنها بر ناامید بودن مردم ایران، بحران اقتصادی و غیر قابل بودن وضع موجود ایران! را به رؤیت مخاطبان محترم رساندیم.
خطی که همانطور که پیشبینی میشد به اغتشاشات دیماه ۹۶ رسید و اکنون هم مترصد شکلدادن به صورت گستردهتر آن اغتشاشات و خیزشی با محتوای «اعتراض ظالمانه» به نظام اسلامی است.
و جالب است که در این میان به ناگاه نامهای با امضای کسانی منتشر میشود که مدعی ارزشها و عدالتخواهی هستند اما بصورتی واضح و قابل اثبات، در خط جریان سیاسی خاص و منویات براندازانه آنها حرکت میکنند.
لازم به توضیح است که نکات مندرج در این نامه به لحاظ ماهوی غلط هستند و حتی نهادهای بینالمللی هم خلاف آنها را بیان میکنند.
کما اینکه ضریب جینی یا همان شاخص عدالت در ایران نسبت به پیش از انقلاب اسلامی بهبود چشمگیری یافته و هماکنون نیز در رتبهای بهتر از آمریکا و چین قرار دارد. [۳]
جایگاه اقتصادی ایران هماکنون در رده هجدهمین اقتصاد جهان است. [۴]
نرخ بیکاری ایران نسبت به ۷ سال گذشته به میزان ۲ درصد کاهش یافته و به عدد ۱۲ درصد رسیده است که همین میزان بیکاری نیز به گواه یکصد هزار شغل بلامتقاضی در وزارت کار، رقمی بحرانی نیست. [۵]
و درآمد مالیاتی کشور به میزان یک و نیم برابر درآمدهای نفتی رسیده و اتکای کشور به نفت کاهش یافته است. [۶]
اوضاع آرام امنیتی، افزایش میزان امید به زندگی در میان ایرانیان و افزایش سفرهای نوروزی نیز امارههایی هستند که در کنار ادله بالا نشان میدهند چرا محتوای نامه آن ۳۰۰ نفر یک محتوای غلط بوده است.
برخی محافل تحلیلی با وجود همین آمار قابل اثبات بیان میکنند که ستاد جریان خاص و برخی عناصر بدفهم و دیرفهم چگونه در حال سر و شکل دادن به حرکتی خیابانی هستند که محتوای آن یک اعتراض ظالمانه بیشتر نیست!
***
میردامادی: معترضان دیماه ۹۶ از اصلاحطلبان تأثیر گرفته بودند
«محسن میردامادی»، فعال اصلاحطلب و از دستگیرشدگان فتنه سال ۸۸، در بخشی از مصاحبه خود با سالنامه نوروزی شرق درباره اغتشاشات دیماه ۹۶ گفته است:
باید فرض را بر این بگذاریم که بدنه معترض کسانی هستند که میتوانند از اصلاحطلبان تأثیر گرفته باشند. من میتوانم بگویم اگر در این جمع معترض کسانی بودهاند که رأی دادهاند، قاعدتا به اصلاحطلبان رأی دادهاند، یا دستکم اکثریت آنها به اصلاحطلبان رأی دادهاند.
او میافزاید: شاید آنهایی که به اصولگرایان رأی دادهاند، کمتر به این نقطه رسیده باشند که بخواهند اعتراض خود را در حرکتهای خیابانی نشان دهند.
میردامادی در صحبتهای خود همچنین گفته است:
من فکر میکنم اگر وضعیت اقتصادی از این شرایطی هم که هست بهتر شود، باز مسئله حل نشده است...من میگویم اعتراضها اصلا اقتصادی نبود؛ اعتراضی بود که مؤلفههای متعددی مانند موضوع حجاب را دارد.
*ما قضاوت درباره اظهارات آشکار کننده محسن میردامادی را بر عهده مخاطبان محترم میگذاریم و این یادآوری را ضروری میدانیم که برخی محافل تحلیلی معتقدند جریان سیاسی خاص در حال تقلّا برای شکل دادن به «اعتراض ظالمانه» با مقیاسی وسیعتر از اغتشاشات دیماه ۹۶ است.
اظهارات میردامادی همچنین پاسخ به این شبهه است که اغتشاشات دیماه ۹۶ که هرگز محتوای اقتصادی نداشتند در کدام آشپزخانه تدارک دیده شد، دستپخت چه کسانی بود و رهبران کمتر معرفی شده آن چه کسانی بودند!؟ همچنین این صحبتها به روشنی نشان میدهد که عبارتهای ناصحیحی مثل «ناامیدی»، «ناکارآمدی» درباره نظام اسلامی، توسط چه کسانی و با چه هدفی به ذهن افکار عمومی پمپاژ شد؟
گفتنیست، طبق آمار وزارت کشور درباره اغتشاشات دیماه ۹۶، ۷۰ درصد شعارها سیاسی بوده نه اقتصادی و ۶۰ درصد اغتشاگران هم شاغل بودهاند نه بیکار...
***
۲_http://www.ion.ir/News/۲۲۹۶۷۴.html
۴_https://www.khabaronline.ir/detail/۶۲۶۸۶۲/Economy/macroeconomics