کد خبر 844642
تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۸:۱۴

معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری به تشریح جایزه‌هایی در قالب بسته‌های سفر برای کسانی که کالای ایران خرید کنند پرداخت.

به گزارش مشرق، علی‌اصغر مونسان در نشست خبری «ارائه گزارش ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر» اظهار داشت: با همکاری و هماهنگی ۱۹ نهاد عضو ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر، خوشبختانه ایام نوروز ۹۷ با شور و نشاط مضاعف برگزار شد و ۷۷۰هزار نفر در این مدت مشغول ارائه خدمات به مسافران و گردشگران بودند تا سفرهای خوبی رقم زده شود.

بیشتر بخوانید:

خدمات جاده‌ای هلال احمر در آخرین روزهای تعطیلات+عکس

وی تصریح کرد: ما تلاش کردیم تا در ایام نوروز سفرهای ایمن با کمترین مشکلات و حداکثر شور و نشاط را شاهد باشیم، ستاد سفرهای نوروز در سراسر کشور، شهرداری‌ها، وزارت راه، نیروی انتظامی، اورژانس، بیمارستان‌ها، ادارات‌کل میراث‌فرهنگی و همه دستگاه‌های عضو ستاد در ایجاد سفرهایی شاد و ایمن نقش موثری داشتند.

مونسان اضافه کرد: در ایام نوروز ۹۷ شاهد رشد ۲۰درصدی سفرها در کشور بودیم همچنین در این ایام رکوردهای بی‌سابقه‌ای به جای گذاشته شد، یکی از این آمارها مربوط به موزه ملی ایران است، این موزه در ایام نوروز روزانه میزبان ۱۴ تا ۱۵هزار بازدیدکننده بوده است.

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری افزود: با همکاری همه دستگاه‌ها و بخش‌ها، در نوروز ۹۷ شاهد کاهش ۵۰درصدی شکایات بودیم، همچنین ۵۹درصد تشویق‌ها افزایش یافته است تا با ایجاد انگیزه و روحیه، روند خدمت رسانی به مردم را تسریع ببخشیم.

وی یادآور شد: در ایام نوروز امسال شاهد کاهش آسیب‌ها و تصادفات بودیم که یکی از دلایل این موضوع افزایش استراحتگاه‌های بین‌راهی و کمپ‌های عشایری و روستایی بوده است، به طوری که ۵۵۰ واحد استراحتگاهی بین راهی در کشور در این ایام فعال بودند تا از شتاب و عجله رانندگان جلوگیری شود.

معاون رئیس‌جمهوری با بیان اینکه راه‌اندازی سامانه هوشمند نظارت در کاهش ۵۰درصدی شکایات تأثیر بسزایی داشته است، افزود: با وجود اینکه پورتال جامع گردشگری کشور ۱۵ روز پیش از آغاز تعطیلات نوروز راه‌اندازی شده بود اما این پورتال در معرفی جاذبه‌های گردشگری کشور نقش موثری داشت، این پورتال در ایام نوروز ۶میلیون بازدید داشت و توانست به توزیع یکنواخت سفر در کشور کمک کند و ما امیدواریم این روند ادامه داشته باشد.

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گفت: استان مازندران با ۱۴میلیون و ۹۰۰هزار نفرشب اقامت، رتبه اول را در جذب گردشگر نوروزی به خود اختصاص داده است، استان گیلان رتبه دوم و استان بوشهر رتبه سوم را دارند، خراسان رضوی، هرمزگان، خوزستان، فارس رتبه‌های بعدی را در جذب گردشگران نوروزی به خود اختصاص دادند، در بین استان‌های کمترشناخته‌شده استان چهارمحال‌وبختیاری با ۲۰۶درصد رشد اقامت در رتبه اول قرار دارد، استان همدان با ۱۲۸درصد رتبه دوم، کرمان با ۷۹درصد رشد رتبه سوم و استان‌های گلستان، آذربایجان شرقی و قم با افزایش بالای ۵۰درصد رتبه‌های بعدی را دارند.

مونسان با بیان اینکه ۷۱۶ نوروزگاه در ایام نوروز برپا شده بود، اضافه کرد: نوروزگاه‌ها امسال رشد ۸۲درصدی را داشتند و تلاش شد تا در کنار موضوعات و مسائل مربوط به گردشگری، حوزه صنایع‌دستی نیز در نوروزگاه‌های مورد توجه قرار گیرد، برپایی ۶۲۴ بازارچه صنایع‌دستی در سراسر کشور کمک کرد تا مسافران و گردشگران امکان خرید سوغات و محصولات صنایع‌دستی را در سفرهای خود داشته باشند.

معاون رئیس‌جمهوری تصریح کرد: در حوزه گردشگری خروجی امسال شاهد افزایش سفرها از طریق مرزهای زمینی بودیم که این موضوع به این دلیل که در طول مسیر گردشگران با نقاط مختلف کشور درگیر هستند برای ما حائز اهمیت است، امسال شاهد رشد ۵/۲۷درصدی مسافرت خروجی زمینی بودیم همچنین شاهد رشد ۲/۷درصدی سفرهای خروجی از طریق مرزهای هوایی بودیم.

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری افزود: با توجه به اینکه افزایش نیافتن قیمت در ایام نوروز جزو تأکیدات ریاست جمهوری بود تلاش شد تا در این ایام این موضوع با دقت مورد توجه قرار گیرد، و امسال شاهد کمترین مشکلات در این حوزه بودیم، در بخش گردشگری نیز شاهد افزایش قیمت محسوسی مواجه نبودیم و تنها در حوزه چارترهای هوایی این موضوع وجود داشت، به طور کلی می‌توان گفت آنچه از ۲ ماه پیش برای نوروز ۹۷ برنامه‌ریزی شده بود محقق شد.

مونسان اضافه کرد: ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر به طور دائمی در تمام طول سال فعال خواهد بود و این ستاد از هم‌اکنون فعالیت خود را برای ارائه خدمات به مسافران و گردشگران در ایام تابستان آغاز کرده است.

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گفت: در کل رقم ۷۴میلیون نفرشب اقامت در ایام نوروز ۹۷ در کشور به‌ثبت رسیده است، همچنین ۱۳۲میلیون بازدید از جاذبه‌های گردشگری، فرهنگی، تاریخی، موزه‌ها و سایت‌های تاریخی در این ایام صورت گرفته است که این موضوع نشان می‌دهد بازدید از جاذبه‌های تاریخی و گردشگری در سبد خانوار قرار گرفته است، به‌طور متوسط هر گردشگر از هفت مرکز گردشگری، موزه، سایت‌های تاریخی و بناهای تاریخی بازدید کرده است.

معاون رئیس‌جمهوری یادآور شد: سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری جزو نخستین نهادهای بود که برای تحقق شعار سال با عنوان «حمایت از کالای ایرانی» اعلام آمادگی کرد، بسته‌های سفر خوبی طراحی شده است که به عنوان جایزه در اختیار کسانی قرار خواهد گرفت که از کالای ایرانی خرید و استفاده می‌کنند، ما امیدواریم با توجه به شعار سال، به حوزه صنایع‌دستی بیش از پیش توجه شود چراکه استادکاران بزرگی در کشور مشغول تولید آثار خود هستند.

منبع: تسنیم