کد خبر 848530
تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۱

به دلیل رکود حاکم بر بازار تعداد زیادی از کارگران در صورت یافتن شغل، تحت پوشش بیمه قرار نمی گیرند یا بعد از تعدیل از یک مجموعه و اشتغال در مجموعه بعدی بیمه نمی شوند.

به گزارش مشرق، آمار بیکاری تا حدی بالا است که این روزها اگر جوانی موفق به یافتن شغلی هم بشود به دلیل نبودن امنیت شغلی از بسیاری مشکلات چشم پوشی می کند.  این چشم پوشی موجب برخی سودجویی‌ها از سوی کارفرما شده است. طوری که شاید شما هم یکی از افرادی باشید که حق و حقوق مربوط به کار خود را نگرفته باشید.

چندین سال است که بسیاری از شرکت‌های خصوصی بعد از استخدام نیرو در شرکتشان، قرارداد کتبی با فرد نمی‌بندند و تنها شرایط کاری و میزان حقوق پرداختی را به صورت شفاهی تعیین می‌کنند یا اگر قراردادی بین استخدام کننده و استخدام شونده به صورت کتبی بسته شود، یک طرفه بوده و نزد کارفرما باقی می‌ماند!

بیشتر بخوانید:

اشتغال ۷۹۰ هزار نفر در سال ۹۶

در واقع نیروی کار با علم بر اینکه حق و حقوقش پایمال می شود اما به خاطر دریافت درآمدی هر چند اندک سکوت می کند تا از کار بیکار نشود. بروز قراردادهایی مانند سفید امضا، مخدوش، یک طرفه، مبهم و مشابه آن ناشی از چشم پوشی های نیروی کار بر مشکلات است.

در کنار قراردادهای نوظهور در بازار کار در بسیاری از موارد شاهد هستیم که نیروی کار پس از اشتغال بدون داشتن بیمه مشغول به فعالیت می شود در حالی که طبق ماده 148  قانون کار(کارفرمایان کارگاه های مشمول این قانون مکلفند بر اساس قانون تامین اجتماعی ، نسبت به بیمه نمودن کارگران واحد خود اقدام نمایند .)اما مشاهده می کنیم که تعداد زیادی از کارگران پس از آنکه چندین ماه بابت بیمه نشدن از سوی کارفرما معطل هستند، به سمت بیمه پردازی اختیاری رجوع می کنند. همچنین هستند کارگرانی که بعد از تعدیل از یک واحد تولیدی،یا کارگاهی که بیمه بوده اند ،در کارگاه جدید بیمه نیستند و می خواهند به بیمه پردازی اختیاری ادامه دهند.

شرایط سنی و سابقه کار لازم برای درخواســت ادامه بیمه‌پردازی اختیاری


برای متقاضیان بیمه اختیاری زیر 50 ســال زن و مرد کــه حداقــل 30 روز ســابقه پرداخت حق بیمــه قبلی نزد سازمان تامین اجتماعی داشته یا دارای کارت پایان خدمت نظام وظیفه انجام شــده نه معافیت و... باشند حتی با نداشــتن 30 روز ســابقه قبلی امکان درخواست شروع یا ادامه بیمه‌پردازی به طور اختیاری فراهم است.

همچنین افراد بالای 50 ســال به شرطی می‌توانند تقاضای بیمه اختیاری کنند که معادل مازاد 50 سال سن خود، سابقه فردی که قبلی در تامین اجتماعی داشـته باشــند.

مثــلا فردی که 54 ســال دارد، در صورت داشتن حداقل 4 سال سابقه قبلی می‌تواند درخواســت بیمه اختیاری کند. متقاضیانی که حداقل 10سـال سابقه قبلی داشته باشند، با هر سنی می‌توانند بیمه اختیاری شوند. در ضمن چنانچه فردی قبلاً یکبار طبق مقررات، بیمه اختیاری شده و مدتی حق بیمه پرداخت کرده باشد به هر میزان ولی بیمه‌پردازی اختیاری وی به هر دلیل متوقف شـده باشد تا سه مرتبه دیگر بدون نیاز به احراز شرایط سن و سابقه، با هر سنی می‌تواند بیمه اختیاری شود.

همچنین هر نوع سابقه پرداخت حق بیمه که به لحاظ بازنشستگی معتبر باشد به جز سابقه پرداخت حق بیمه با نرخ جزئی و نیز تمامی ســوابق منتقله از سایر صندوق‌ها به تامین اجتماعی پس از پرداخت مابه التفاوت مربوطه، در احراز شرایط سن و سابقه مقرر به منظور انعقاد قرارداد بیمه اختیاری ملاک عمل است.

همچنین سوابق قالیبافان عادی با نرخ 14 درصد در صورت تبدیل نشدن به ســوابق با نرخ کامل و با پرداخت مابه التفاوت حق بیمه مربوط به آن معادل نصف مدت سابقه پرداخت حق بیمه ملاک عمل است.

تعهدات بیمه اختیاری

تعهدات کوتاه مدت بیمه اختیاری شامل دفترچه بیمه درمانی برای بیمه شده و تمامی افراد تحت تکفل وی بدون پرداخت هیچگونه هزینه اضافه دیگــری از جمله ســرانه درمان، پرداخت کمک هزینه انواع پروتز و اروتز به بیمه شــده و افراد تحت تکفل او، پرداخت کمک هزینه کفن و دفن بابت فوت بیمه شده و همسر یا همسران وی برابر مقررات. در ضمن به این نوع بیمه، غرامت دستمزد ایام بیماری و بارداری و نیز مقــرری بیمه بیکاری و کمک هزینه ازدواج تعلق نمی‌گیرد.

اما تعهدات بلندمدت بیمه اختیاری عبارت‌اند از: مستمری بازنشسـتگی، برقراری مسـتمری از کارافتادگی کلی و مســتمری بازماندگان قبل و بعد از بازنشسـتگی در صورت احراز شرایط مستمری‌های مذکور.

منبع: تسنیم