به گزارش مشرق، کارلوس کیروش در حاشیه تمرین تیم ملی فوتبال ایران در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که در بازی پرسپولیس مشخص شد دغدغه او در مورد بازیکنان درست است،گفت: در هفت سال گذشته سعی کردم مثال خوبی باشم در این مورد که در مورد یک باشگاه و یک مربی هیچوقت صحبت نکنم و سعی کردم این موضوع را زیر پا نگذارم.
* وجدانم راحت است
وی افزود: در زندگی من چیزی که یاد گرفتم این بوده که نسبت به مسائلی که دیگر تفاوتی ایجاد نمیکند بیتفاوت باشم و همینطور سعی کنم راجع به مسائلی که در کنترل من نیست بیتفاوت باشم البته وجدان من راحت است چرا که از قبل پیگیریهای لازم در رابطه با این مسأله را کرده بودم. وقتی شما صحبت میکنید و میپرسید آیا خرسند هستید و از شرایط رضایت دارید میخواهم این موضوع را بیان کنم. آیا نمیتوانیم این مسائل را فراموش کنیم؟
* مهمترین موضوع فعلی سلامتی فرگوسن است
کیروش در ادامه یادآور شد: مهمترین موضوع فعلی بحث سلامتی دوست عزیزم فرگوسن است. امیدوارم او هر چه زودتر به بهبودی برسد، نوع جنگیدن او با این بیماری و حمایتی که خانوادهاش انجام داده است را تحسین میکنم، امروز خبرهای خوبی شنیدیم که حال او بهتر است.
* هیچ وقت در مورد عملکرد باشگاهها و مربیان صحبت نمیکنم
کیروش در ادامه صحبتهای خود تأکید کرد: حالا باید در مورد آمادهسازی تیم ملی صحبت کنیم، هیچ وقت در مورد عملکرد باشگاهها، مربیان و بازیکنان صحبت نکردم. طی سال گذشته هم هیچ وقت اظهارنظری در مورد عملکرد مربیان نداشتم. در مکتبی که آموزش دیدهام و در آن حرکت میکنم هیچ وقت یاد نگرفتم در مورد این مسائل صحبت کنم. بنده در مورد وظایف و تعهدات خودم صحبت میکنم، ما الان با تیم ملی برای حرکت در مسیر آمادهسازی جهت حضور در جامجهانی صحبت میکنیم. اگر این شرایط تفاوت و سؤالی را برای مسئولان ورزشی ایران ایجاد نمیکند چرا من را باید تحت تأثیر قرار دهد. با کمال احترام و خضوع میگویم بازیکنانی که در لیگ داخلی ایران مشغول فعالیت هستند نیاز به آمادهسازی خاص برای رسیدن به آمادگی جهت حضور در جامجهانی دارند این نظر خاضعانه من است.
* نمیدانم باید گریه کنم یا بخندم
سرمربی تیم ملی در ادامه تصریح کرد: اگر فدراسیون و مسئولان ورزش کشور با این موضوع موافق نیستند دیگر من هم موافقتی با آن ندارم و باید این مسأله را پذیرا باشیم. در مورد حرفی که میزنم نمیدانم باید گریه کنم یا لبخند بزنم. صحبتی که در طول یک سال گذشته شده این بوده که اولویت فوتبال حضور قدرتمندانه در جامجهانی است. از شما میپرسم آیا این حرف گفته شده و شما این مسأله را شنیدهاید؟ آیا این حرف را شنیدهاید؟ آقایان بیایید با واقعیت روبهرو شویم اگر لیگ امسال در تاریخ 27 آوریل که اگر اشتباه نکنم برابر با 7 اردیبهشت بود به اتمام رسیده است و فینال جام حذفی در آن تاریخ برگزار شده این فشردگی در برنامه لیگ برای برنامه تیم ملی بوده است آیا این حرف درست است؟ از شما حاضران میپرسم آیا موافق این صحبت من هستید؟
* برنامهریزی مسابقات لیگ برای تیم ملی نبود بلکه برای باشگاهها بود
سرمربی تیم ملی فوتبال ایران تأکید کرد: مسابقات لیگ برتر در تاریخ 7 اردیبهشت به پایان رسید که باشگاههایی که در لیگ قهرمانان حضور دارند تمرکزشان روی این مسابقات باشد. لیگ در این تاریخ تمام شد ولی به سود تیم ملی نبود و این اتفاق برای تیم ملی نیفتاد. اینها حقایقی است که با آن روبهرو هستیم. متأسفانه AFC با درخواست من و فدراسیون موافقت نکرد و اگر قرار بود با این درخواست موافقت نشود ما لیگ را تا سه هفته بعد ادامه میدادیم تا اینقدر فشردگی در مسابقات لیگ برتر ایجاد نشود. البته این شرایط دشواری که ما با آن مواجه هستیم شرایطی نیست که باشگاهها یا ما در تیم ملی پیرامونش تصمیم بگیریم. تصمیم اتخاذ شده لیگ برتر در تاریخ 7 اردیبهشت به پایان رسیده تا بازیکنان آزادانه به باشگاههایشان در لیگ قهرمانان آسیا برسند. در واقع این برنامهریزی برای تیم ملی نبود و برای باشگاهها بود.
*بحث ماندنم در تیم ملی مربوط به حالا نیست
به گزارش فارس، خبرنگاری در خصوص اینکه با صحبتهایی که طی چند روز گذشته مطرح شده ظاهراً شما دیگر در جام ملتهای آسیا سرمربی تیم ملی نیستید که کیروش پاسخ داد: این مسأله ربطی به صحبتهای امروز ما ندارد و بحثی است که به زمان دیگری مربوط است.ما در حال حاضر کارهای مهمتری مثل اردوی آماده سازی تیم ملی داریم.
* همیشه نباید منتظر جایزهها از طرف خداوند باشیم
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه آیا از شرایط آمادهسازی تیم ملی راضی هستید یا خیر، گفت: رقبا کمکم آماده میشوند و ما هم یک آمادهسازی فوقالعاده داریم و مستحق یک نتیجه فوقالعاده هستیم. وقتی آمادهسازی بد باشد باید منتظر نتایج بد هم بود. بعضی مواقع ممکن است در آمادهسازی بد یک جایزه هم بگیرید ولی همیشه نباید منتظر جایزهها و کادوهایی باشیم که از طرف خدا داده میشود در واقع باید نگاه واقعگرایانه داشته باشیم.
* با 37 سال تجربه مربیگری و 4 دوره حضور در جامجهانی شاید اشتباه میکنم!
وی تأکید کرد: چندی قبل مصاحبهای از کرانچار خواندم که گفته بود کیروش بعد از مسابقات لیگ برتر (یعنی بعد از 7 اردیبهشت ماه که لیگ تمام میشود) فرصت کافی برای آمادهسازی تیم ملی دارد ولی دیدید که لیگ تمام شد و این اتفاق نیفتاد. البته شاید فقط من اشتباه میکنم چون فقط 37 سال تجربه مربیگری در سطح اول فوتبال را دارم و فقط تجربه 4 دوره حضور در جام جهانی را داشتم. اینها درست است شاید من اشتباه میکنم!
* از کفاشیان سؤال کنید چرا مرحله یک هشتم لیگ قهرمانان را در این تاریخ برگزار کردند
سرمربی تیم ملی فوتبال ایران تأکید کرد: البته مقصر همه این اتفاقات AFC است چون آنها برنامهریزی کردند و آنها هستند که باعث شدند به بازیکنان حاضر در مسابقات لیگ قهرمانان آسیا فشار وارد شود. شما شخص جنتلمنی دارید که نایب رئیس AFC است(کفاشیان) و باید از او سؤال کنید که چرا مرحله یک هشتم نهایی لیگ قهرمانان آسیا را در این تاریخ برگزار کردند.
* AFC فکر میکند ایران و عربستان به اندازه اسپانیا و پرتغال زمان میخواهد
سرمربی تیم ملی ایران در ادامه گفت: AFC فکر میکند ایران و عربستان به همان تعداد روز برای آمادهسازی زمان نیاز دارند که اسپانیا، پرتغال، رئال و منچستریونایتد نیاز دارد، بازیکنان ما که مقابل نفت تهران بازی میکنند به همانقدر آمادهسازی نیاز دارند. پنجره قبلی بازیهای فیفا 5 تیم آسیایی که به جامجهانی راه یافتند 10 بازی انجام دادند که فقط ایران توانست یک برد بیاورد و در 9 بازی دیگر نتایج خوب نبود. آیا AFC هنوز هم همان نظر را دارد؟ آیا مقصر این مسأله هم من هستم؟
* فقط از تصمیمات غلط ناراحت میشوم
وی افزود: من فقط وقتی اشتباه میکنم خوشحال نیستم. وقتی تصمیم غلط میگیرم ناراحت میشوم. وظیفه من خدمت به تیم ملی و هواداران است. هر بار اشتباه میکنم نمیتوانم بخوابم دیگر مسئولیت این مسأله با من نیست خدا را شکر اشتهایم سر جایم است و سلامتیام هم خوب است. در نقطهنظراتم هم مزاح و شوخطبعی مثل گذشته وجود دارد و میتوانم خوشحالتر باشم.تنها ناراحتی من این است که از من برای یک برنامهسازی مدون استفاده کردند و بعد از آن این برنامه برای آنها شد مثل این میماند که شما یک ماه کار کنید و حقوق شما را به کس دیگری بدهند آیا از این مسأله ناراحت نمیشوید؟
* سرعت اسپانیا و پرتغال با فوتبال ایران فرق میکند
سرمربی تیم ملی در ادامه صحبتهای خود خاطرنشان کرد: در 4 سال گذشته پیشرفت خوبی داشتیم جامجهانی مسابقاتی در سطح بالا است. با کمال احترام همیشه گفتهام 99 درصد افرادی که صحبت میکنند مقابل اسپانیا و پرتغال بازی نکردند. من پرتغال، رئال و منچستر را تمرین دادم و سرعت آنها را دیدهام، این سرعت با لیگ داخلی ما فرق دارد. وقتی شما بازی رئال را از تلویزیون میبینید شاید فکر کنید سرعت بازی کم است اما اینطور نیست باید این مسأله را از نزدیک مشاهده کرد. شاید پسر من هم بتواند گاهی در پلیاستیشن بارسلونا را شکست دهد.
* هیچ کسی در ایران دلسوزتر از من برای باشگاهها نبود
وی در ادامه در پاسخ به این سؤال که چرا با وجود محرومیت سیدجلال حسینی برانکو او را همراه با تیم به امارات برد، خاطرنشان کرد: این سؤالها را از ریاست فدراسیون بپرسید، نمیخواهم درگیر مسائلی شوم که با باشگاهها و مربی مشکلساز شود. نمیخواهم جزئی از این بحث باشم، شرایط دشواری برای همه ما وجود دارد. هیچ کسی در ایران دلسوزتر از من برای باشگاهها نبود، دو سال قبل برنامه AFC را کامل مطالعه کردم و از برنامه آنها در AFC دفاع کردم. هیچ کسی مثل من این کار را نکرد. باز هم تکرار میکنم مسبب اصلی این مشکل AFC است به این خاطر که ما زیر چتر دیکتاتوری مسئولان AFC قرار گرفتیم. منافع فوتبال در کار نیست. اگر فوتبالی نگاه میشد مسابقات یک هشتم نهایی لیگ قهرمانان نباید در این مقطع انجام میشد. اگر من مربی فوتبال بودم چه میکردم؟ اگر من هم مربی استقلال بودم از منافع تیمام دفاع میکردم و این وظیفه را داشتم. زمانی که در پرتغال بودم از منافع ملی و زمانی که در منچستر بودم از منافع باشگاهی دفاع میکردم اما چیزی که من میخواهم این است که بازیکنان در شکل و حالت خوب باشند. این برنامهریزی به شکلی بود که منافع 5 تیم آسیایی حاضر در جامجهانی لطمه خورد.