هاشمی‌طبا: منش دولت خیلی انقلابی نیست که بتواند کار را آن‌طور که لازمه مملکت است پیش ببرد

سرویس سیاست مشرق -  «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. شنبه تا چهارشنبه ساعت ۷:۳۰ با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

*** 

دولت در زمینه سیاسی و مسائل بین‌المللی هیچ اختیاری ندارد!

«عیسی کلانتری»، رئیس سازمان محیط زیست و از فعالان اصلاح‌طلب، در بخشی از یک مصاحبه با شماره یکشنبه گذشته روزنامه آرمان امروز در مقام دفاع از روحانی گفته است:

«آقای روحانی با محدودیت‌های زیادی مواجه بوده است. این در حالی است که در کشورما وضعیت اقتصادی از جنبه‌های مختلف با مسائل سیاسی ارتباط دارد. با این وجود دولت در زمینه سیاسی و به خصوص مسائل بین‌المللی هیچ اختیاری ندارد. دولت آقای روحانی در صورتی می‌توانست ساختارهای اقتصادی کشور را ترمیم کند که از اختیارات کافی سیاسی برخوردار بود.»[۱]

*این سطح از فهم نادرست سیاسی و کم‌فهمی از عقلانیت حکومتی جای تأسف دارد.

و البته بلیه این «دوستان نابلد»! از آنرو دامان دولت آقای روحانی را گرفته است که رئیس‌جمهور قصدی برای توبه از پیرسالاری را ندارد.

بی‌اختیار بودن دولت در جمهوری اسلامی بهانه چندین و چند ساله اصلاح‌طلبان است.

بهانه‌ای که همواره در پس شکست پروژه‌های سیاسی خود، قصد می‌کند تا انگشت اتهامات را به سمت رهبری نظام برگرداند و از این بگوید که اگر هم دولت در تحقق لوبیای سحرآمیز خود در قضایایی مثل جامعه مدنی یا برجام توفیقی نداشته، اینها به دلیل بی‌اختیاری دولت بوده است و تصمیمات در جای دیگر و توسط دولت در سایه (بخوانید رهبری نظام) گرفته می‌شود!

این در حالیستکه اولا همه می‌دانند مقولاتی مثل برجام، چیزی جز خواسته و اصرار شخص رئیس‌جمهور روحانی و یاران او نبوده است و اساساً نظام اسلامی هم هیچ خوشبینی یا موافقتی در این باره نداشت.

ثانیاً آقای روحانی اگر اختیاری نداشته پس چرا ۲ دوره کاندیدای ریاست جمهوری ایران شد!؟

ثالثاً اعضای ستاد مشترک اعتدال و اصلاحات باید توضیح بدهند که آیا منظورشان از بی‌اختیاری دولت، تمنّای مستمع‌آزادی دولت است یا مفهوم دیگر!؟ چیزی که طبیعتا در هیچ نظام سیاسی در دنیا میسور نیست و حتی رئیس‌جمهور آمریکا هم مستمع‌آزاد نیست و بابت خبط و خطای خود مؤاخذه و محکوم می‌شود.

و رابعاً بایستی توضیح خواست که در زمانی که آقای روحانی بابت برجامش نامه تبریک می‌نوشت، به مردم وعده می‌داد، از این می‌گفت که مسئولیت مذاکرات با من است و بر خلاف رهبری تأکید می‌کرد که نسبت به مذاکرات خود خوشبین است؛ چرا کسی از بی‌اختیاری دولت چیزی نمی‌گفت...

فی‌الجمله به نظر می‌رسد رویه شوم «مقصّرتراشی» اثر مورد نیاز را برای اعضای ستادی برجام نخواهد داشت.

***

هاشمی‌طبا: منش دولت خیلی انقلابی نیست که بتواند کار را آن‌طور که لازمه مملکت است پیش ببرد

«مصطفی هاشمی‌طبا»، فعال سیاسی اصلاح‌طلب به تازگی در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری ایسنا درباره رئیس‌جمهور روحانی با تاکید بر اینکه در حال حاضر کشور دچار مشکل کمبود آب است، ادامه داد:

باید مجلس ما تمام کوشش‌اش را برای حل مشکل آب و تغییر شیوه کشاورزی می‌کرد و دولت هم دنبالش می‌رفت اما این اتفاق نیفتاده و آقای روحانی هم همین‌طور نشسته و چاه‌ها دارند خشک می‌شوند و آب سدها پایین‌تر می‌روند. پس مجموعه‌ای از سیاست‌گذاری‌ها در مجلس و اراده دولت و منش آن وجود دارد که باید کارها را پیش ببرد.

او تصریح کرده است:

به نظرم منش دولت خیلی انقلابی نیست که بتواند کار را آن‌طور که لازمه مملکت است پیش ببرد.[۲]

*ما قضاوت درباره اظهارات هاشمی‌طبا که خود از حامیان شماره یک دولت رئیس‌جمهور روحانی در انتخابات بود را به مخاطبان محترم واگذار می‌کنیم.

قابل تأمل آنکه هاشمی‌طبا حتی در این عرصه مهم به یک رقیب مهم دولت که در نگاه مردم با صفت مدیریت جهادی و انقلابی شناخته می‌شد و می‌توانست کار را آنطور که لازمه مملکت است پیش ببرد نیز به شدت تاخت و حتی پس از انتخابات حتی از نواختن و سرزنش او دست برنداشت.

او مدت‌ها پس از انتخابات در مصاحبه با خبرگزاری ایلنا و در کنایه به احتمال رئیس‌جمهور شدن نظامی‌ها گفته بود:‌ همین موارد که در انتخابات گذشته شرکت کرده‌اند وقتی که سوابقشان را مورد مطالعه و بررسی قرار می‌دهیم مشاهده می‌کنیم که چقدر بی‌حساب و کتاب اقدام کرده‌اند.[۳]

***

نظر ۳ عضو اصلاح‌طلب شورای شهر درباره عملکرد ۲۹ ساله رهبر انقلاب

روزنامه رسالت، در شماره یکشنبه گذشته خود، صحبت‌های تعدادی از فعالان سیاسی کشور درباره عملکرد ۲۹ ساله مقام معظم رهبری را منتشر کرده است که سه تن از این افراد، از اعضای اصلاح‌طلب شورای شهر تهران هستند.

«محسن هاشمی»، در این باره گفته است:

آیت الله خامنه‌ای در سه دهه سکانداری انقلاب اسلامی، دارای ویژگی های برجسته و منحصر بفردی بوده است که اگر فقط بخواهیم به یک ویژگی ایشان اشاره کنیم، می‌توان "تدبیر حفظ ملک" را یکی از خصوصیات برجسته ایشان به‌شمار آورد. بارها در طول سه دهه رهبری ایشان، حوادث و رخدادهای خطرناکی کشور را تا مرز درگیر شدن در جنگ ومناقشه بین المللی پیش برد که تدبیر و دوراندیشی ایشان مانع آسیب دیدن کشور گردید.

«محمدجواد حق‌شناس» ، هم در این باره می‌گوید:

بی تردید مقام معظم رهبری یکی از موثرترین شخصیتهای سیاسی در سطح منطقه و بین الملل در چند دهه گذشته بوده است که نکته سنجی، شناخت و هوشمندی سرشار نسبت به فضای سیاسی داخلی منطقه ای و بین المللی و ثبات قدم و استواری در اهداف و سیاستها از ویژگی های بارز ایشان می‌باشد.

«شهربانو امانی»، عضو دیگر شورای شهر تهران است که پیرامون عملکرد مقام معظم رهبری تصریح می‌کند:

یکی از مولفه‌های مهم مدیریت رهبر انقلاب در طول سی سال اخیر حمایت از تولید ملی و عدم وابستگی اقتصادی بود. موضوعی که حتی در دوران ریاست جمهوریشان هم بر آن تاکید داشتند. اقتصادی که تمامی توان در جهت حمایت از تولید ملی قرار گیرد و از اقتصاد تک محصولی وابسته به  نفت پرهیز شود. از دیگر ویژگی های مدیریت کلان رهبری حمایت از دولت‌ها از هر طیفی بوده است که نظرات راهبردی در حمایت از دولت ها می دادند. از سوی دیگر حمایت از دولت‌های مستضعف و تحت فشار بیگانگان از دیگر ویژگی های مدیریت ایشان است. حمایت از حقوق زنان و خانواده همواره مورد  تاکید ایشان بوده و قوانین حمایت از زنان و خانواده را به خصوص در سخنرانی شهریور ۱۳۷۵ در جمع مردم استان آذربایجان مورد اشاره قرار دادند.[۴]

*گفتنیست روزنامه رسالت در حال تجربه دوران جدیدی از مدیریت است و به تازگی، محسن پیرهادی، از چهره‌های اصولگرا و عضو سابق شورای شهر تهران، مدیر مسئولی این روزنامه را بر عهده گرفته است.

***

۱_ http://www.armandaily.ir/fa/print/main/۲۲۳۳۶۴

۲_ https://www.isna.ir/news/۹۷۰۳۲۰۰۸۷۱۸/

۳_ mshrgh.ir/۸۴۷۳۹۳

۴_ http://www.resalat-news.com/newspaper/item/۲۲۲۱۲

برچسب‌ها