هرکس می‌تواند به روحانی کمک کند؛ هرکس جز جهادی‌ها!

سرویس سیاست مشرق -  «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. شنبه تا چهارشنبه ساعت ۷:۳۰ با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

*** 

خوارج و ناقص‌العقل؛ توهین‌های جدید به منتقدان دولت

حجتی کرمانی: راه حل گرانی دلار، رفع حصر و بازگشت خاتمی است

«محمدجواد حجتی کرمانی»، از فعالان اصلاح‌طلب به تازگی در مصاحبه با سایت جماران گفته است:

من به مقام معظم رهبری و در روزنامه اطلاعات هم نوشته ام که تنها راه برون رفت ما از مشکلات آشتی ملی است؛ عفو عمومی، همه کنار هم باشند، توبه از گذشته و گناهانی که در مورد علماء از جمله آقایان هاشمی رفسنجانی و خاتمی مرتکب شدیم. آنها را به صف انقلاب بیاوریم؛ البته آنها هستند و ما بی دلیل آنها را جدا می دانیم.

او همچنین اظهار می‌کند: مخالفین دولت در این شرایط هیچ فرقی با خوارج ندارند؛ قابل اصلاح نیستند.[1]

در کنار او، یکی دیگر از چهره‌های حامی دولت نیز در خبرگزاری ایلنا از این گفته است که منتقدان دولت، ناقص‌العقل هستند. [2]

*ستاد مشترک دولت و اصلاح‌طلبان این روزها و با زیاد شدن فشار افکار عمومی به دولت و حامیان او، به جای انتخاب راه‌های عقلانی برای برون‌رفت از این فضا، دست به اقداماتی مثل مقصرتراشی، توهین به منتقدان دولت و ارائه راهکارهای عجیب و غیر منطقی زده‌اند.

چه اینکه قبل از حجتی‌کرمانی، حسین مرعشی نیز طی اظهاراتی از این گفته بود که راه حل مشکلات موجود رفع حصر است! [3]

غیر از این افراد، علی شکوری‌راد، دیگر فعال اصلاح‌طلب هم به تازگی کشور را دچار حالت «بحران فزاینده» توصیف کرده و مسئول وضع موجود را نیز رهبری نظام معرفی کرده است. [4]

از آنجا که پر واضح است این اظهارات که با ژست دلسوزی برای دولت و ارائه راهکار در جهت رفع مشکلات روانی موجود در جامعه ارائه می‌شوند، منجر به تزاید مشکلات و کور شدن بیشتر گره‌ها می‌شود؛ برخی محافل تحلیلی معتقدند که اساساً دلیل بیان این اظهارات تقلای جریان خاص برای دمیدن بر آتش «فتنه اقتصادی» و اعتراض ظالمانه است.

این محافل از این می‌گویند که جریان سیاسی خاص از آنجا که روحانی را حاوی نفعی برای خود نمی‌بیند، فاز عبور از او و طرح مسئله استعفای روحانی را کلید زده و در ادامه نیز قصد دارد کار ناتمام خود در اغتشاشات دیماه 96 را تمام کند.

گفتنیست، اظهارات حجتی‌کرمانی مبنی بر نوشدارو بودن بازگشت خاتمی و خارج شدن او از انزوا در شرایط فعلی، در حالیست که لیدر اصلاح‌طلبان خود از «فدائیان وضع موجود» و کسی است که برای ادامه وضع موجود و انتخاب دوباره روحانی «تَکرار کرد»!

***

استفاده ابزاری از «خَر» برای اتیوپی‌نمایی از ایران

روزنامه اصلاح‌طلب: «خَر» نباشید و اوضاع سیاه ایران را باور کنید!

روزنامه هفت صبح در صفحه نخست شماره شنبه خود طی یادداشتی اپیزودیک، به زعم خود به طرح مشکلات اقتصادی پرداخته و در ترجیع‌بند تمام اپیزود یا بندهای این یادداشت نیز به خر بودن و خر نبودن اشاره کرده است!

مثلا نویسنده در اپیزود دوم این یادداشت می‌نویسد:

صبح تا شب هرکس از راه می‌رسد نگران است. صبح تا شب هرکس از راه می‌ رسد می‌گوید پوف! می‌گوید از این همه گرانی، جوان از راه می‌رسد می‌گوید به کجا می‌رسیم اخرش؟ پیر از راه می‌رسد می‌گوید چه می‌شود این مملکت آخرش؟ پولدارش، بی‌پولش، دیوانه‌اش، عاقل‌اش می‌پرسد می‌دانی این مملکت به کجا می‌رود؟ سرم را می‌اندازم پایین. می‌گویند شنیدی چه گفتیم؟ نه، من خرم، نمی‌شنوم.

و یا مثلاً در اپیزود چهارم این نوشته می‌خوانیم:

صبح بقال و چقال ور می‌زند که هرچیزی دست‌تان می‌رسد بخرید، فردا می‌کشد بالا، ‌عصر شوفر تاکسی می‌گوید خدایا تا فردا زنده می‌مانیم ما؟ یا از فرط گرانی می‌میریم؟ شب یارو پست می‌گذارد توی اینستاگرامش که من نگران عصیان توده‌های بی‌نشانم. نصف شب خواب می‌بینم که دارم تحلیل‌های خیابانی و صدر را وسط کابوس‌هایم می‌شنوم و یکهو یک رویایی مرا می‌کشد کنار، می‌گوید اصلا می‌شنوی در مملکت چه خبر است؟ می‌گویم نه، من خرم، نمی‌شنوم.

در بند پایانی این یادداشت نیز امده است: آقاجان درست است که من خرم و نمی‌شنوم ولی شماها خواهشا خر نباشید و بشنوید!

*نویسنده این یادداشت، جان کلام خود را در بند پایانی بیان کرده و در واقع از مردم خواسته صدای اعتراضات را بشنوند و به چیزهایی مثل «عصیان توده‌های بی‌نشان» بیشتر بیاندیشند.

موارد مطروحه در این یادداشت هم اگرچه تلاش کرده از جنس دغدغه‌های مردم باشد اما نتوانسته از ژن سیاه‌نمایی که به تازگی مورد اعتراض رئیس‌جمهور هم قرار گرفت فرار کند.

به راستی آیا اوضاع کشور هم‌اکنون بدین‌گونه است که گرسنگی شیوع پیدا کرده است و یا نان و کالاهای اساسی خانوار گرانی فزاینده پیدا کرده‌اند!؟

آیا هم‌اکنون مردم ایران امیدی به فردای خود ندارند و منتظر مرگ هستند!؟

فی‌الجمله تصویری که این یادداشت ارائه داده است، تصویر جمهوری اسلامی ایران بعنوان هجدهمین اقتصاد جهان نیست بلکه تصویری از اتیوپی، سومالی یا اوگاندا و آنهم در مناطق بحرانی این کشورهاست.

و البته جالب است که اتیوپی‌نمایی از جمهوری اسلامی ایران نیز این روزها به قاتق نان اصلاح‌طلبان تبدیل شده است! [5]

در اشاره به این یادداشت همچنین بایستی اشاره کرد که دغدغه‌های روزنامه هفت صبح در مطالب این روزنامه بیشتر از یادداشت مذکور قابل رؤیت هستند. دغدغه‌هایی که عموما از جنس برندینگ، دلمشغولی‌های سلبریتی‌ها و مقولات لاکچری است تا چیزی به نام دغدغه‌های واقعی مردم!

از طرفی مشکلات بزرگنمایی شده در یادداشت روزنامه هفت صبح در مقابل این حقیقت نیز قرار دارد که مشکلات مردم ایران که در دهه 60 و 70 در مقابل سوپرمارکت‌ها تعریف می‌شد هم‌اکنون به نمایندگی‌های خودرو منتقل شده و این مسئله اگرچه کتمان‌کننده مشکلات و حتی مسائل حادّ کسانی از شهروندان عزیز ایرانی نیست اما بیانگر افزایش سطح عمومی رفاه و اقتصاد در ایران نیز هست.

***

هرکس می‌تواند به روحانی کمک کند؛ هرکس جز جهادی‌ها!

«جلال میرزایی»، از نمایندگان عضو فراکسیون امید در اشاره تلویحی به طرح شایعه حضور قالیباف برای حل مشکلات دولت، به ایسنا گفته است:

«امروز انتظار برخی از جریان‌ها و گروه‌ها از دولت، تغیر کابینه است اما من نگرانم تا تغییر در کابینه نیز به محل اختلاف تبدیل شود. چرا که منتقدان دولت می‌گویند فردی که باید در کابینه جایگزین بشود باید جهادی باشد و از نظر آنها جهادی بودن نیز تعریف مشخصی دارد که شاید با طیفی که در انتخابات هوادار روحانی بودند کمی فاصله داشته باشد. شاید این امر سبب شود تا دولت پایگاه اجتماعی خود را از دست دهد.»

او می‌افزاید: از نظر من مسئولان اجرایی باید در طیف هوادار دولت باشد اما در اجرای برنامه‌ها و سیاست‌ها با منتقدان دولت بنشینند و به اجماعی برسند و متناسب با شرایط برنامه‌های صحیحی را در دستور کار قرار دهند. [6]

*اگرچه ماجرای پیشنهاد به قالیباف برای حضور در دولت از سوی یکی از نزدیکان سیاسی شهردار سابق تهران رد شده است اما طرح این مسئله ولوله‌ای در پایگاه حامیان دولت ایجاد کرده است.

چه اینکه همگان به دو مسئله واقف هستند. نخست صحّت پیش‌بینی قالیباف در ایام انتخابات درباره کم‌کاری و کم‌توانی دولت و دوم اذعان دوست و دشمن به توان اجرایی قالیباف و توانمندی جادویی او برای حل مشکلات.

مع‌الوصف اما اصلاح‌طلبان، هم با زمزمه‌های این روزهای خود مبنی بر «مذمت دولت نظامی» که صرفا در اشاره به قالیباف به کار می‌رود و هم با کنایه‌هایی شبیه به آنچه که میرزایی عنوان کرده است؛ به هیچ وجه قصد تحمل قالیباف را ندارند؛ حتی به اندازه شایعه حضورش در کنار روحانی.

«ترور مدیریت جهادی» و محروم ساختن کشور (لااقل برای مقطعی) از مدیریت انقلابی، یکی از دستور کارهای اصلی جریان خاص است که بارها توسط برخی محافل تحلیلی هشدار داده شده است.

***

1_ https://www.jamaran.ir/fa/tiny/news-952216

2_ http://www.rouydad24.ir/fa/news/133628

3_ mshrgh.ir/868531

4_ mshrgh.ir/869750

5_ mshrgh.ir/867289

6_ https://www.isna.ir/news/97040904478/

برچسب‌ها