کد خبر 872032
تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۳۹۷ - ۱۶:۱۰

با توجه به گرم شدن هوا باید با طبیعت همگام شد و در الگوی تغذیه‌ای خود تغییر ایجاد کرد. در این مطلب خوراکی‌هایی که مناسب فصل گرما هستند را معرفی کرده ایم.

به گزارش مشرق، کارشناس تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی انستیتو تغذیه گفت:خوراکی های مناسب هر فصل در طبیعت وجود دارد که با آگاهی از خواص آنها و با توجه به وضعیت جسمی از جمله سن، شغل، علاقه و ابتلا به بیماری خاص می توانیم الگوی تغذیه ای مناسبی برای خود و دیگران انتخاب کنیم.

بیشتر بخوانید:

مصرف گوشت را در تابستان محدود و لبنیات را افزایش دهید

دکتر نسرین حاج سید جوادی با بیان اینکه در تابستان خوردن گوشت (پروتئین حیوانی) را به حداقل برسانید، گفت:انواع حبوبات مانند لوبیا، عدس، لپه و نخود منابع غنی پروتئین، فیبر و آهن هستند که در فصل گرما جایگزین مناسبی برای انواع گوشت ها هستند.

وی افزود:مصرف حبوبات مدت بیشتری احساس سیری را نگه می دارد و در ضمن ارزان ترهستند.

وی توصیه کرد:لبنیات نیز به خصوص ماست در گرمای تابستان جایگزین مناسبی برای گوشت است. ماست ترکیب شگفت انگیزی از پروتئین، کلسیم و کربوهیدرات است که هم احساس سیری می آورد و هم حاوی میکرو ارگانیسم های فعالی است که قدرت سیستم ایمنی بدن و معده را افزایش می دهد.

وی تصریح کرد:در روزهای گرم تابستان وعده های غذایی را به تعداد بیشتر و حجم کمتر تقسیم کنید.

کارشناس تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی انستیتو تغذیه گفت:مصرف خرما، عسل، غذاهای شیرین و برخی ادویه ها مانند فلفل نیز سبب بالا رفتن فعالیت بدن و آزاد شدن گرما می شوند.

ماست و خیار

حاج سید جوادی با بیان اینکه ماست و خیار گزینه مناسبی است که می تواند جایگزین وعده غذایی کرد،گفت:به ماست و خیار می توان انواع سبزی های معطر، گردو، کشمش اضافه کرد و به همراه نان های سنتی استفاده کرد.

نان و پنیر و هندوانه

وی با اشاره به نان، پنیر و هندوانه به عنوان یک وعده غذایی گفت : این وعده غذایی مناسب افرادی است که طبیعت گرم دارند.

نان و پنیر و خیار و گوجه

حاج سید جوادی یاد آور شد:نان و پنیر و خیار و گوجه از مناسب ترین وعده های غذایی است که در فصل گرم سال بسیاری از افراد از خوردن آن لذت می برند. وی ادامه داد: البته اگر مقداری پیازچه کنار گوجه و خیار بگذارید مناسب تر خواهد بود و افزودن نعناع خشک نیز خاصیت تغذیه ای آن را افزایش می دهد.

نوشیدن نوشابه های گازدار و کافئین را محدود کنید

حاج سید جوادی توصیه کرد:در فصل تابستان غذاهایی که طبع سرد دارند، باعث فعالیت غدد عرق و گشادی عروق در سطح پوست شده و در نتیجه بدن را خنک می کند.

به گفته وی مصرف نوشابه های گازدار و نوشیدنی هایی مثل قهوه را در تابستان باید محدود کرد، زیرا کافئین نیاز بدن به مایعات را بیشتر می کند. وی ادامه داد: همچنین از بین نوشیدنی های کافئین دار فقط چای به دلیل طبع سرد و ایجاد خنکی در بدن مناسب است.

حاج سید جوادی یادآور شد:نوشیدن چای سبز با طعم میوه های تابستانی و به صورت خنک بهترین گزینه در فصل گرما است.

خوردن انواع سبزی درتابستان

وی با بیان اینکه انواع سبزی، صیفی و میوه در فصل تابستان به وفور یافت می شود گفت: انواع میوه ها و سبزی ها را می توان به صورت تازه یا به شکل سالاد سرد به جای وعده غذایی روزانه میل کرد. وی اضافه کرد:مصرف ماست و خیار به همراه غذا سبب خنکی می شود.

حاج سید جوادی در باره نوشیدنی های مناسب فصل گرما گفت:در فصل گرما به دلیل گرمای هوا، تعریق بدن بیشتر انجام می شود و ضرورت نیاز بدن به آب و نوشیدنی بیشتر احساس می شود. وی ادامه داد:در اثر تعریق نه تنها آب بدن بلکه املاح با ارزش بدن نیز از دست می رود که باید با تغذیه مناسب جبران شوند.

نوشیدنی های خنک کننده

کارشناس تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی انستیتو تغذیه به نوشیدنی های خنک کننده اشاره کرد و توصیه کرد که در فصل گرما شربت آب لیمو، خاکشیر، سکنجبین، عرق کاسنی، همچنین شیر کم چرب، دوغ و سایر آب میوه های طبیعی را در رژیم غذایی روزانه خود جای دهید.

حاج سید جوادی با بیان اینکه آب بهترین نوشیدنی که می تواند عطش را برطرف کند،توصیه کرد:برای حفظ ذخایر آب بدن بهتر است آب را همراه مواد فیبری نگه دارنده مصرف شود تا به تدریج وارد دستگاه گوارش شده و سریع دفع نشود.مثلاً مصرف هویج، هندوانه، طالبی، خربزه، هلو یا خاکشیر می تواند بسیار مفید باشد ضمن اینکه از یبوست نیز جلوگیری می شود.

حاج سید جوادی افزود:نوشیدنی های خیلی سرد باعث انقباض معده می شوند و دستگاه گوارش را دچار فلج موقت می کند.

خربزه و هندوانه بخورید

وی با بیان اینکه خربزه و هندوانه به عنوان خنک ترین میوه های فصل برای گذراندن ماه های گرم و داغ تابستان به شمار می روند گفت: مقدار انرژی موجود در خریزه و هندوانه کم است اما حجم زیاد آب موجود در خربزه و هندوانه می تواند به جبران آب از دست رفته بدن به ویژه در فصل تابستان کمک کند.

حاج سید جوادی گفت:به همین دلیل این دو میوه سبب بهبود عملکرد کلیه می شوند؛ به عنوان مثال هندوانه به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی آب (حدود ۹۲ درصد) خاصیت ضدعفونی کننده دارد و سموم موجود در بدن را دفع می کند.

وی توصیح داد: خربزه به بهبود عملکرد سیستم گوارش کمک می کند، همچنین آرام بخش بوده و مصرف آنها به کسانی که از فشار خون بالا رنج می برند مفید است. کارشناس تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی انستیتو تغذیه اضافه کرد: این دو میوه سرشار از ویتامین ها و فیبر هستند که به آنها خاصیت ملین بودن می بخشد.

انگور

وی گفت:انگور نیز مانند خربزه و هندوانه خون را تصفیه کرده و باعث شادابی و نشاط می شود. مصرف انگور به افرادی که از کم خونی و خستگی رنج می برند، توصیه شده است این میوه از بروز یبوست نیز جلوگیری می کند.

حاج سید جوادی گفت:انگور به دلیل مقادیر بالای شکر طبیعی منبع خوبی برای تأمین انرژی است، خوردن انگور با دانه می تواند گام مؤثری در مبارزه با پیری باشد. به علاوه مصریان باستان از انگور در درمان آسم استفاده می کردند.

گیلاس

وی اضافه کرد:گیلاس ملین و دارای ویتامین C است .

انجیر

حاج سید جوادی ادامه داد: انجیر میوه ای پر انرژی و ملین است. این میوه از بروز کم خونی جلوگیری می کند و دارای ترکیباتی است که می تواند از تولید سلول های سرطانی جلوگیری کنند.

هلو

وی افزود:هلو دارای آهن، و ویتامین بوده و پوست را پاکسازی می کند به همین دلیل از هلو در ساخت بسیاری از کرم های آرایشی و بهداشتی استفاده می شود. این میوه ملین بوده و چون بسیار کم کالری است، در بسیاری از رژیم های کاهش وزن مورد استفاده قرار می گیرد.

زردآلو

حاج سید جوادی اشاره کرد :زرد آلو دارای مقادیر زیادی ویتامین و برای تقویت بینایی، داشتن پوست و موی سالم و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن موثر است.زردآلو کم کالری بوده و یک میان وعده مناسب در بین وعده های اصلی غذا است.

وی توضیح داد: برگ زردآلوی خشک دارای مقادیر زیادی فیبر بوده که می تواند در درمان یبوست، فشار بالا و کم خونی استفاده شود.
حاج سید جوادی گفت: برگ زرد آلو همچنین به دفع نمک و آب زاید موجود در بدن کمک می کند و چون سرشار از آهن است، مصرف آن به زنان و افرادی که از کم خونی رنج می برند، توصیه شده است.

منبع: برترین ها