به گزارش مشرق، دکتر نسیم شاهرخ با توجه به دسترسی راحتتر افراد به داروهای بدون نسخه و مکملها لزوم احتیاط بیشتر افرادی با فشار خون بالا را در مصرف این دسته از فرآوردهها، با توجه به احتمال بروز عوارض یا تداخل با داروهای ضد فشار خون، متذکر شد.
بیشتر بخوانید:
قدرتمندترین دشمن چربی خون چیست؟
وی گفت: بسیاری از داروهای بدون نسخه و مکملها به راحتی قابل دسترسی هستند اما همواره باید برچسب آنها با دقت مطالعه و با دکتر داروساز یا پزشک مشورت کرد؛ این نکته به خصوص در افرادی که فشار خون بالا دارند و دارو مصرف میکنند بسیار مهم است.
این کارشناس مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم شیراز ادامه داد: افرادی با فشار خون بالا باید به این نکته آگاه باشند که داروهای ضداحتقان ممکن است فشار خون را بالا ببرد یا با کارایی برخی داروهای ضد فشار خون تداخل پیدا کند. اغلب داروهای بدون نسخهای که در بهبود علائم سرماخوردگی و آنفولانزا استفاده میشودحاوی ضداحتقان هایی مانند اکسی متازولون، فنیل افرین یا سودوافدرین هستند.
شاهرخ افزود: همچنین برخی داروهای بدون نسخه میزان بالایی سدیم دارد، که میتواند فشار خون را بالا ببرد. بنابراین باید در لیست محتویات هر دارو به دنبال کلمه سدیم (sodium) یا سودا (soda) بگردیم و مقدار آن را یادداشت کنیم. افرادی که فشار خون بالایی دارند باید کمتر از 1500 میلیگرم سدیم در روز از تمام داروها و غذاهای مصرفی خود دریافت کنند. این در حالی است که یک دوز از برخی از داروهای بدون نسخه ممکن است حاوی مقادیر بیش از این باشد.
این داروساز عنوان کرد: نزدیک به نیمی از افراد بزرگسال که به منظور درمان بیماری زمینهای خود دارو مصرف میکنند، مکملهای غذایی یا گیاهی نیز در کنار آنها مورد استفاده قرار میدهند، که این تعداد با افزایش سن بیشتر میشود. اما هیچ ویتامین و مکملی نمیتواند جایگزین داروهای نسخه شده و تغییر در شیوه زندگی عمل کند.
به گزارش سازمان غذا و دارو - وی بیان داشت: قبل از مصرف هر گونه مکملی که ادعا میکند فشار خون شما را کاهش میدهد با پزشک خود مشورت کنید. این داروها ممکن است آنطور که تبلیغ شده عمل نکند یا حتی با داروهای دیگر شما تداخل داشته باشد.
این کارشناس مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم شیراز خاطرنشان کرد: مکملهای گیاهی نیز لزوما بیخطر نیستند و برخی از آنها میتواند تداخلهای خطرناکی با داروهای قلبی داشته باشد؛ به طور مثال هوفاریقون و زالزالک با داروهای بلاک کننده کانال کلسیم تداخل دارند.