اکنون بیش از ۵ سال از عمر دولت روحانی سپری شده است. با این حال جریان اصلاح طلب همچنان برای سرپوش گذاشتن بر ناکارآمدی و سوءمدیریت دولت، مشکلات و معضلات کشور را به دولت ماقبل روحانی حواله می‌دهد.

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

** هاشمی: مشکلات امروز به دولت احمدی نژاد برمی گردد!

«محمد هاشمی» در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت:

«ریشه مسائل امروز جامعه در دولت یازدهم یا دوازدهم نیست، بلکه ریشه اصلی این مشکلات به سال ۸۴ و دولت آقای احمدی‌نژاد برمی‌گردد».

چندی پیش «احمد خرم» وزیر راه دولت اصلاحات در یادداشتی در روزنامه آرمان نوشته بود: «مسبب و مقصر مشکلات موجود کشور را دولت قلمداد می‌کنند، اما کیست که نداند این گرفتاری‌ها پس‌لرزه‌های دولت احمدی‌نژاد است...اکنون همه مشکلات اقتصادی به حساب دولت روحانی نوشته می‌شود و این منصفانه نیستمشکلاتی مثل بیکاری، تورم، کاهش ارزش پول ملی و غیره، ریشه در دولت ماقبل روحانی دارد هر چند که این دولت هم عملکرد مناسبی نداشته است».

اکنون بیش از ۵ سال از عمر دولت روحانی سپری شده است. با این حال جریان اصلاح طلب همچنان برای سرپوش گذاشتن بر ناکارآمدی و سوءمدیریت دولت، مشکلات و معضلات کشور را به دولت ماقبل روحانی حواله می‌دهد. ترفند نخ‌نما شده‌ای که طی ۴ سال دولت یازدهم، برای برخی از مقامات دولتی و فعالین اصلاح طلب بسیار دلچسب بود اما این جریان تا آنجا در این خط رسانه‌ای دروغین، سخیف و نامعقول و ناشایست پیش رفتند و آن‌قدر از این خوراک فاسد استفاده کردند که حتی اعتراض برخی همفکران و همقطاران خود را برانگیخت.

نقشه راه دولت تاکنون غالباً، نگاه به بیرون بوده است. نگاه به غرب. اینکه کشوری در حوزه‌ای مثل اقتصاد، نگاهش به کشورهای دیگر باشد، به تنهایی شاید ایرادی نداشته باشد؛ اما ایراد زمانی پیدا می‌شود که دولت، تمام چشم امیدش به دست و حرکت چند کشور بدنام و بد عهد باشد در حالی که از استعدادها و ظرفیت‌های عظیم داخلی بر زمین مانده، کمترین بهره‌ای نبرد. این نگاه زمانی ایراد دارد که، سرنوشت معیشت مردم و اقتصاد یک کشور را به بیرون گره بزنیم. وضعیتی اقتصادی که امروز در آن قرار داریم حاصل همین نگاه غلط است.

** مظلوم نمایی روزنامه اصلاح طلب از جاسوس دوتابعیتی

روزنامه اعتماد در گزارشی نوشت:

«آلیستر برت (معاون وزیر خارجه آمریکا) در حالی به تهران سفر کرده است که پرونده همچنان مفتوح نازنین زاغری شهروند بریتانیایی- ایرانی که از سال ۲۰۱۶ در تهران زندانی است به یکی از اصلی‌ترین مسائل مربوط به ایران در افکار عمومی بریتانیا بدل شده است. نازنین زاغری هفته گذشته برای نخستین‌بار از زمان آغاز حبس به مرخصی سه روزه آمد و تصویر دیدار وی و دخترش در صفحه یک تمام رسانه‌های انگلیسی منتشر شد. بازگرداندن وی به زندان پس از سه روز مرخصی نیز در همین رسانه‌ها بازتاب بسیاری داشت و گفته می‌شود که دولت ترزا می، نخست‌وزیر برای آزادی نازنین زاغری تحت فشار افکار عمومی قرار دارد. درحالی که مساله زاغری بارها از سوی وزارت خارجه انگلیس با مقام‌های ایرانی در میان گذاشته شده است اما وزارت خارجه ایران تاکید دارد که قوه مقننه و مجریه در ایران جدا از هم هستند».

این روزنامه اصلاح طلب، همراستا با رسانه‌های معاند به تبرئه و مظلوم‌نمایی از این جاسوس دوتابعیتی پرداخته است. این در حالی است که زاغری به ۵ سال حبس قطعی محکوم شده است.

گفتنی است خرداد سال ۹۵، سپاه ثارالله استان کرمان طی بیانیه‌ای، خبر از بازداشت یک ایرانی با تابعیت انگلیسی به نام «نازنین زاغری» داد. پس از دستگیری «نازنین زاغری» تبلیغات سنگین و فشرده‌ای از سوی رسانه‌های انگلیسی و رسانه‌های فارسی‌زبان معاند صورت گرفت. این رسانه‌ها با انتشار تصاویر احساسی از نازنین زاغری و فرزند خردسالش مدعی شدند که زاغری، مادری بی‌گناه است که تنها برای دیدار با خانواده خود به ایران سفر کرد و دستگیر شد.

«نازنین زاغری» که به‌خوبی از ورود به پروژه‌های امنیتی اطلاع داشته با نام مستعار «پریسا» فعالیت می‌کرده است. زاغری کارمند بنیاد اصطلاحاً خیریه تامسون رویترز بود و بنا بر اظهار صریح «ونیک ویا» مدیر اجرایی این بنیاد «زاغری روزنامه‌نگار نیست و در این بنیاد به‌عنوان "مدیر پروژه" کار می‌کرده است...». وزیر خارجه انگلیس- آذر ۹۶- برای آزادی جاسوس‌های دوتابعیتی از جمله «نازنین زاغری» به ایران سفر کرد. حال باید پیدا کرد «پروژه‌ای» را که ارزش سفر وزیر خارجه انگلیس به ایران و اقامت یک‌شبه و چانه‌زنی‌های مختلف را داشته باشد.

** تقلای کارگزاران برای فاصله گذاری با دولت

«حسین مرعشی» سخنگوی حزب کارگزاران در مصاحبه با روزنامه ایران گفت:

«ما منتقد کارکرد آقای نوبخت در سازمان برنامه و بودجه شدیم. ظاهراً برخی  دوستان در حزب اعتدال و توسعه کل حزب را معادل آقای نوبخت فرض می‌کنند که به نظر من حرف دقیقی نیست. بهتر است که آقای نوبخت از موضع رئیس سازمان برنامه و بودجه به انتقاداتی که وجود دارد، پاسخ دهد...بهتر این است که خود آقای نوبخت در مورد کارکردش در سازمان برنامه و بودجه از خود دفاع کند. چه اشکالی دارد؟ ایشان می‌تواند پاسخ دهد یا ما را دعوت به مناظره و مذاکره کند».

مرعشی در بخش دیگری از این مصاحبه گفت: «اینکه اگر کسی از رئیس جمهوری حمایت کرده، همیشه از مسئولان اجرایی کشور هم حمایت کند، تصور غلطی است. در ضمن ما آمادگی داریم که با هر فردی مناظره کنیم».

کارنامه دولت در حوزه‌های مختلف و به خصوص حوزه اقتصادی، خالی است. این مسئله موجب شده است تا حامیان دولت که تا دیروز هرگونه نقض و کم کاری در دولت را انکار و توجیه می‌کردند، حالا به منتقد شماره یک دولت تبدیل شده‌اند.

حزب کارگزاران سازندگی که پست‌های مهم و خاص دولت از جمله پست معاون اولی و ریاست بانک مرکزی را تصاحب کرده است، ژست منتقد به خود گرفته و در پی فاصله گذاری با دولت و شانه خالی کردن از پذیرش مسئولیت وضع موجود است.

از سوی دیگر احزاب اصلاح طلب بدون توجه به مشکلات و مطالبات مردم، مشغول جنگ با یکدیگر برای تصاحب هر چه بیشتر پست‌های مدیریتی هستند.

** مردم هیچ اقدام ویژه‌ای از شهردار اصلاح طلب ندیدند

روزنامه قانون در مطلبی نوشت:

«همان‌گونه که مشخص است و نمایندگان اصرار دارند محمدعلی‌افشانی باید ازشهرداری تهران برود و این می‌تواند به معضلی جدید برای شورای شهر مبدل شود؛ بحرانی که در زمان انتخاب شهردار بعد از نجفی نیز دچار آن شدند و مدت‌ها پایتخت بدون شهردار صبح را شب می‌کرد».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:

«در دوره‌های قبلی شاهد آن بودیم محسن‌هاشمی که به سبب نسب خود و اعتمادی که مردم به پدر او داشتند به عنوان نخستین عضو شورای شهر تهران انتخاب شد، برای رسیدن به جایگاه شهرداری تلاش می‌کرد ولی مردم نسبت به این تصمیم و اقدام او واکنش منفی نشان دادند و به همین دلیل نیز مسئولان شورای شهر مجبور شدند فرد دیگری را انتخاب کنند. این روزها نیز وضعیت به همان‌گونه است و هاشمی نباید تصور کند که اگر افشانی رفت می‌تواند جایگاه شهرداری تهران را تصرف کند زیرا این اقدام وی توهین به رأی مردم و زیر سؤال بردن اعتماد ملت ایران است».

قانون در ادامه نوشت:

«در آخر هرگزینه‌ای که قرار است بعد از افشانی سر کار بیاید باید بداند که یک سال از دوره شهرداری تهران در زمان ریاست اصلاح طلبان بر شورای شهر تهران گذشته است و مردم هیچ اقدام ویژه‌ای از این تیم مشاهده نکرده‌اند واگر قرار است در ادامه نیز وضعیت به همین شکل پیش برود در آینده برای انتخاب دوباره در انتخابات با مشکل روبه‌رو خواهند شد».

در حال حاضر سیاسی کاری اصلاح‌طلبان در شورا و شهرداری تهران صدای شهروندان را در آورده است به طوری که هیچ پروژه‌ای در شهر به بهره‌داری نمی‌رسد و این در حالی است که یکسال از عمر شورای شهر پنجم سپری شده است.

شورای شهر اصلاح طلب در این مدت به جز بحث‌های سیاسی، جدل‌های حزبی و تعطیلی پروژه‌های شهری خروجی دیگری نداشت و لیست امید شورا نتوانست نمره خوبی را از شهروندان بگیرد

برچسب‌ها