پست های شیک اینستاگرامی صابر ابر به قیمت کتاب هایش هم رسیده است. «تا هفت خانه آن ور تر»، کتاب جدید صابر ابر است که خریدار می تواند رنگ جلد آن را از میان شش رنگ مشخص سفارش دهد.

به گزارش مشرق، اولویت هایتان برای خرید کتاب چیست؟ ژانر محور عمل می کنید یا باری به هر جهت؟ واقعیت این است که اگر تکلیف تان  با خودتان روشن باشد به سراغ هر کتابی نمی روید به خصوص سراغ کتاب هایی که پشت اسم نویسنده هایشان که از قضا سلبریتی اند، پنهان می شوند. در چند سال گذشته، ورود سلبریتی ها به دنیای ادبیات پررنگ تر شده است و شاهد مراسم رونمایی کتاب هایشان هستیم. در کنار سلبریتی های موفقی مانند ترانه علیدوستی، عادل فردوسی پور و فلامک جنیدی در حوزه ترجمه و اندیشه وفولادوند در ترانه، سلبریتی هایی هستند که به عقیده ما ورودشان به دنیای ادبیات حرفه ای نیست. همزمانی این موضوع با رونمایی از کتاب« تا هفت خانه آن ور تر» صابر ابر، باعث شد نگاهی به ورود سلبریتی ها به این حوزه داشته باشیم که دردسرهایی را برای ادبیات به همراه دارد.

کتاب لاکچری آقای بازیگر
پست های شیک اینستاگرامی صابر ابر به قیمت کتاب هایش هم رسیده است. «تا هفت خانه آن ور تر»، کتاب جدید صابر ابر است که خریدار می تواند رنگ جلد آن را از میان شش رنگ مشخص سفارش دهد. این کتاب قصه صد مادربزرگ ایرانی است. مراسم رونمایی این کتاب هم بسیار مفصل و با حضور هنرمندان زیادی برگزار شد. قیمت کتاب جدید صابر ابر 300هزارتومان است! یعنی معادل خرید پنج ، شش رمان برتر دنیا مانند «جزء از کل» اثر «استیو تولتز». این بازیگر کتاب دیگری هم دارد. کتابی شامل 100فریم اینستاگرامی صابر ابر با عنوان «هر رازی که فاش می کنی یک ماهی قرمز می میرد».

کتاب اینستاگرامی آقا مدیرِ سابق
چاپ پست های اینستاگرامی، به صابر ابر محدود نشده است. عزت ا... ضرغامی مدیر سابق صدا و سیما هم کتابی با عنوان « یک عکس، یک حرف» دارد که شامل مجموعه عکس ها و پست های اینستاگرامی اوست. .

دل نوشته های خانم مجری
 مژده لواسانی  هم یکی دیگر از صدا و سیمایی هاست که نوشته های خود را در کتابی با عنوان « خون انار گردن پاییز است» به چاپ رسانده است. کتابی که حالش شبیه اغلب اشعار سلبریتی ها، دلنوشته وار است.

بله «رهنما» به شعر
بهاره رهنما یکی از سلبریتی هایی است که حضورش در ادبیات مانند بازیگری، پر سر و صداست. او تاکنون چندین کتاب شعر به چاپ رسانده است.  او هم به جشن امضا مبتلاست و تا به حال جشن امضاهای بسیاری برای کتاب های خود مانند «زن باران» و «مالیخولیای محبوب من» برگزار کرده است.

بازیگری که تفننی کتاب می نویسد
«کلاغ های قیطریه» نام مجموعه ای 10داستانی از بهنوش بختیاری است. این کتاب ویراستار ندارد و به همین دلیل پر از اشتباه های فرمی و نوشتاری است. او در گفت و گویی انتشار کتابش را تفننی دانسته و به نظرش نیازی به ویراستار نداشته است. چاپ اول «کلاغ های قیطریه» به سرعت فروش رفت تا کتاب این سلبریتی به چاپ دوم برسد البته به لطف جشن امضا با حضور بهنوش بختیاری. جالب این که «ساز و کار» ناشر اول این کتاب بیشتر کتاب های کودک است.

کتابی که به لطف دیگران می فروشد
صاحب دفتر شعر «در بهشتی که کلاغی نیست مترسک هم نیست» لیلا اوتادی است. 35 شعر سپید که در معرفی این اثر آمده، در واقع دلنوشته های این بازیگر است که به لطف همراه بودن با ترجمه انگلیسی و طرح های چند سر و گردن بالاترِ ایلیا تهمتنی از شعر ها، فروش خوبی داشته است.  اعتبار چاپ این کتاب توسط نشر «مروارید» که سابقه چاپ اشعار فروغ فرخزاد، محمدرضا شفیعی کدکنی و... را در کارنامه خود دارد، در فروش آن بی تاثیر نبوده است.

پاوه نژاد، آقایی و بایگان
هشتم اسفند سال 93 از کتاب شعر «هشت صبح هشت اسفند» الهام پاوه نژاد رونمایی شد. این بازیگر که پیش از این اشعار فروغ فرخزاد را در قالب آلبوم «کجاست خانه باد» دکلمه کرده بود، به فکر انتشار کتاب شعر دیگری به نام «قطعه ۹۴ ردیف ۷ شماره...» افتاد. او گفته است: «بعد ازچاپ کتاب اولش از انتشارات نیماژ با او تماس گرفتند و خواستند اگر کتاب جدیدی دارد، در انتشارات آن ها به چاپ برسد.» و این گونه مجموعه شعر جدید پاوه نژاد جمع آوری شد.افسانه بایگان هم دفتر شعر خود را با عنوان «مهر مکتوب» راهی بازار شعر کرده است. امیر آقایی هم با هایکوی «بیدها در باد»، کتاب شعر «با خود و دیگری اش» و «زمان به وقت ما همیشه ابتدای شب است» در جمع سلبریتی هایی است که وارد دنیای ادبیات شده اند.

جای نقد سلبریتی ها خالی است

مراسم رونمایی و جشن امضای کتاب از جمله اتفاقاتی است که با ورود سلبریتی ها به عرصه ادبیات بیشتر رنگ گرفته است. یکی از دلایلی که منجر به پر رنگ شدن جشن امضا در بین سلبریتی ها شده، این است که آن ها از به ورطه نقد گذاشتن کتاب و اثرشان می ترسند.به یقین اگر بسیاری از کتاب هایی که سلبریتی ها به پشتوانه تعداد فالوئرهایشان نوشته اند ،به نقد گذاشته شود دیگر نه اعتباری برای چاپ کتاب های بعدی آنان باقی می ماند و نه هیچ کتاب دوستی سراغ چنین کتاب هایی می رود.به همین دلیل سلبریتی ها با تشویق فالوئرها برای دیدنشان، آن ها را به نوعی مجبور به خرید کتاب هایی می کنند که نه تنها به افزایش سطح دانش آن ها کمکی نمی کند بلکه به دلزدگی خواننده از کتاب نیز منجر می شود. این روزها جشن امضا به چند سلفی و امضا و یک پز اینستاگرامی ختم می شود.

*روزنامه خراسان

برچسب‌ها