سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. شنبه تا چهارشنبه ساعت ۷:۳۰ با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
کرشمههای فعال فتنه ۸۸ برای کار چاقکنهای فتنه ۹۷
«محسن صفایی فراهانی»، فعال اصلاح طلب و از دستگیرشدگان فتنه سال ۸۸ در مصاحبه تصویری خود با اعتمادآنلاین در برنامه اینترنتی رادیکال، پس از اظهاراتی مبنی بر ناامید بودن مردم ایران و بحرانی بودن شرایط کشور! در پاسخ به این سوال که «اگر همین سیستم که در سال ۸۸ به شما سخت گرفت؛ الان از شما درخواست کمک کند، می پذیرید؟ می گوید: اگر بدانم به دنبال این هستند که برای مملکت کار کنند، میپذیرم.
او تصریح می کند: من مطیع کسی نیستم اما مملکتم را دوست دارم و اگر ببینم قرار است به مملکت خدمت شود حاضرم با هر کسی کار کنم.
صفایی فراهانی در این گفتگو همچنین اظهار کرده است:
همه میدانند که در شرایط بحران هستیم، اما یکی از پارامترهایی که میتوانیم با آن، در مردم امید ایجاد کنیم، مذاکره با عناصر مثبت آمریکا است. [۱]
*پیش از این، محمود میرلوحی، فعال اصلاح طلب و عضو شورای شهر تهران، طی اظهاراتی خواستار وزیر اقتصاد شدن محسن صفایی فراهانی شده بود! [۲] و به نظر میرسد این کرشمههای آقای صفایی فراهانی نیز در همین راستا صورت گرفته باشد.
مسئله محرز اما این است که بحث «فتنه» تا همیشه و تا زمان توبه رسمی فتنه گران دستگیر شده و محصور، جزو خطوط قرمز اصلی نظام اسلامی است و هیچ بازگشتی از آن وجود ندارد.
کشور هم اگرچه با مشکلاتی مواجه است اما بحران ندارد و خیال امثال آقای صفایی فراهانی از این بابت راحت باشد که هیچ درخواستی از جانب حکومت نسبت به ایشان وجود نخواهد داشت. چه اینکه اولا ایشان سوابق سوء دارد، ثانیا ید بیضا ندارد و ثالثا خیلی هم که به وجود ایشان نیاز باشد؛ اما ضرورتی به حضورشان در دولت نیست زیرا کیست که نداند دولت آقای روحانی، متعلق به صفایی فراهانی و دوستان اصلاح طلب اوست.
و بدیهیست که مشکلات موجود که آقای صفایی فراهانی از آنها تلقی بحران دارد نیز جملگی ثمره روی کار آمدن دولت اصلاح طلبان و حمایت هایی است که امثال صفایی و دوستان او از همین دولت بعمل آوردند.
اکنون نیز راه حل مشکلات از مسیر عذرخواهی اصلاح طلبان از مردم و حکومت می گذرد نه از مسیر بحران نمایی و تلاش برای نشان دادن کشور در شرایط بن بست!
تحلیل ها و شواهد بسیاری وجود دارد که می گوید مشکلات اقتصادی بوجود آمده و دمیدن بر آنها ریشه در تقلای جریان سیاسی خاص برای ایجاد «فتنه اقتصادی» دارد.
***
لطفا دست از سر کتاب و ادبیات بردارید
انتقاد اهالی کتاب از کتاب ۳۰۰ هزار تومانی یک سلبریتی
خبرگزاری کتاب ایران، (ایبنا) در یادداشتی به قلم شهاب دارابیان در اشاره به کتاب «صابر ابر» (از بازیگران سینما) که با عنوان «هفت خانه آنوَر تر» منتشر شده و ۳۰۰ هزار تومان قیمت دارد! نوشته است:
سلبریتی بودن تنها یک لقب برای عدهای خاص نیست، بلکه یک پشتوانه اعتباری است تا به واسطه آن این افراد بتوانند دست به هر اظهار نظری بزنند و خودشان را در همه حوزهها صاحب نظر بدانند. برای مثال این افراد درباره این که مردم به چه کسی رای بدهند، به چه کسی اعتراض کنند، چرا فلانی آن حرف را زد یا اینکه چرا وضعیت فلان است و چرا آن طور است و این طور است نظر میدهند. این افراد به دلیل سلبریتی بودن به خود اجازه میدهند که در هر حوزه ورود کنند و کسی هم کاری به کارشان ندارد.
او همچنین می افزاید: منتقد باید منصف باشد و اگر حتی یک نمونه خوب در میان این آثار وجود داشت به آن اشاره میکردم، اما واقعا شعر یا داستان چشمگیری در آثار این افراد دیده نمیشود. در همین راستا در روزهای اخیر شاهد انتشار کتابی از سوی صابر ابر به نام «تا هفت خانه آنورتر» بودیم که او در این اثر به سراغ مستندنگاری در حوزه آشپزی رفته است.
در ادامه این یادداشت می خوانیم:
وقتی آدم به بعضی از این کتابها برخورد میکند، مغزش سوت میکشد که این افراد تعریف کتاب و کاربرد آن را پیش خودشان چه تفسیر کردهاند و با چه اعتماد بهنفسی اسمشان بهانهای شده تا در هر بازاری سرک بکشند، حتی بازار کتاب.
دارابیان در تأکید بر نقد خود نوشته است:
آنجایی قضیه دردناک است که این افراد کتابی را که هدف از نگارش آن را حفظ میراث بومی اعلام کردهاند، با قیمت سه میلیون ریال (۳۰۰ هزار تومان) راهی بازار نشر میکنند و به این موضوع فکر نمیکنند که خانوادههایی که فرزندانشان طرفدار آقای بازیگر هستند در این شرایط ویژه اقتصادی باید ۳۰۰ هزار تومان پول هزینه کنند تا فرزندشان بتواند در مراسم جشن امضای آقای بازیگر حضور داشته است. آقای بازیگری که حتی برای کافه خود هم ورودی گذاشته است تا هر کسی که میخواهد به کافه آقای فلان برود پول بپردازد و خدایی نکرده مفت و مجانی به کافه نیاید و یک قهوه ۲۰ هزار تومانی بخورد و برود.
او همچنین می گوید:
در این یادداشت میخواهم از این دوستان خواهش کنم که دست از سر کتاب و ادبیات بردارند که این حوزه به اندازه کافی مشکل دارد؛ اگر واقعا به فکر کمک به وضعیت مطالعه در کشور هستند، مثل سایر همکاران خود کتاب بخوانند و آثار خوب را به مخاطبان معرفی کنند؛ کاری که چند سالی است از سوی برخی هنرمندان مانند پرویز پرستویی، مهدی پاکدل و مهراوه شریفینیا در حال انجام است. [۳]
*ما قضاوت درباره محتوای این نقد را به عهده مخاطبان محترم وا می گذاریم.
برخی رسانه ها گزارش داده اند که کتاب صابر ابر از بسیاری از رمان های شهیر ایرانی، چند ده برابر گرانتر است...
***
همه با هم نگذاریم «اصولگرایان» بیش از این برای کشور مشکل درست کنند
«داریوش قنبری»، فعال اصلاح طلب و از نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی طی یادداشتی در روزنامه آرمان امروز نوشته است:
رسانهها نیز باید اقدامات جریان اصولگرا را در راستای انتخابات سال آینده، رصد کنند و از اینکه این جریان، فرصت بیشتری برای ایجاد مشکل برای کشور داشته باشند، جلوگیری به عمل بیاورند! [۴]
*آقای قنبری و دوستان ایشان در سال های ۹۲ و ۹۶ هم همین حرفها را در ذهن افکار عمومی پمپاژ و مدیریت جهادی را منکوب کردند که شاهد مشکلات امروزین کشور هستیم و کثیری از مردم نیز در مسائلی مثل «کارشکنی قیمتی» دچار زحمت شده اند...
اکنون سوال اینجاست که مسببان این فضا و کسانی که با رفتار و کردار خود چنین روزهایی را پدید آوردند؛ چرا از گذشته خود دست نمی شویند و بخاطر مردم هم که شده از ره سپردن در این مسیر خطا و پر اشتباه دست بر نمی دارند.
برخی محافل تحلیلی معتقدند چهره های جریان سیاسی خاص از چند سال قبل بدنبال ایجاد «فتنه اقتصادی» هستند و رفتارهایی مثل صحبت های بالا نیز تقلا می کنند تا فضای ذهن افکار عمومی نه تنها معکوس شده و مسببان اصلی وضع موجود را از یاد ببرد بلکه طبق خواسته آنها در مسیری گام بگذارد که انتهای آن را هیچکس نمی تواند تخمین بزند.
این محافل از این می گویند که جریان سیاسی خاص از آنجا که می داند یگانه راه حل مشکلات کشور «مدیریت جهادی» است؛ قصد دارد به منظور رسیدن به هدف پیش گفته در بحث «فتنه اقتصادی»؛ دست به ترور مدیریت جهادی بزند و برای همین است که بیشترین همّ و غمّ خود را بر لگدکوب کردن و مخالفت با مفهوم و نمادهای مدیریت جهادی متمرکز کرده است.
***
۱_http://etemaadonline.ir/content/۲۳۲۱۹۱