کد خبر 897489
تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۵

تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: افکار عمومی در تصمیم گیری و تصمیم سازی های مسوولان آمریکایی و سران کاخ سفید نقشی ندارند.

به گزارش مشرق، محمودرضا امینی، تحلیلگر مسائل سیاسی در گفتگویی با تاکید بر اهمیت رهنمودهای اخیر مقام عظمای ولایت در حوزه ضرورت پیشرفت در حوزه دفاعی گفت: راه مقابله با تهدیدهای نظامی دشمن، افزایش توانمندی دفاعی و نظامی ایران است.

بیشتر بخوانید:

آدرس‌های غلط وزارت خارجه برای تطهیر FATF

مشروح این گفتگو به شرح زیر است:

رهبری معظم انقلاب در مراسم مشترک دانش آموختگی و تحلیف دانشجویان دانشگاه‌های افسری ارتش به نکته مهمی در حوزه افزایش توانمندی دفاعی و نظامی اشاره فرموده و تاکید کردند که «نیروهای مسلح باید برای افزایش روزافزون ابتکارات، آمادگی ها و توانایی ها در میدان های علمی، سازمانی، رزمی و پیشرفت های گوناگون تلاش کنند». ترسیم این راهبرد از سوی فرمانده کل قوا با چه هدفی انجام شده است؟

امینی: در عرصه تعاملات بین المللی، قدرت همواره تعیین کننده است و هر کشوری که دارای قدرت ملی باشد، به همان نسبت اقتدار ملی دارد. کشوری که دارای قدرت ملی و اقتدار ملی است، هم در داخل دارای جایگاه خوبی بوده و هم در تعاملات بین المللی دارای قدرت نقش آفرینی است.

کشورهای ضعیف همواره مورد بی رحمی و نگرش های منفی جهان قرار می گیرند.

آیا قدرت تنها در حوزه نظامی قابلیت تعریف دارد؟

امینی: قدرت فقط نظامی نیست. منابع قدرت متعدد است. از جمله قدرت اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و نظامی. البته مهمترین مولفه قدرت، قدرت نظامی و دفاعی است و این توان مانع از تجاوز دشمن می شود.

ایران در منطقه ای قرار گرفته و همواره پس از انقلاب همه کشورهای متخاصم چشم به فضای سرزمینی ما دارند و یا حداقل تهدید به تعرض نظامی کرده اند. در راس آنها آمریکا از نخستین روز پیروزی انقلاب اسلامی هم ما را تهدید کرده و هم به سرزمین ما تجاوز کرده است و در طول دوران دفاع مقدس نیز به طور کامل از رژیم بعث عراق به صورت مادی و تسلیحاتی حمایت می کرد.

هم جمهوری خواهان و هم دموکرات های آمریکایی هر زمانی که روی کار آمدند، ما را تهدید کردند و همین امروز نیز هدف اصلی آنها از تجاوز به کشورهای همسایه ایران، محدود کردن ما است و اگر انقلاب اسلامی ظرفیت دفاعی لازم را نداشت، به طور قطع تا به امروز بارها به ایران لشکرکشی می کردند.

تجهیز و تقویت تروریست هایی چون داعش و القاعده و طالبان از سوی آمریکایی ها در همین چارچوب بوده است؟

امینی: در چالش مهمی به نام تروریست های داعشی دیدیم که تمام تلاش آنها کشاندن تروریست‌ها به خاک ایران بود. حتی با برخی از گروهک های کرد عراقی برای به چالش کشاندن امنیت مرزهای ایران همکاری کردند. در همین اتفاق اخیر در عراق و حمله به سرکنسولگری ایران در بصره، نشانه های واضحی از دست های پشت پرده این اتفاق می بینیم.

بنابراین ما همواره در معرض تهدید نظامی هستیم.

در حال حاضر تنها تهدید نظامی به عنوان مهمترین چالش ما است؟

امینی: اینکه ما همواره در معرض تهدید نظامی بوده و هستیم، به این معنی نیست که تهدیدهای دیگری نداریم. ما در حال حاضر در جنگ اقتصادی هستیم و حتی برخی اوقات تهدیدها و جنگ های غیر نظامی، از جنگ های نظامی سخت تر هستند. اما اخلاق تجاوزگران این است که با حربه های مختلف وارد می شوند.

به طور قطع اگر قدرت نظامی ما تضعیف شود، در اوج جنگ اقتصادی، به ایران حمله نظامی نیز می کنند. نشانه های این موضوع نیز برای همه روشن است.

برای مقابله با این تهدیدها چه باید کرد؟

امینی: در تعاملات بین المللی موازنه منفی به طور جدی از سوی کشورها پیگیری می شود. موازنه منفی به این معنی است که شما متناسب با توان نظامی کشورهای متخاصم، توان دفاعی و نظامی خود را ارتقا دهید. به همین دلیل است که رهبری معظم انقلاب اسلامی می فرمایند «نیروهای مسلح باید برای افزایش روزافزون ابتکارات، آمادگی ها و توانایی ها در میدان های علمی، سازمانی، رزمی و پیشرفت های گوناگون تلاش کنند».

آیا به این توان رسیده ایم؟

امینی: در حوزه دفاع از سرزمین های ایران اسلامی، در بخش دفاع روی زمین اقتدار کافی داریم و در دوران هشت سال دفاع مقدس تمرین و نمایش بسیار خوبی در این عرصه داشتیم. به همین دلیل است که کمتر قدرتی جرئت کرده ما را در این حوزه تهدید کند. تنها داعش یک بار چنین تهدیدی داشت که با پاسخ قاطع و محکم ایران روبه رو شد.

در دفاع از آسمان کشور و مرزها و حریم دریایی باید تلاش بیشتری انجام دهیم. چرا که تجاوز به آسمان کشور و تجاوز دریایی را تجربه کرده ایم، اگر چه مقابل این تهدیدها نیز ایستادگی کردیم.

به همین دلیل تاکید فرماندهی معظم کل قوا و فرماندهان نظامی ما تقویت سازه های دریایی ، هوایی، موشکی و اطلاعاتی است. البته دفاع زمینی نیز با جدیت پیگیری می شود.

به ویژه در حوزه دریایی به دلیل اینکه ممکن است از طریق آب ها، سرزمین ما مورد تهدید نظامی قرار گیرد، باید توان نیروی دریایی متناسب با تهدیدهای موجود ارتقا یابد.

ما به هر میزان بنیه دفاعی خود را تقویت کنیم، به همان میزان محاسبات موثر سیاسی و اقتصادی مناسب تری در جهان می توانیم رقم بزنیم. این بنیه دفاعی را هم باید به نمایش بگذاریم تا دیگران بدانند ایران از نظر دفاعی دارای چه توانمندی هایی است.

چندی پیش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با انجام یک عملیات موشکی، مقر یکی از گروهک های تروریستی را در خاک اقلیم کردستان عراق مورد هدف قرار داد. این عملیات را هم در راستای نمایش توانمندی دفاعی و نظامی می دانید؟

امینی: نه خیر. این عملیات برای معرفی توانمندی دفاعی و قدرت نبود. بلکه عملیات فوق پاسخی جدی و محکم به تعرض به کنسولگری ایران در بصره و برخی اقدامات تروریستی در مرزهای ایران بود.

ما تعارف با کسی نداریم. به کنسولگری ایران تعرض کردند. در مرزها شیطنت هایی کردند و باید جواب این شیطنت ها را می دیدند. حتی امروز با قدرت می توانیم بگوییم که اگر منافع ایران در هر نقطه ای از جهان به خطر بیافتد، ما پاسخ قاطع و محکم خواهیم داد.

این عملیات قدرت نمایی نیست، بلکه پاسخگویی است.

برخی تحلیلگران معتقدند ایران باید به نوعی صبوری کرده و منتظر نتیجه انتخابات کنگره آمریکا باشد. شاید در این انتخابات مخالفان ترامپ پیروز شدند؟ 

امینی: چه دلیلی دارد که امیدهای خود را در آمریکا و انتخابات آمریکا جستجو کنیم. هیچ زمانی، هیچ یک از گروه های آمریکایی با ما همراه نبوده اند. بنابراین دلیلی ندارد که آرزوهای خود را با گفتمان آمریکایی ها گره بزنیم.
مثالی در این ارتباط لازم است بیان کنم. در اوج جنگ تحمیلی، آقای ولایتی با طرف های متخاصم مذاکرات متعددی داشت. ایشان تعریف می کرد هر زمانی که در جبهه ها با مشکل روبه رو می شدیم، در مذاکرات نیز به مشکل می خوردیم، چرا که دستمان برای مذاکره خالی بود.

به هر میزانی که ما قدرت داشته باشیم، دستمان برای مذاکره پر تر خواهد بود. اگر ما موشک نداشتیم، توان دفاعی نداشتیم و ظرفیت نظامی ضعیفی داشتیم، معلوم نبود در مذاکرات چه اتفاقی می افتاد. امروز مردم احساس می کنند که قدرت دفاعی کشور مانع تجاوز دشمن شده و از افزایش این قدرت دفاع می کنند.

مردم ما هیچ زمانی نسبت به افزایش توان دفاعی نقدی نداشتند، بلکه برخی از سیاسیون هستند که چنین پرسش هایی را مطرح می کنند.

 برخی از تحلیلگران معتقدند که اگر می گوییم ایران باید صبوری بیشتری داشته باشد، به این منظور است که بتوانیم افکار عمومی غرب به ویژه در داخل آمریکا را با خود همراه کنیم و ممکن است اقداماتی چون عملیات موشکی مانع از جذب افکار عمومی شود.

امینی: مگر افکار عمومی در تصمیم گیری و تصمیم سازی های مسئولان آمریکایی و سران کاخ سفید نقش دارد؟ اتفاقا احزاب آمریکایی هر زمانی که می خواهند با هم رقابت کنند، شیطنت هایی را در خارج مرزهای خود به راه می اندازند و از این طریق با هم رقابت می کنند.

ترامپ می گوید بالاخره ایرانی ها با من مذاکره می کنند و اگر مذاکره نکنند به مشکل می خورند. اگر در مقابل این تهدید کوتاه بیاییم، با مشکلات بیشتری روبه رو می شویم. کسانی که تاریخ را مطالعه کرده اند، می دانند آمریکایی ها هیچ زمانی و حتی در دوران ستمشاهی با ما رابطه خوبی نداشته اند.

در یک دوره ای عالی ترین مقام ایران مانند پادو کنار رییس جمهور آمریکا می ایستاد و امروز این واقعیت مشهود است که آنها برای مذاکره و دیدار با رییس جمهور ایران اسلامی التماس می کنند، لابی می کنند، پیغام می دهند و هر نوع بازی به راه می اندازند تا با رییس جمهور ایران دیدار کنند.

اینکه ما هوشمندانه وارد بازی آمریکا نمی شویم و رهبری مذاکره را ممنوع فرمودند، به همین دلیل است. مذاکره با گروهی در آمریکا که مدعی صلح بود، نتیجه ای نداشت. به طور قطع مذاکره با دولت فعلی آمریکا که به دنبال جنگ افروزی است نیز به هیچ عنوان نتیجه ای نخواهد داد.

بنابراین باید اقتدار خود را افزایش دهیم و یکی از راه‌های افزایش اقتدار، توانمندسازی دفاعی کشور است.

منبع: فارس