فرار اصلاحات از دادن هزینه پای دولت و شخصی که پیش از این تمام قد از آن حمایت کرده است، به طور کاملا محسوسی با گلایه‌های جهانگیری کلید خورده است و البته جهانگیری به شکلی ناشیانه و خنده‌دار رفتار کرد.

سرویس سیاست مشرق - چه کسی باور می کند، معاون اول رئیس جمهور یعنی فرد دوم دولت هیچ اختیاراتی از خود نداشته باشد. از سوی دیگر با وجود این عدم اختیار ۶ سال در چنین پستی بماند و حتی به عنوان نامزد پوششی رئیس جمهور در انتخابات دوره دوازدهم ریاست جمهوری ایفای نقش کند. حتی کسانی چون «عباس عبدی» کارشناس سیاسی اصلاح طلب نیز با یادداشتی با عنوان « دیر شده آقای جهانگیری» بیان می کند که بعد از تصمیمات مهمی که جهانگیری در دولت گرفته است دیگر امکان مطرح کردن چنین مبحثی وجود ندارد و باور پذیر نیست.

جهانگیری گفته است: ما در کشور در این شرایط مدیر ریسک پذیر می خواهیم. من دستم قلم و کاغذی نیست که کسی را برکنار کنم این در حالی است که من تا این لحظه اجازه برکناری منشی خودم را هم نداشته‌ام. بنابراین از من انتظار نداشته باشید وکیل و وزیر تغییر دهم.

در همین راستا، روزنامه‌های اصلاح طلب فرصت را غنیمت شمرده و همراه با جهانگیری سعی کردند پای خود و جناح متبوعشان را نسبت به حمایت از دولت کنار بکشند. در انتقادات اصلاح طلبان از دولت این موضوع به طور صریح مطرح می شود که اصلاح طلبان در سیاست های دولت دخیل نبودند و برخی از اطرافیان خاص رئیس جمهور با تصمیمات خلق الساعه و اشتباه این مشکلات را رقم زده اند.

بیشتر بخوانید:

تاکتیک اصلاح‌طلبان در ماجرای استعفای جهانگیری

اگر جهانگیری کاره ای نیست، چرا در دولت مانده است؟

جهانگیری به احتمال زیاد از دولت می‌رود

آرمان: روحانی و دولت به جهانگیری مدیون است

روزنامه آرمان نزدیک به حزب کارگزاران با قلم «غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی» نماینده مجلس شورای اسلامی، در یاداداشتی با عنوان «روحانی مدیون است» نوشت: «حسن روحانی و دولت به اسحاق جهانگیری مدیون است. اگر جهانگیری در مناظرات انتخابات ریاست جمهوری حضور نداشت و به دفاع از روحانی نمی‌پرداخت، معلوم نبود ایشان رأی بیاورد. از سویی جهانگیری تمام کارهای دولت را مدیریت و هدایت می‌کند. سخنان رور گذشته معاون اول رئیس جمهور در همایش روز ملی صادرات بسیار تلخ و ناراحت کننده بود. با ایشان به دور از اخلاق حرفه‌ای برخورد شده است. آقای‌روحانی خاطره و سابقه خوشی از دوستی با آقای جهانگیری به جای نخواهد گذاشت. واقعیت این است که به ایشان باید جایزه سنگ صبوری را داد. با همه این احوال ای کاش چنین مباحثی رسانه‌ای نمی‌ شد. بالاخره کشور در شرایطی نیست که انسجام و وفاق بین اعضای دولت بشکند. به نظر وزرای دولت عصبی و پرخاشگر هستند، صبر و حوصله کمی دارند و زود از کوره در می‌روند، کم طاقتی و فشار کار روی وزرا و مدیران دولت تاثیر منفی گذاشته است. اما کشور به مردان بزرگ در چنین مواقعی نیاز دارد.»

هشدار آرمان به دولت؛ جهانگیری فداکاری کرده است

این روزنامه در یک مطلب دیگر تحت عنوان « جهانگیری؛ شکست دیرهنگام سکوت» به مداحی جانسوز برای معاون اول و عضو حزب کارگزاران پرداخت و نوشت: « دیروز آقای معاون اول رئیس جمهور جمله «سکوت و صبوری هم حدی دارد» را به مرحله اجرا در آورد و اسحاق جهانگیری آرام‌ترین مرد کابینه لب به گلایه گشود. او مرد سازندگی است و نسبتی با نشستن و دستور دادن به سایرین برای تحقق اهداف وعده داده شده ندارد، چراکه به‌خوبی می‌داند سیستم اجرایی کشور نقایصی دارد که باید برای پیشبرد امور تنها عمل را در دستور کار داشت. از همین‌رو بود که در نزد آیت‌ا... هاشمی از جایگاه با ارزشی برخوردار بود. در همین مسیر هم جهانگیری سعی می‌کند از آنچه آیت‌ا... هاشمی برای بهبود وضعیت کشور در شرایط سخت تدبیر می‌کرد، بهره بگیرد و این موضوع را پنهان نمی‌کند. چنانکه شهریور ماه سال جاری تاکید کرد: «آیت‌ا... هاشمی رفسنجانی نگرانی‌هایی جدی نسبت به آینده داشت و شخصیتی آینده‌نگر بود». بی تردید اسحاق کابینه هم بسیار نگران وضعیت کشور است و برخلاف برخی دیگر از دولتمردان هیچگاه تمایل ندارد که تقصیر را به دیگران نسبت دهد.»

آرمان حتی به به اطرافیان رئیس جمهور هم هشدار داد و نوشت: «به نظر می‌رسد آنچه امروز جهانگیری بیان کرد بخشی از تدبیر او برای کاهش فشارها بر دولت است، چراکه او فداکاری و ایثار خود را بارها نشان داده است. شاید او با این اظهارات درصدد توصیه به حلقه اول روحانی بود که برای حل مشکلات کشور راهکارهای ارائه شده از سوی دلسوزان را نادیده نگیرند.»

اعتماد: اصلاح طلبان باید برای حفظ بدنه اجتماعی خود از همراهی روحانی دست بکشند

روزنامه اعتماد در شماره روز دوشنبه خود در گزارشی نوشت: «همزمان با طرد شدن روز به روز اصلاح‌طلبان از پاستور و کاهش کارآمدی آن به ویژه با نیم نگاهی به دی ماه ۹۶، برخی به این باور رسیده بودند که اصلاح‌طلبان باید دست کم برای حفظ بدنه اجتماعی‌شان از ادامه همراهی با روحانی دست بکشند. با این حال همچنان نگاه غالب این بود که این همراهی می‌تواند با "نقد مشفقانه" ترکیبی منطقی رقم بزند. همان زمان بحث استعفای جهانگیری هم مطرح شد و برخی معتقد بودند که استعفای جهانگیری می‌تواند برای او مفری باشد تا همچنان سرمایه اصلاح‌طلبان برای انتخابات ۱۴۰۰ حفظ شود...زمانی که نوسانات ارز جدی شد بار دیگر روحانی فرمان اقتصادی دولت را از نزدیکانش گرفت و به دست جهانگیری سپرد. او در قاب تلویزیون حاضر شد و از تصویب نرخ ۴۲۰۰ تومانی ارز دولتی سخن گفت. این اتفاق باعث شده شایبه‌ها در مورد کیفیت ارتباط روحانی- جهانگیری کاهش یابد اما ادامه مسیر نشان داد وضعیت برای جهانگیری تغییری نکرده و حتی بدتر هم شده است».

آفتاب یزد: جهانگیری برای روحانی هیچ ازایثار و فداکاری کم نگذاشته است/ پاسخ دولت به فداکاری روحانی ناسپاسی بود

روزنامه اصلاح طلب آفتاب یزد هم در مطلبی با دلجوی از جهانگیری از وی تمجید کرد و معاون اول روحانی را مرد ایثارگر دولت نامید. این روزنامه در مطلبی با حمله به اطرافیان روحانی نوشت: « شکستن سکوت کاندیدای پوششی روحانی امروز سخن از شکستن سکوت مردی است که برای حسن روحانی در انتخابات اخیر هیچ از ایثار و فداکاری کم نگذاشته بود. همان اسحاق جهانگیری که بعد از عارف در انتخابات ۹۲، همه جا سخن از سنگ تمام گذاشتن او برای حسن روحانی می‌رفت اما چه سود! یاران خاکستری پرزیدنت روحانی که اصلا توقع شان نبود که اسحاق این چنین به خاطر روحانی از صندلی پاستور بگذرد و می‌دانستند که جهانگیری در دور دوم به دلیل فداکاری‌هایش در قبال روحانی، این بار تاثیرگذارتر از قبل خواهد بود به همین دلیل زمینه را برای دور ساختن جهانگیری از روحانی در دولت و کاهش اثرگذاری اش در کابینه دوازدهم فراهم ساختند. یاران خاکستری حسن روحانی در همان بدو ورود، پاسخ گذشت و فداکاری کاندیدای پوششی روحانی را با نامهربانی دادند و به گونه ای با او رفتار کردند که اگرچه از سر اکراه با معاون اولی شدن او کنار آمدند اما او قرار نیست دست راست پرزیدنت روحانی و مرد اثرگذار دولت دوازدهم به مفهوم واقعی و حقیقی باشد.»

این روزنامه می افزاید: « اسحاق آب پاکی را روی دست اصلاح طلبان ومنتقدان ریخت و با صراحت غیر قابل وصف و تکراری از حدود اختیارات ناچیزی که یاران خاکستری به او تحمیل کرده بودند، دم زد. زیرا اصلاح طلبان و بدنه جریان اصلاحات که طی یک سال گذشته همواره از سکوت معنادار جهانگیری متعجب بودند و برایشان این سوال مطرح بود که چرا جهانگیری همان کاندیدای پوششی فداکار، استراتژی سکوت را در پیش گرفته است ؟! اما جهانگیری تصمیمش را گرفته بود که برخلاف میل باطنی اش به خواسته بی‌انصافانه یاران خاکستری برای سکوت و در حاشیه ماندن تن در دهد. اما سخنان دیروز او حکایت از شکستن این سکوت یکساله داشت. از این رو، دیروز گلایه یاس آلود و توام با کنایه جهانگیری برای همه هودارانش غیرمنتظره بود. او این بار پس از یکسال و با ادبیات متفاوت و گلایه آمیزی تصمیم گرفت که همه دلخوری‌هایش را روی دایره بریزد و به مردم بگوید علیرغم همه فداکاری‌های او و اصلاح طلبان برای کار آوردن پرزیدنت روحانی، پاسخ‌ها در دولت دوازدهم ناسپاسی بود

قانون: اصلاح طلبان معتقدند جهانگیری باید از دولت جدا شود

روزنامه قانون دیگر روزنامه اصلاح طلب هم در مطلبی با عنوان «دوراهی جهانگیری» عنوان کرد: « با توجه به آنچه دیروز جهانگیری بیان کرد که گلایه ای تلویحی از انتخاب وزرای تازه هیات دولت محسوب می شد، حال به نظر می رسد باردیگر بخشی از بدنه اصلاح طلبان و بخشی از سیاسیون کارکشته تر معتقد هستند جهانگیری باید از دولت جدا شود. بسیاری از این بدنه اجتماعی معتقد هستند جهانگیری بارها خود را هزینه دولتی کرده است که به وی تقریبا هیچ اختیاری طبق گفته خودش نمی‌دهد و حالا زمان آن رسیده است که جهانگیری از دولت خارج شود و حتی برخی معتقد هستند در صورت خروج جهانگیری از دولت دو اتفاق خوب برای اصلاح طلبان رخ خواهد داد. اول اینکه جهانگیری امتیاز و توان آن را دارد که به راحتی ردای شهردار تهران که به نظر می رسد با حکم دیروز مجلس باید عوض شود، را بر تن کند.»

لفاظی جالب روزنامه های اصلاح طلب که مطرح می کنند جهانگیری برای دولت ایثار کرده است و همچنین از وی می خواهند بیش از این خود را هزینه دولت نکند، نشان از نوعی بازی سیاسی دارد. جهانگیری در انتخابات دوازدهم ریاست جمهوری زمانی که نقش کاندیدای پوششی روحانی را بازی می کرد، بارها خود را کاندیدای اصلاح طلبان نامید، با این اوصاف خروج وی از دولت و کنایه‌های روزنامه های اصلاح طلب به وی که خود را هزینه دولت نکند، به این معنا است که اصلاح طلبان مطرح می کنند که جریان اصلاحات بیش از این نباید خود را هزینه دولتی کند که با انبوهی از مشکلات دست و پنجه نرم می کند. به نظر می رسد فرار نرم اصلاحات از دادن هزینه پای دولتی که پیش از این تمام قد از آن حمایت کرده است، به طور کاملا محسوسی با گلایه های جهانگیری کلید خورده است. اصلاح طلبان با ساختن دو قطبی اصلاح طلبان و نزدیکان دولت سعی دارند این جداسازی را در ذهن افکارعمومی نهادینه کنند تا زمینه فرار از هزینه های دولت روحانی را فراهم کنند. احتمال اینکه جهانگیری به عنوان کاندیدای این جریان سیاسی در انتخابات ۱۴۰۰ مطرح شود با این بازی سیاسی اصلاحات قوت گرفته است.

برچسب‌ها