کد خبر 910799
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۷ - ۱۶:۲۴

نسنجیده بودن در سخنرانی و ساده‌لوحی و همچنین اعتماد به غرب دو ویژگی مهم ظریف است که متاسفانه به دنبال تکیه‌گاه بودن برای دولت روحانی این صفات به دولت نیز تسری پیدا کرده است.

به گزارش مشرق، اصرار و ابرام آگاهانه و شاید ناآگاهانه محمد جواد ظریف در مصاحبه با سایت «خبر آنلاین» حامی تمام قد مواضع دولت و دفاع تمام قد از FATF بر این محور استوار بود که وی از افرادی خبر دارد که به دنبال پولشویی هستند. وزیر امور خارجه دولت در بخشی از این مصاحبه می‌گوید: «آن‌ها که در ایران منفعت‌های کلان دارند، جلوی مبارزه با پول‌شویی ایستاده‌اند و ما هم توان مقابله نداریم». همچنین در این مصاحبه طراح اصلی برجام تاکید کرد: «میزان بالای پول‌شویی در ایران یک واقعیت است و از این وضعیت خیلی‌ها نفع می‌برند. کسانی که گردش مالی یک معامله‌شان ۳۰ هزار میلیاردتومان است، آن قدر توان دارند که مبلغی برابر با کل بودجه وزارت خارجه را صرف یک مورد فضاسازی کنند».

بیشتر بخوانید:

ظریف نماینده کدام طرف خارجی است؟

دولتی‌ها سوتی پولشویی ظریف را چطور مدیریت کردند؟

همین چند سال پیش و در کوران مذاکرات هسته‌ای جناب مغز متفکر سیاست خارجی دولت روحانی در اظهاراتی شاذگونه قدرت پوشالی و تهی آمریکا را چنان برجسته ساخت که گویی در قامت وزیر امور خارجه امریکا سخن می‌گوید. او این جمله را بیان داشت که «اگر امریکا بخواهد می‌تواند با یک بمب تمام توان نظامی ما را ازبین ببرد.»

 نسنجیده بودن در سخنرانی و ساده‌لوحی و همچنین اعتماد به غرب دو ویژگی مهم ظریف است که متاسفانه به دنبال تکیه‌گاه بودن برای دولت روحانی این صفات به دولت نیز تسری پیدا کرده است. آنجا که در زمان تصویب برجام حسن روحانی رئیس جمهور در آغازین ساعات اعلام پایان گفت‌وگوهای منتهی به برجام در بیانیه‌ای خطاب به ملت ایران نوشت« طومار تحریم درهم پیچیده شد، حقوق هسته‌ای ایران تثبیت گردید و اقتصاد ایران در مدار اقتصاد جهانی قرار گرفت. » «ما اکنون از گردنۀ خطرناک در اقتصاد، عبور کرده‌ایم» «می‌دانم در طول سال‌های تحریم و فشار، بر شما چه گذشته است. اما اکنون که زنجیرهای تحریم از پای اقتصاد ایران گسسته شده و عزت و استقلال کشور نمایان گشته است، اکنون زمان ساختن و بالیدن است. شما ملت، با صبر و متانت و سربلندی، تحریم را پشت سر گذاشتید. امروز دورانِ گذار از تحریم به توسعه است که نیاز به کار، ابتکار و سرمایه‌گذاری و استفاده از فرصت جدید از سوی همگان به‌ویژه جوانان عزیز دارد.»

همچنین روحانی برجام ظریف را اینگونه معنا می‌کند:«از امروز تجار و کارآفرینان ما می توانند از مسیر قانونی و معمول نقل و انتقالات بانکی و فعالیت های تجاری و صادراتی خود را با تسهیلات بیشتر آغار کنند و بانک های کشور از بانک های جهانی خدمات لازم پولی و بانکی را اخذ کرده و به مردم ارائه خواهندداد».

علیرضا سلیمی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات و نماینده مردم محلات در مجلس شورای اسلامی به نکات جالبی در واکنش به سخنان ظریف اشاره می‌کند«به جای اظهارنظر غیرمستدل، به شبهات منتقدین در خصوص FATF پاسخ دهد، در حالی که او در خانه ملت به صراحت به نمایندگان گفت که با تصویب FATF در کشورمان هم ضمانتی برای خروج ایران از لیست سیاه وجود ندارد»

وی ادامه داد: «این عملیات روانی متأسفانه دردستور کار برخی مسئولین قرار گرفته است، چرا که در آستانه تعیین تکلیف CFT و FATF هستیم.: هنگام بررسی برجام، برخی مسئولین عنوان می‌کردند که خزانه خالی است و حالا هم هنگام بررسی CFT عنوان می‌کنند پولشویی در ایران گسترده است. »

آنچه مسلم است تا به امروز هر آنچه روحانی از وعده‌های برجامی گفته بود هیچکدام به سرانجام ننشست اما در این میان یک نکته حائز اهمیت است چرا در کوران پیچ های دیپلماسی ظریف همان حرف دشمن را می‌زند. در برجام مسئله بمباران قدرت نظامی و در زمان رد CFT توسط شورای نگهبان مساله پولشویی. 

عدم توان دولت در جلوگیری از پولشویی به مثابه عدم اجرای قانون است. لایحه قانون مبارزه با پولشویی در دولت دهم آماده و در مجلس آن زمان نیز تصویب و ابلاغ شد اما چرا دولت یازدهم و دوازدهم رَمقی برای اجرای آن نداشت و حتی برای اجرای فرامین بین المللی با ارسال لایحه‌ دیگری این قانون را تغییر داد ولی امروز وزیر امور خارجه‌ی آن مدعی حضور کسانی است که گردش مالی یک معامله‌شان ۳۰ هزار میلیاردتومان است .شاید بهتر بود جناب ظریف برای این ادعای خود تشری در جلسه دولت به وزرای اقتصادی دولت می‌زد نه اینکه آبشخور رسانه‌های خارجی را با حرف‌های خود آماده کند.

ظریف به معنای واقعی تنها یک راهکار برای دو منظور توجیه اجرایی نشدن وعده‌های روحانی و  ایجاد فضای غبار آلود برای رساندن اهداف دولت به نتیجه دارد. در مسیر برجام هم همین دولت دقیقا از فرمول تخریب عناصر داخلی و اعتماد به نهادهای خارجی استفاده کرد و تمام تخم مرغ‌های خود را در سبد کشورهای متخاصم با ملت ایران گذاشت حال همین شیوه را برای اجرای دستورات اروپا و وعده‌های دروغین آنها استفاده می‌کند.

یادی کنیم از اظهارات چند روز پیش روحانی که گفته بود «توان این را داریم که تحریم ها را دور بزنیم و با افتخار هر تحریم غیرقانونی را ­ دور می زنیم». اما آقای رئیس جمهور و زیر امور خارجه وی دانسته یا ندانسته بدانند «دور زدن تحریم‌ها» از دید همان لوایحی که شورای محترم نگهبان آن را رد کرد، پولشویی است. 

همین طور که اشاره شد شخصیت واقعی ظریف دارای ژن اعتماد به غربی‌ها است و همان گونه که خود و معاونش عراقچی، امضای کری را ضمانت اجرایی برجام می‌دانستند از شخصیت‌های دارای حاشیه و چه بسا نفوذی همچون دری اصفهانی و هومن مجد نیز در مذاکرات بهره برد.

تریتا پارسی که روزگاری به همراه سیامک نمازی، شاه ماهی پروژه نفوذ آمریکا در ایران بود و از موسسین شورای ملی ایرانیان آمریکا (نایاک) به حساب می‌آید، در گفت‌وگو با بی بی سی فارسی از ارتباط با طرف های ایرانی و امریکایی حاضر در مذاکرات هسته ای و مصاحبه با دیپلمات های ایرانی پرده برداشت.

همه این موارد جای یک علامت تعجب را در اذهان متبلور می‌سازد. که علی رغم همه مساعدت‌ها و حمایت‌های رهبر معظم انقلاب از تیم مذاکره کننده هسته‌ای آقای ظریف و همراهانش هیچکدام از شروط ۹ گانه رهبری در برجام را نه تنها انجام ندادند که به گفته خود از خطوط قرمز رهبری نیز عدول کردند. 

حس اعتماد به غرب و متاسفانه ساده انگاری اقای ظریف در مساله برجام امروز به یکی از مهمترین دلایل مشکلات اقتصادی تبدیل شده است و بهتر است مسائل مرتبط با پولشویی در مذاکرات به افرادی چون دری اصفهانی ها سپرده نشود و بلکه به  اقتصاد دانان انقلابی و با نگاه اسلامی سپرده شود نه یک دیپلمات ساده‌اندیش و خوش‌باور به دشمن!

منبع: فارس

برچسب‌ها