«مردم به خیابان بیایند»! نسخه اصلاح‌طلبان برای مشکلاتی که خود پدید آورند.

سرویس سیاست مشرق -  «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. شنبه تا چهارشنبه ساعت ۷:۳۰ با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

*** 

«مردم به خیابان بیایند»! نسخه اصلاح‌طلبان برای مشکلاتی که خود پدید آورند

فردی به نام م. ا که گفته شده رئیس انجمن علمی مددکاری اجتماعی است در مصاحبه با روزنامه اصلاح‌طلب آرمان امروز اظهار کرده است:

«مردم از دولتی که نمی‌تواند امورات آنها را مدیریت کند فاصله می‌گیرند. مردم نمی‌توانند با وعده و قول زندگی خود را بچرخانند و شکم آنها با وعده مسئولان سیر نمی‌شود. در سال گذشته نیز همین مردم با توجه به نابسامانی‌های اقتصادی اعتراض خود را نشان دادند. باید توجه داشت که مردم با هیچ دولتی خصومت ندارند و این مسأله اصلا سیاسی نیست. هنگامی که فشار اقتصادی به مردم بیش از توانایی آنها می‌شود به صورت طبیعی این فشارها در قالب اعتراض خود را نشان می‌دهد.»

او در ادامه می‌افزاید: در کشورهای جهان همه روسای جمهوری تلاش می‌کنند بیکاری را در جامعه کاهش بدهند. به همین دلیل نیز اگر در زمان یک رئیس‌جمهور بیکاری در جامعه افزایش پیدا کند مردم دیگر به آن رئیس‌جمهور رأی نمی‌دهند و فرد دیگری را انتخاب می‌کنند.

جالب آنکه این فرد اما در اشاره به ایران بصورت تلویحی احتمال به خیابان آمدن مردم را (به جای رأی دادن به گزینه‌های بهتر) مطرح کرده و گفته است:

تا چه زمانی می‌توان کشور را با شرایط کنونی مدیریت کرد؟ هرچه بیشتر به مردم وعده بدهیم و حل کردن مشکلات بنیادین را با تأخیر بیندازیم به همان اندازه شدت تبعات اجتماعی را بالاتر می‌بریم... م. در شرایط کنونی کمتر مسئولی برای مشکلات کشور راه حل ارائه می‌دهند و همواره عنوان می‌کنند ان‌شاءا... مشکلات در آینده حل می‌شود. این در حالی است که با ان‌شاءا... گفتن مشکلات مردم حل نخواهد شد. دغدغه اصلی مردم گرسنگی آنها است. یعنی مردم بر اثر گرسنگی اعتراض خواهند کرد. با این وجود واکنش مردم نسبت به گذشته شدیدتر خواهد شد و ممکن است پیامدهای غیرقابل جبرانی برای جامعه به همراه داشته باشد.

ا. م در صحبت‌های خود همچنین تصریح کرده است:

متأسفانه در گذشته برخی مدیریت شهر تهران را برعهده گرفتند که اصلا نمی‌دانستند شهرداری تهران کجاست. برخی مدیرانی که تازه روی کار می‌آیند به شکلی رفتار می‌کنند که گویا قرار است اتفاقات مهمی در دوران مدیریت آنها رخ بدهد. با این وجود این مدیران پس از مدتی که با محدودیت‌ها و موانع جدی در مسیر خود مواجه می‌شود به این نتیجه می‌رسند که در عمل هیچ کاره هستند. آقای روحانی هنگامی که در فضای انتخاباتی حضور داشت وعده‌های مهمی درباره جوانان، زنان و عدالت اجتماعی مطرح کرد. با این وجود امروز هیچ اتفاق تاثیرگذاری در این زمینه‌ها در جامعه رخ نداده و چه بسا وضعیت در برخی حوزه‌ها بدتر از گذشته شده است!

گفت‌وگوی مذکور با تیتر «هشدار! انفجار اجتماعی» منتشر شده است. [۱]

*اینکه برخی رسانه‌های اصلاح‌طلب دائما در حال دادن «آدرس خیابان» به مردم هستند ناشی از تعالیم بزرگان اصلاحات است.

چه اینکه پیش از این هم «سعید حجاریان» در صحبت‌هایی با اشاره به جمعیت مشایعت کننده جنازه یک خواننده جوان گفته بود: «همین مردم برای پاشایی به خیابان آمدند و حمایت کردند. باید برای دیگر خواسته‌ها هم فشار اجتماعی وارد کنند.»[۲]

و یا این «هاشم آغاجری» دیگر فعال اصلاح‌طلب بود که در اشاره به اغتشاشات دیماه ۹۶ از این گفت که مردم ایران بین خودکشی یا «شورش» مستأصل شده‌اند!

همچنین لازم به توضیح است که اصلاح‌طلبان در حالی بیان می‌کنند مطالبه اصلی مردم گرسنگی است که پیش از این می‌گفتند مطالبه اصلی مردم «رفع حصر» است...

الیاس حضرتی، نماینده اصلاح‌طلب مردم تهران، چند ماه قبل در همین رابطه طی یادداشتی نوشته بود: مردم بزرگوار ما در سه، چهار انتخابات گذشته حضوری چشمگیر داشته اند و بعد از ماجراهای تلخ ٨٨ وفاداری شان را به نظام جمهوری اسلامی به اثبات رسانده اند. نه تنها یکی از مطالبات جدی ایشان از رییس جمهور رفع حصر و گشایش فضای سیاسی بوده است بلکه کتبی و شفاهی از وکلای خود در مجلس شورای اسلامی خواسته اند قانونی و در نهایت آرامش، جلوی تداوم حصر را بگیرند.[۳]

برخی محافل تحلیلی معتقدند این ایما و اشاره‌ها به سمت خیابان و این اتیوپی‌نمایی و سیاه‌نمایی گسترده از وضعیت ایران صرفاً از آنرو صورت می‌گیرد که جریان سیاسی خاص قصد به راه انداختن و ایجاد «فتنه اقتصادی» را دارد.

رخدادی که پیش‌لرزه آن نیز در دیماه ۹۶ رخ داد.

در باب مسئله سیاه‌نمایی از فضای عمومی کشور، ذکر این نکته گفتنیست که اگرچه ایران اسلامی همچون سایر کشورهای جهان با مشکلات اقتصادی روزمره‌ای مواجه است اما اوضاع کشور به هیچ وجه در حالت بحرانی قرار ندارد و شاخص‌های اقتصادی کلان نیز اگرچه با روی کار آمدن «دولتِ اصلاح‌طلبان» دچار کندی پیشرفت شدند اما همچنان مثبت هستند.

چه اینکه ضریب جینی ایران هم‌اکنون در جایگاهی بهتر از آمریکا قرار دارد، در جایگاه هجدهمین اقتصاد جهان هستیم و بزودی به جایگاه پانزدهم میرسیم، نرخ بیکاری ایران طی ۸ سال گذشته کاهش یافته و نرخ بیکاری فعلی هم به گواه چند صد هزار شغل بلامتقاضی در وزارت کار [۴] با عنوان بیکاری شیک ارزیابی می‌شود.

همچنین اصلاح‌طلبان و برخی دولتی‌ها در حالی بر سیاه بودن شرایط کشور، لجن بودن فضای ایران! [۵] و خشن شدن مردم بواسطه مشکلات اقتصادی! اصرار دارند که کشورمان یکی از امن‌ترین کشورهای جهان برای مسافرت، دارای جایگاه پنجم جهان در «امید به زندگی» [۶] و کشوری است که هیچ جرم سازمان یافته‌ای اعم از پولشویی، تشکیل مافیا و تشکیل باند شرارت کلان در آن امکان ظهور و بروز ندارد.

اینکه ستاد مشترک دولت و اصلاح‌طلبان در بیان این حقایق لکنت و امنتاع دارد مقوله‌ای است که بایستی با نظر داشتن به بحث «فتنه اقتصادی» در آن تأمل کرد.

***

بی‌پولی ۲۰ درصد از مردم فرانسه برای خرید غذای کافی

چرا معترضان فقیر فرانسه مثل براندازان ایرانی «موبایل هوشمند» ندارند؟

طی روزهای اخیر و در جریان اعتراضات اقتصادی مردم فرانسه؛ تصاویر و فیلم‌هایی که از این حرکت وجود دارد حاوی حقایق جالبی است.

یکم: عمده معترضین فرانسوی "موبایل هوشمند" ندارند و جز معدودی، در دستان اکثریت آنها موبایل هوشمند دیده نمی‌شود.

دوم: نماد جنبش معترضان فرانسوی «پرچم‌سوزی» نیست بلکه به جای آن دیده می‌شود که عمده معترضان پرچم فرانسه را به اهتزاز درآورده‌اند.

سوم: چیزی که در شعارهای عمده معترضان به چشم می‌خورد اعتراض به فقر و گرسنگی و یا طرح خواسته رها کردن قدرت از سوی ماکرون، رئیس‌جمهور کشور است. یعنی در تصاویر و اخبار منتشره از این رویداد کسی معترض «اصل نظام» فرانسه نیست و کسی هم تصاویر نمادهای ملی فرانسه را به آتش نکشیده است.

*بدیهیست که می‌توان این حقایق را با اغتشاشات دیماه ۹۶ در ایران مقایسه کرد.

اغتشاشاتی که درباره آنها هم حقایقی وجود داشت:

یکم: «موبایل هوشمند» از نمادهای معترضین این اغتشاشات بود به نحوی که عمده تصاویر و فیلم‌های آن رخداد توسط همین موبایل‌ها اخذ شده بود.

جالب آنکه عنوان می‌شود اغتشاشگرانی که عمدتا موبایل هوشمند هم داشتند؛ «گرسنگان» هستند!

(در اینجا لازم به یادآوری است که خبرنگار شبکه الجزیره زمانی در اشاره به اغتشاشات موسوم به جنبش چتر در هنگ‌کنگ -حرکتی که مورد حمایت اصلاح‌طلبان نیز قرار گرفت- از این نوشت که دانشجویان معترض قصد دارند با موبایل‌های هوشمندشان آینده کشور چین را تعیین کنند)

دوم: در این اغتشاشات نه تنها پرچم ایران به آتش کشیده شد بلکه با رصد ما هرگز دیده نشد که اغتشاشگران، پرچم ایران را به دست گرفته باشند و یا خواستار احترام به آن باشند.

سوم: تنها چیزی که در شعارهای معترضان دیده نمی‌شد خواسته‌های اقتصادی بود؛ بلکه چیزی که به جای آن به حد وفور وجود داشت شعار علیه نظام اسلامی، شعار علیه ساختار نظام و شعارهای سیاسی مثل «رضاشاه روحت شاد»! بود.

قابل تأمل آنکه در این اغتشاشات و در کنار پرچم ایران، تصویر سردار سلیمانی هم به آتش کشیده شد.

چهارم: اگرچه در کشور ما هم مثل تمام کشورهای دنیا افراد محروم و فقیر وجود دارند اما این پدیده در ایران شایع نیست. ضمن اینکه آنالیز اغتشاشات ۹۶ هم نشان می‌دهد که متجمعین با برنامه‌ریزی قبلی و با شارژ اصلاح‌طلبان به خیابان ریخته بودند و در حیطه فقرا دسته‌بندی نمی‌شوند.

البته این تمام چیزی نیست که بصورت مستند از اغتشاشات دیماهم ۹۶ می‌دانیم.

آمارهایی رسمی وجود دارد که می‌گوید ۶۰ درصد حضّار در این رخداد «شاغل» بوده‌اند و ۷۰ درصد شعارهای متجمعین نیز شعارهای سیاسی بوده است نه اقتصادی.

جالب آنکه طبق اعلام مقامات کشور حتی یک مورد از افراد بی‌بضاعت و کسانیکه تحت پوشش کمیته امداد بوده‌اند نیز در میان دستگیرشدگان این اغتشاشات نبودند. [۷]

و جالب‌تر آنکه عمده دستگیرشدگان اغتشاش ۹۶ نیز برخی دانشجویان متعلق به تشکل‌های چپ، اتباع خارجی و یا کسانی بوده‌اند که مشکل نان شب نداشته‌اند.

حال بایستی در کنار این مقولات؛ به صحبت‌های اصلاح‌طلبان درباره این اغتشاشات اندیشید که چگونه اصرار دارند این اغتشاشات به دلیل «آفت‌زدگی» نظام جمهوری اسلامی ایران رخ داده، این اغتشاشات به دلیل مشکلات اقتصادی مردم روی داده و همچنین آنچه که رخ داده تنها یک پیش لرزه بوده و بایستی منتظر وقوع اغتشاش اصلی باشیم!

جالب آنکه در این میان افرادی هم پیدا شده و از این گفته‌اند که معترضین حق دارند -در کف خیابان- باشند.

مقایسه این رخدادها و حقایق میان فقرای فرانسه که از زور فقر و نداری و گرسنگی به خیابان آمده‌اند با رفتارهای بورژوازی براندازان ایرانی می‌تواند واقعیت‌های زیادی را آشکار کند...

بیان این نکته ضروریست که بر اساس آمار منتشره از سوی مرکز نظرسنجی «پیو» ۹۰ درصد فرانسوی‌ها ناامید هستند و بیش از ۲۰ درصد جمعیت این کشور هم پول کافی برای خرید غذا ندارند!

مقوله‌ای که اصلاح‌طلبان و برخی دشمنان خارجی کشورمان اصرار دارند درباره ایران هم صدق می‌کند اما آمار و اسناد موجود، خلاف آنرا بیان می‌کند.

گفتنیست، برخی معتقدند وضعیت عمومی اقتصاد کشور به هیچ وجه آن چیزی که اصلاح‌طلبان القا می‌کنند، نیست و اگرچه در کشور ما هم فقیر وجود دارد اما این پدیده همه‌گیر نیست و اقتصاد ایران، مثبتات بسیاری دارد.

***

«مرگ بر شهردار زن و قانون بازنشستگی» ولی ما طرفدار زنان و جوانان هستیم!

«الهه کولایی»، از فعالان اصلاح‌طلب در اشاره به بازنشستگی شهیندخت مولاوردی (دستیار رئیس‌جمهور در امور شهروندی) از تشکیلات دولتی در یک توییت نوشت:

«آه از نهاد جامعه مدنی و مدافعان حقوق بشر برآمد. کناره گیری تاسف انگیز خانم مولاوردی، نسنجیده و نارسا بودن قانون جدید جلوگیری از ادامه کار بازنشستگان را آشکارتر ساخته است.»

در همین حال معصومه ابتکار، معاون زنان و خانواده رئیس‌جمهور هم طی اظهاراتی در همین رابطه گفته است:

اصلاح قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان، نیروهای ارزشمندی را از دولت جدا کرد. از بهترین، پرتلاش و شایسته ترین آنها خانم شهیندخت مولاوردی است. طی ۵ سال اخیر افتخار همکاری با این زن فداکار را داشتم. اینکه دولت از خدمات ایشان محروم شد جای تأسف دارد و ما دلتنگ ایشان خواهیم بود.[۸]

*قابل تأمل آنکه مدت‌ها قبل از اینکه مولاوردی بازنشسته شود، «احمد حکیمی‌پور» از فعالان اصلاح‌طلب نیز در اعتراض به قانون منع بکارگیری بازنشستگان گفته بود: «چه لزومی درباره قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان وجود دارد که دوستان ما به دنبال طرح دوفوریتی باشند!؟»[۹]

این صحبت‌ها در کنار امتناع اصلاح‌طلبان از به کارگیری یک شهردار یا وزیر زن، می‌تواند به روشنی میزان صداقت اصلاح‌طلبان با مردم در امر «جوانان و بانوان» را برملا کند.

جالب آنکه معصومه ابتکار که هم‌اکنون مشغول مرثیه‌سرایی برای از دست دادن نیروهای بازنشسته دولت است، سال گذشته در سخنانی از این گفته بود که اصلاح‌طلبان در بکارگیری جوانان موفق‌تر از اصولگرایان هستند. [۱۰]

محمدتقی فاضل میبدی، از فعالان چپ نیز به تازگی ادعا کرده است که نوع مدیریت اصولگرایان به درد قرن ۲۱ نمی‌خورد! [۱۱]

***

۱_ http://www.armandaily.ir/fa/print/main/۲۳۹۹۲۵

۲_ https://www.farsnews.com/news/۱۳۹۳۱۱۲۷۰۰۱۶۰۴

۳_ http://www.magiran.com/npview.asp?ID=۳۷۳۳۸۳۲

۴_mshrgh.ir/۴۸۷۴۷۲

۵_mshrgh.ir/۸۹۱۸۳۱

۶_https://www.farsnews.com/news/۱۳۹۴۰۶۰۶۰۰۰۵۸۴

۷_https://www.khabaronline.ir/news/۷۹۰۶۷۲

۸_ https://www.khabaronline.ir/news/۸۲۷۶۱۴

۹_ mshrgh.ir/۹۰۳۶۳۴

۱۰_ mshrgh.ir/۷۶۷۴۹۱

۱۱_ mshrgh.ir/۹۱۳۵۱۷

برچسب‌ها