کد خبر 918170
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۷ - ۲۰:۵۸

وزیر خارجه سعودی در پایان سی و نهمین دوره نشست شورای همکاری خلیج فارس در ریاض نشستی خبری برگزار کرد.

به گزارش مشرق به نقل از اسپوتنیک، سی و نهمین دوره نشست شورای همکاری خلیج فارس که در سایه اختلافات شدید میان اعضا و غیبت رهبران سه کشور از جمله قطر آغاز شد  با صدور بیانیه‌ای به کار خود پایان داد.

در این بیانیه بر ضرورت تقویت همکاری کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس به منظور مقابله با چالش‌های مشترک تاکید شده است.

سران شورای همکاری خلیج فارس در این بیانیه بر پایبندی خود به مسئله فلسطین و حمایت از وحدت در فلسطین تاکید کردند.

در این بیانیه بر ادامه برنامه‌ریزی‌ها برای همکاری‌های بین کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در تمام زمینه‌ها از جمله همکاری‌های اقتصادی تاکید شده است.

سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس بر سرعت انجام اقدامات در خصوص تشکیل فرماندهی نظامی یکپارچه تاکید کردند.

از سوی دیگر عادل الجبیر وزیر خارجه سعودی در نشستی خبری گفت که رهبران شورای همکاری خلیج فارس بر فعالسازی نقش این شورا و اهمیت آن تاکید دارند.

وی افزود: ما به همکاری با همه برادران به منظور رسیدن به اهدافی که شورای همکاری خلیج فارس به دنبال آن اتست چشم دوخته‌ایم.

وزیر خارجه سعودی گفت که درخواست‌هایی از قطر شده است و اینکه این کشور عضو فعالی در شورای همکاری خلیج فارس باشد به خود آن بستگی دارد.

وی گفت: ما منتظریم که قطر اقداماتی را که از آن خواسته‌ایم انجام دهد.

الجبیر اظهار داشت: اعضای شورای همکاری خلیج فارس اصرار دارند که بحران در روابط با قطر هیچگونه تاثیری بر کار این شورا نداشته باشد.

بیشتر بخوانید:

نقش خاشقجی در جنگ قدرت پسرعموها/ داماد ترامپ دستور بازداشت شاهزاده‌های سعودی را داد

جزئیات ناگفته از پرونده بازداشت سعد حریری در عربستان

وزیر خارجه عربستان گفت: ما می‌خواهیم به این برسیم که برای جمال خاشقجی چه اتفاقی افتاده است و چیزی در این خصوص مخفی نمی‌کنیم.

 

وی افزود: ما شهروندان خود را به ترکیه به منظور بازجویی از آنها در پرونده خاشقجی تحویل نمی‌دهیم.

وزیر خارجه سعودی با بیان "قطری‌ها می‌دانند که چه چیزی از آنها می‌خواهیم" گفت: هرگونه اختلاف بین کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در داخل این شورا حل می‌شود.

عربستان، امارات، بحرین و مصر از 15 خرداد 1396 روابط خود با قطر را به‌بهانه حمایت این کشور از تروریسم قطع و تمام گذرگاه‌های زمینی، دریایی و هوایی خود با قطر را مسدود کردند.

قطر از ابتدای این بحران تأکید کرده که کشورهای محاصره کننده از طریق وارد ساختن اتهامات به قطر و دروغ‌پراکنی و درخواست‌های غیرواقعی و غیرقابل اجرا، به‌دنبال تجاوز به حاکمیت ملی این کشور هستند.

تاکنون تلاش‌های میانجیگرانه کویت برای حل بحران قطر نتیجه‌ای در پی نداشته است.

منبع: تسنیم