دادستان عمومی و انقلاب تهران آخرین وضعیت رسیدگی به برخی پرونده های مهم قضایی را تشریح کرد.

به گزارش مشرق، عباس جعفری دولت آبادی دادستان عمومی و انقلاب تهران در برنامه پارک شهر رادیو تهران به تشریح سرنوشت رسیدگی به پرونده های مهم قضایی پرداخت.

درباره وضعیت پرونده نگین خودرو آفتاب گفت: این پرونده ۶ متهم داشت که ۲ نفرشان در بازداشت هستند و به جزای نقدی محکوم شده اند که به خاطر شکاست ۳۵۰۰ نفر شاکی بوده است.

بیشتر بخوانید:

راهبردهای دادستانی تهران در مقابله با گران‌فروشی

بزرگترین مشکل این پرونده کمبود مال برای رد مال و پرداخت به شکات است یعنی یا مال نیست یا تکافوی پرداخت به شکات را نمی‌کند.

دادستان تهران گفت: ما تلاش کرده ایم اموال توقیف شود ماشین ها توقیف شود اما وقتی رقم بدهی‌ها بالاست و تعداد شکات بالاست کار دیگری نمی‌شود کرد ۳۵۰۰ نفر شاکی هستند و رقم رد مال ۳۷ میلیارد تومان است.

جعفری دولت آبادی افزود: این در حالی است که هزار نفر از شکات هم مشخص شده است که طلبی ندارند و آنچه می‌توانسته ایم انجام شده است اما متهم تقاضا کرده است تا آزاد شود و بیاید و فعالیت اقتصادی کند تا پولها را پرداخت کند و ما در حال بررسی این پیشنهاد هستیم.

وی درخصوص ماشین های توقیف شده در گمرک گفت ما یک تعدادی در سلفچگان قم توقیف شده است که برای یک خانواده بزرگ وارد کننده است که تعدادش ۳۵۰۰ خودرو است و گروه دوم افرادی هستند که خودرویشان ناشی از ثبت سفارش‌های متخلفانه است.

دادستان تهران گفت: ۳۸ متهم در پرونده ثبت سفارشات پای‌شان گیر است که حدود ۱۰ متهم از این تعداد بر می‌گردد به پرونده مفتاح رهنورد خودرو که ۴ مقام دولتی وزارت صنعت بازداشت هستند.

وی گفت حدود ۶ هزار خودرو توقیف است که تلاش داریم هر چه زودتر تعیین تکلیف شود و داریم به متهمان اصلی نزدیک می‌شویم و امیدواریم تا پیش از پایان سال متهمان اصلی دستگیر شوند.

جعفری دولت آبادی درخصوص پیش فروش خودرو و توقف آن گفت: ما اقدامی نکردیم اما در جلسه به خودرو سازان گفتیم باید براساس توانایی واگذاری خود اقدام به فروش کنید و توصیه کردیم که پیش فروشها براساس واقعیت‌ها باشد.

دادستان تهران درخصوص توزیع گوشت و احتکار آن گفت: یک توضیح بدهم چون فردا هم جلسه‌ای داریم دربراه توزیع گوشت ما قبلاً اعلام کردیم که دادستانی مسئول گرانفروشی در کشور نیست ما صرفاً ورود کردیم تا از حقوق مردم حمایت کنیم.

جعفری دولت آبادی افزود: مردم در این فشارهای اقتصادی دارند آزار می‌بینند و ما ورود کردیم برای صیانت از حقوق مردم و نکته دوم این است که ما به دولتی‌ها گفتیم از فرصت دادستانی استفاده کنید.

ما معاونین خودمان را آورده ایم کف خیابان و حالا نوبت دولت است که در چهار حلقه اصلی تولید و توزیع و نظارت و تأمین کالا ورود کند دولتی‌ها موظف هستند قیمت‌ها را به صورت شفاف اعلام کنند.

وی افزود: دولت شبکه توزیع دارد و تعزیرات حکومتی باید ورود کند و اجازه ندهد کالاها در شبکه غیر اصلی به فروش برسد و ما فقط قرار بود به کمک اینها برویم آن هم نه در اطاق‌هایمان بلکه کف خیابان.

جعفری دولت آبادی گفت: ما وارد فروشگاه‌های بزرگ شدیم و اعلام کردیم که اگر احتکار صورت گیرد حتماً ورود می‌کنیم و برخورد می‌کنیم نظیر همین اتفاقی که روز گذشته افتاد و میزان زیادی گوشت پیدا شد.

دادستان تهران گفت: آقایان می‌گویند گوشت وجود دارد اما درست توزیع نمی‌شود خب این ایراد چه کسی است؟ ما از مردم می‌خواهیم گرانفروشی را به ما اعلام کنند ما در یک جا مواجه شدیم با اینکه گوشت دولتی را با قیمت ۱۳۰ هزار تومان می فروختند.