کد خبر 937114
تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۲

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی تنها یک ساعت پس از به کار بردن عبارت «جنگ با ایران» به بهانه خطا در ترجمه، اظهارات خود را تلطیف کرد.

به گزارش مشرق، «بنیامین نتیانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی روز چهارشنبه قبل از آغاز نشست ورشو در مصاحبه با خبرنگار یک شبکه صهیونیستی اعلام کرد نشست ورشو گام مهمی در راستای اهداف مشترک کشورهای شرکت‌کننده در این نشست برای «جنگ با ایران» است.

در حالی که در ترجمه رسمی دفتر رسانه‌ای دولت رژیم صهیونیستی از صحبت‌های نتانیاهو به زبان انگلیسی دقیقاً از واژه war (جنگ) استفاده شده بود، تنها یک ساعت بعد دفتر نتانیاهو این واژه را تغییر داد و به عبارت «مبارزه با ایران» بسنده کرد. اگرچه مقامات صهیونیست برای توجیه این تغییر مدعی شده‌اند که در ترجمه اولیه صحبت‌های نتانیاهو اشتباهی رخ داده است، اما شبکه خبری بلومبرگ آمریکا تأکید می‌کند که نتانیاهو دقیقاً از واژه «جنگ» استفاده کرده و منظوری جز آن نداشته است.

بیشتر بخوانید:

نتانیاهو لهستانی‌ها را همدست هیتلر خواند

اما چه شد که نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با این سرعت از تهدید ایران به جنگ عقب نشینی کرد؟ «زِف چافتز» دستیار ارشد «مناخم بگین» ششمین نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، قضیه را اینگونه برای مخاطبان شبکه خبری بلومبرگ توضیح می‌دهد: «نتانیاهو معمولاً یک سخنران محتاط است، به‌ویژه در برابر دوربین‌های تلویزیونی. صحبت‌های تهدیدآمیزی که وی در اسرائیل و به زبان عبری علیه ایران مطرح می‌کند، بخشی از تبلیغات انتخاباتی حزب او است. اما سخن گفتن از جنگ در کنفرانسی که به نام صلح در خاورمیانه برپا شده بود، اقدام اشتباهی بود و او در نهایت مجبور به اصلاح این اشتباه شد.»

زف چافتز در ادامه اذعان می‌کند که ملاحظات سیاسی تنها دلیل نتانیاهو برای پس گرفتن تهدیدش نبوده است. به گفته این مقام سابق رژیم صهیونیستی که اکنون به‌عنوان روزنامه‌نگار و تحلیل‌گر سیاسی فعالیت می‌کند، نتانیاهو نه‌تنها به وعده‌های واشنگتن و برخی کشورهای عربی مبنی بر همراهی با اسرائیل در جنگ احتمالی با ایران اعتماد ندارد، بلکه احتمالاً متوجه شده است که اسرائیل از قابلیت‌های نظامی لازم برای ورود به جنگ با ایران برخوردار نیست.

مقامات رژیم صهیونیستی پس از آن‌که دونالد ترامپ برخلاف میل آنها تصمیم به خارج کردن نیروهای آمریکایی از خاک سوریه گرفت، به این نتیجه رسیده‌اند که ترامپِ غیرقابل‌پیش‌بینی هرگز نمی‌تواند متحد قابل‌اطمینانی برای اسرائیل باشد. ترامپ امروز از ایران متنفر است و برای براندازی حکومت آن تلاش می‌کند، اما معلوم نیست فردا چه رویکرد دیگری را در پیش بگیرد. نتانیاهو از این می‌ترسد که مبادا اسرائیل در نبردی بزرگ و خونین با ایران تنها بماند. او به کشورهای عربی دشمن ایران که دم از روابط نزدیک با آنها می‌زند نیز اعتماد ندارد و فکر می‌کند این کشورها در نهایت روزی با ایران به توافق خواهند رسید.

دولت‌های قبلی آمریکا همواره تلاش می‌کردند تا رژیم صهیونیستی را از رویارویی نظامی با ایران دور نگاه دارند، زیرا نمی‌خواستند آمریکا برای حمایت از متحد اصلی خود در خاورمیانه وارد یک جنگ بزرگ و بی‌پایان شود. با این حال پس از ورود ترامپ به کاخ سفید رویکرد واشنگتن به این مسئله تغییر کرده و مقامات آمریکایی نتانیاهو و دیگر سران رژیم صهیونیستی را به سخن گفتن از جنگ با ایران تشویق می‌کنند.

شاید ترامپ و همفکرانش در آمریکا فکر می‌کنند که اسرائیل می‌تواند به‌تنهایی در جنگ با ایران پیروز شود و حتی حکومت این کشور را براندازد؛ اما زف چافتز دستیار ارشد نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی خود اعتراف می‌کند که چنین تفکری از اساس اشتباه است. وی در این خصوص تصریح می‌کند: «شاید نظامیان اسرائیلی بتوانند در نبردهای هوایی تاکتیکی با ایران در آسمان سوریه به پیروزی برسند و از نزدیک شدن ایران به مرزهای اسرائیل جلوگیری کنند اما اسرائیل حتی برای حمله به غزه و لبنان که نیروهای متحد ایران در آنها مستقر هستند نیز نیروی انسانی کافی ندارد.»

به گفته زف چافتز، نتانیاهو در حالت عادی از جنگ با ایران استقبال نمی‌کند و همین مسئله باعث شده است که او به‌سرعت در صدد اصلاح گاف خود در ورشو برآید. اما اگر رویکرد محتاطانه نتانیاهو تغییر کند و او بخواهد اسرائیل و متحدانش را به یک ماجراجویی بی‌سرانجام یعنی جنگ با ایران بکشاند، باید بداند که این بار نمی‌تواند تقصیرات را به گردن مترجمان خود بیندازد!

منبع: تسنیم