بیشتر بخوانید:
پسرجوانی که به اتهام قتل به قصاص محکوم شده بود، با اقدام ارزشمند «سید علی اکبر حیدری» دارنده مدال برنز المپیک ۱۹۶۴ توکیو و شماری از پیشکسوتان ورزش کشور؛ مورد بخشش خانواده متوفی قرار گرفت.
بر همین اساس سید علی اکبر حیدری با اهدای مدال برنز المپیک خود به خانواده متوفی، مانع از اعدام این جوان شد و اولیای دم هم در اقدامی انسان دوستانه، از حق خود گذشتند.
*ابطحی: پیشکسوتان بسیاری از گرهها را باز کرده و باز خواهند کرد
در این مراسم سید مصطفی ابطحی، مدیرعامل صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش کشور از اقدام ارزشمند علی اکبر حیدری قدردانی کرد.
سیدمصطفی ابطحی ضمن خوشامدگویی به پیشکسوتان حاضر در این مراسم اظهار داشت: خرسندم که در صندوق پیشکسوتان که خانه شما است جلسهای برای تجلیل و نکوداشت اقدام هنرمندانه و انسانی پهلوان حیدری برگزار شد. خداوند چشم را برای دیدن زیباییها به انسان عطا کرده و چه زیبایی، زیباتر از شما که سالها افتخار برای این مرز و بوم آفریدید.
وی ادامه داد: بهترین کاری که ما میتوانیم در حوزه مسئولیت اداری، فرهنگی و اجتماعی خودمان انجام دهیم، یادآوری نام شما و گرامیداشت مقامتان است. شما سرمایههای بزرگ اجتماعی این کشور و میراث فرهنگی این ملت هستید. مردم ما در سالیان گذشته لحظات شادی را با شما تجربه کردهاند و با پیروزیهای شما شاد شده اند و هم با شکست شما اشک ریخته اند. پاسداشت حریم حرمت شما کار بزرگی است که نسل ما باید انجام دهند.
وی تصریح کرد: شما به دلیل برخورداری از سرمایه اجتماعی، مسئولیت اجتماعی بزرگی دارید. مسئولیت شما تولید ارزش است. شما تولید کننده برند هستید. برند شما اخلاقی است. این برند اخلاقی را با تواضع و فروتنی و کنشگری مطلوب اجتماعی انجام میدهید.
مدیرعامل صندوق حمایت خاطرنشان کرد: شما با این سرمایه اجتماعی و اعتمادی که در جامعه دارید بسیاری از گرهها را باز کرده و خواهید کرد. صندوق و مدیران صندوق از خرد تا کلان همه در خدمت شما هستند. برای ما افتخاری است که خدمتگزار شما باشیم.
وی گفت: پهلوان علی اکبر حیدری کار بزرگی انجام داد و جان انسانی را نجات بخشید. خداوند در سوره مائده میفرماید: «هر کس نفسی را حیات بخشد (از مرگ نجات دهد) مثل آن است که همه مردم را حیات بخشیده است.» امیدوارم سالهای سال همواره در حوزههای اجتماعی کنشگر باشید و این راه را ادامه دهید.
ابطحی در پایان خطاب به پیشکسوتان گفت: به تعبیر مرحوم علی حاتمی بزرگ سینمای ایران که دقیقاً با این ادبیات خاص گفته است: "پهلوون برای یتیم پدر، برای وامونده عصاست، برای درمونده دسته، برای مظلوم حقه، برای ظالم مرگه، برای هرچی نامردی یه ترس، پهلوان نه اهل چاپو چوپه، نه بادو برووت، پهلوون اونی که سینش سنگ رو بشکافه، دلش مثل یه شیشه با یه تقه ترک برداره، پهلوون با خاکی هاش خاکیه، با معرفتاش قاطی، پهلوون اهل صفاست، مرد وفاست، گره گشای مشکلاست، پهلوون بودن وموندن به ایناست» این دقیقاً مانند همان متن معروف است. از این که چنین وصفی درمورد پهلوان میبینیم بسیار خرسندم. انشاءالله برای تکریم بیشتر شما تلاش میکنیم.
*حیدری: کار من اولین بار نبوده و قطعاً آخرین بار هم نخواهد بود
علی اکبر حیدری دارنده مدال برنز المپیک که با اقدام ارزشمند خود یک جوان اعدامی را از چوبه اعدام نجات داده است، با تشکر از برگزاری مراسم تجلیل برای این اقدام ارزشمند او، تصریح کرد: این اقدام، برای اولین بار نیست و قطعاً برای آخرین بار هم نخواهد بود. برخی از بزرگان ورزش را دیدهایم و در مورد بعضی هم شنیدهایم که در امر خیر و کارهای عام المنفعه همیشه حرفهای زیادی برای گفتن دارند. آنها همیشه در صف اول هستند. نمونه آنها پوریا ولیها و تختیها هستند. اقدام با ارزش تختی در زلزله بوئین زهرا از یادها نرفته است. محمدرضا طالقانی هم در زلزله بم پیشقدم شد. در زلزله کرمانشاه هم ورزشکاران رشتههای زیادی بودند که در این امر خیر شرکت کردند. رسول خادم، علی دایی، علی پروین، کریم باقری و خیلی از ورزشکاران دیگر در این حرکت خداپسندانه شرکت کردند.
این پیشکسوت نیکوکار اضافه کرد: ورزشکاران همیشه به خاطر احترامی که نزد مردم دارند، پیشقدم هستند. مردم عزیزم هم علاقه نشان میدهند و در گلریزان ها شرکت میکنند. کار من کوچک بود و این قدردانی بزرگ توسط بزرگان ورزش مملکت برایم بسیار ارزشمند است. ۵۳ سال قبل زمانی که مدال المپیک را گردن من انداختند، به آن افتخار کردم و امروز به این عمل که باعث شدم جوانی از پای چوبه دار نجات یابد. امیدوارم که ورزشکاران به این امور خیر ادامه دهند.