کد خبر 949466
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۱:۱۶

پس از آنکه حضرت عباس (ع) چشم به جهان گشود، امّ‌البنین او را در قنداقهای پیچید و به دست امیرمؤمنان علی (ع) داد تا نام او را تعیین کند.

به گزارش مشرق، "پرچمدار نینوا" نام کتابی است که از چگونگی ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت ام‌البنین آغاز می‌شود و با شهادت حضرتعباس (ع) به پایان می‌رسد.
"پرچمدار نینوا" تمام بخش‌های زندگی حضرتعباس (ع) را در چهار بخش مورد بررسی قرار داده و سعی دارد عظمت و بزرگی پرچمدار نینوا را به مردم نشان بدهد.

چهار فصل این کتاب عبارتند از:
فصل اوّل: حضرت عباس (ع) در عصر پدرش علی (ع)
فصل دوم: حضرت عباس (ع) در عصر امامت امام حسن (ع) و امام حسین (ع)
فصل سوم: سیمای حضرت عباس (ع) در ماجرای کربلا و شهادت قهرمانانه او.
فصل چهارم: مرقد مطهر حضرت عباس (ع)، سیر نوسازی آن در طول تاریخ و چند نمونه از کرامات آن حضرت.

این کتاب پراز مطالبی است که شاید هرکدام از ما مشتاق دانستن آن‌ها باشیم و بتوانیم به واسطه آن‌ها روح و رفتارمان را به حضرت عباس (ع) نزدیک‌تر کنیم.

برخی از سر فصل‌های جذاب این کتاب عبارتنداز:
- چگونگی ازدواج حضرت (ع) با ام‌البنین.
- دلیل نام‌گذاری آن حضرت به عباس.
- گفتار معصومین (علیهم‌السلام) در مورد حضرت عباس (ع).
- وصیت مخصوص حضرت (ع) به حضرت عباس (ع).

"پرچمدار نینوا" نوشته "محمدمهدی اشتهاردی" ۱۸۳ صفحه دارد و در قطع رقعی و با قیمت ۱۴,۰۰۰ تومان در سال ۹۱ منتشر شده و تا کنون به چاپ هشتم رسیده است.

در بخشی از این کتاب می‌خوانیم:
پس از آنکه حضرت عباس (ع) چشم به جهان گشود، امّ‌البنین او را در قنداقهای پیچید و به دست امیرمؤمنان علی (ع) داد تا نام او را تعیین کند. حضرت علی (ع) او را در آغوش گرفت، در گوش راستش اذان و در گوش چپش اقامه گفت، آن گاه به امّالبنین (ع) فرمود: نام این نوزاد را چه گذاردهای؟
امّالبنین (ع) با کمال ادب عرض کرد: من در هیچ امری از شما سبقت نگرفتهام، هر نامی را که شما پسندیدید، همان را انتخاب کنید.
علی (ع) فرمود: من این کودک را به نام عمویم عباس نامیدم.

واژه «عباس»، به‌اصطلاح ادبی صیغه مبالغه و به معنای باصلابت و ترشروی است. حضرت علی (ع) با بصیرت ملکوتی خود، عباس را نسبت به دشمنان، قاطع و خشن میدانست و از مصداقهای روشن این آیه میشود: «اشدّاء علی الکفّار؛ ««یاران محمّد (ص) نسبت به کافران معاند، خشن و انعطافناپذیر هستند». نام او را به مناسبت ساختار وجودیاش، عباس نامید. این نام از همان عصر نشانگر شهامت و شجاعت عباس بود.