کد خبر 953127
تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۴

انتخاب سرمربی تیم ملی فوتبال از مهمترین سوژه‌های این روزهای فوتبال است اما چرا فدراسیون فوتبال در انتخاب سرمربی ناموفق بوده است؟

به گزارش مشرق، از سوژه‌های مهم و پر ابهام این روزهای فوتبال انتخاب سرمربی تیم ملی است. مدتهاست که اسامی مختلفی برای جانشینی کارلوس کی روش مطرح می‌شود اما فدراسیون فوتبال با زیرکی و شاید به دلیل نامشخص بودن برخی مسائل از تایید و تکذیب این اسامی خودداری کرده است.

روند انتخاب سرمربی تیم ملی در سالهای گذشته و در دوران قبل از انتخاب کی روش باعث شده تا فدراسیون نشین ها رویه سکوت را در پیش گیرند غافل از اینکه واسطه‌ها و رسانه‌های خارجی جلوتر از مردان فدراسیون وارد عمل می‌شوند و به محض رایزنی فدراسیون با گزینه مورد نظرش اسم فرد مورد نظر بر سر زبان‌ها افتاده است.

با این حال هیچ کدام از این موارد دلیلی بر این نشده که اعضای فدراسیون فوتبال به صورت رسمی در مورد گزینه‌های مورد نظر اظهار نظر رسمی کنند. البته که شیوه مدیریتی مهدی تاج به گونه‌ای است که جز خودش کسی هم حق اظهار نظر ندارد و اعضای هیات رئیسه هم به دلیل خصوصیات اخلاقی تاج ترجیح می‌دهند روند اطلاع رسانی از زبان خود رئیس فدراسیون باشد.

روز گذشته جلسه هیات رئیسه فدراسیون هم با محوریت انتخاب سرمربی تیم ملی و روند عملکرد رئیس فدراسیون در این زمینه برگزار شده است.

بیشتر بخوانید:

واکنش کلینزمن به مربیگری در بوندسلیگا

مهدی تاج گزارش خود را بابت روند مذاکرات با گزینه‌هایی که مدنظر دارد ارائه کرده است. اما سوالی که ایجاد می‌شود این است که مدتهاست که تاج روند مذاکرات را در قالب گزارش در اختیار هیات رئیسه قرار می‌دهد اما چرا انتخابی صورت نمی‌گیرد؟ جواب به این پرسش شاید فعلاً مهمتر از این باشد که چه کسی گزینه اصلی هدایت تیم ملی است.

مهمترین و بزرگترین مشکل فدراسیون فوتبال برای نهایی شدن مذاکرات با گزینه اصلی، مسائل اقتصادی است. دغدغه فدراسیون و اعضایش این است که بتوانند خواسته‌های مالی طرف مورد نظر را طبق قول و قراری که گذاشته می‌شود تامین کنند. مسئله‌ای که در مورد کی روش بارها فدراسیون را با این سرمربی دچار چالش کرد. تازه مسئله همین است که زمان حضور کی روش و ماندن ۸ ساله او در ایران با شرایط فعلی که با تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ایران اوضاع اقتصادی را بدتر کرده فرق دارد. فدراسیون در این بازه زمانی که از جام ملت‌ها گذشته با گزینه‌های مختلفی مذاکره کرده است اما بزرگترین مانع بابت نتیجه گرفتن با این مربیان بحث انتقال پول به این نفرات بوده است. مسئله‌ای که در طول مدت حضور کی روش در ایران هم فدراسیون با آن درگیر بود و اکنون شرایط سخت‌تر از قبل شده است. برای مربیان خارجی که شناختی از وضعیت درونی ایران ندارند پذیرش وعده سخت است و مربیان مطرح خارجی برای داشتن اطمینان خاطر بابت اجرای قرارداد خود ضمانت اجرایی قوی می‌خواهند. افرادی مثل لوپتگی و کلینزمن … که از گزینه‌های فدراسیون هستند و یا بودند با وعده و وعید حاضر نیستند هدایت تیم ملی را برعهده بگیرند. از سوی دیگر انتخاب فردی که بتواند شرایط تیم ملی را از زمان حضور کی روش بهتر و روان تر کند کار چندان ساده ای نیست و مطالبه مردم هم از فدراسیون انتخاب گزینه‌ای هست که حداقل از کی روش پایین‌تر نباشد.

با این شرایطی که هست به نظر می‌رسد فعلاً فدراسیون فوتبال برای انتخاب سرمربی تیم ملی دچار چالش باشد.

مسئله مهم دیگری که در جلسه هیات رئیسه بحث شده بررسی عملکرد زلاتکو کرانچار سرمربی تیم امید بوده است. تیم امید با میزبانی در تهران مرحله اول مقدماتی المپیک را با اما و اگر پشت سرگذاشت و با ساق‌های لرزان توانست به مرحله دوم انتخابی المپیک صعود کند. این مسئله مهم فنی باعث شده تا کمیته فنی برای ادامه همکاری با کرانچار دچار تردید باشد. هیات رئیسه فدراسیون فوتبال تصمیم گیری نهایی بابت ادامه همکاری با کرانچار را برعهده کمیته فنی گذاشته است اما آنچه مشخص است مجموعه فدراسیون فوتبال خیلی علاقه به ادامه همکاری با این مربی کروات ندارد و ترجیح بر استفاده از مربی ایرانی با تجربه و کاربلد است. گزینه‌هایی مثل مهدی مهدوی کیا و یحیی گل محمدی هم مدنظر برخی از افراد هستند اما اینکه چه زمانی قرار است کمیته فنی به جمع بندی برسد سوالی است که هنوز جوابی برای آن داده نشده است.

منبع: فارس