عبدی در روزهای گذشته گفته بود که باید به قاتل طلبه همدانی- که سابقه شرب خمر و تجاوز به عنف و رفتارهای ساختارشکنانه در فضای مجازی را داشته است- حق بدهیم!

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

** عبدی: باید فضای مجازی، مشروب و مواد مخدر را آزاد کنیم!

روزنامه ایران در یادداشتی به قلم «عباس عبدی» نوشت: «سوم ماه مه (دیروز جمعه) از سوی یونسکو به‌عنوان روز جهانی آزادی مطبوعات معرفی واز سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز تأیید و تصویب شده است. متأسفانه برخی‌ها گمان می‌کنند که این مصوبات و روزها مفاهیمی کم‌مایه و از روی تفنن هستند که چندان دردی را از جوامع درمان نمی‌کنند. به طور قطع در ایران نیز افرادی هستند که چنین برداشتی دارند…ابتدا بگویم که منظورم از آزادی مطبوعات، همان آزادی رسانه است که شامل رادیو و تلویزیون و در حال حاضر فضای مجازی نیز می‌شود. همچنین منظور از آزادی، اغتشاش و هرج‌ومرج گفتاری و خبری نیست، بلکه آزادی در چارچوب حاکمیت قانون است، قانونی عادلانه و منصفانه که اجرای آن از سوی مرجع قضایی بی‌طرف تضمین می‌شود».

عبدی در ادامه نوشت: «تمایزها میان جامعه ما با یک جامعه پیشرفته زیاد است ولی به نظر من یکی از مهم‌ترین تمایزات، وجود پرونده‌های مفتوح فراوان در ایران است…جنجال سال ۲۰۰۰ انتخابات امریکا که درباره اختلاف نسبت به آرای دو نامزد جمهوریخواه و دموکرات بود، هرچه بود مختومه و تمام شد ولی ما هنوز درگیر نتایج سال ۱۳۸۸ و همه اتفاقات پیش از آن هستیم».

«عباس عبدی» پیش از این درخصوص نسبت قانون و جرم در جامعه گفته بود: «نگاه ما به موضوع حقوقی و جرم باید مبتنی بر نظر اجتماعی باشد و گناه را باید از طریق دیگری جلوگیری کرد. همچنان که پیش از انقلاب انجام می‌شد. این نگاه در همه امور فرهنگی باید جاری و ساری باشد. از هنر و ادبیات و فیلم و رسانه گرفته تا رفتارهای دیگر. مساله محوری این است که قانون باید متکی بر عدالت و فرهنگ جامعه و با هدف تأمین نظم اجتماعی باشد. قانون ابزاری نیست که حکومت‌ها بتوانند هر طور که خواستند از آن استفاده کنند».

عبدی پیش از این تاکید کرده بود: «برندگی ابزار قانون محدود است هنگامی که آن را برای هر هدفی استفاده کنیم، به ناچار از برندگی آن کاسته می‌شود».

این فعال اصلاح طلب بر همین اساس مدعی بود که باید با الگوبرداری از کشورهای پیشرفته، مواد مخدر را آزاد کنیم: «امروز در برخی کشورها با هدف کاهش مصرف مواد مخدر، آن را تحت شرایطی آزاد کرده‌اند. از جمله در سوئیس. مدافعان آزادی آن، افراد معتاد نیستند و طرفدار مصرف مواد هم نیستند. بلکه فقط معتقدند که با اعتیاد نمی‌توان از این طریق مبارزه کرد».

عبدی پیش از آن نیز گفته بود که باید در مواجهه با مسائلی همچون شرابخواری به سبک طاغوت عمل کنیم!

طیف اصلاح طلب با دهن کجی به احکام اسلام و گردن کشی در مقابل قانون، در یک «عقبگرد فاحش» مدعی است که باید مسیری را که برخی کشورهای غربی طی کرده و به بن بست خورده‌اند را مجدداً طی کنیم!

لازم به ذکر است که عبدی در روزهای گذشته گفته بود که باید به قاتل طلبه همدانی- که سابقه شرب خمر و تجاوز به عنف و رفتارهای ساختارشکنانه در فضای مجازی را داشته است- حق بدهیم!

نکته قابل توجه اینجاست که عبدی در کنار تاکید بر لزوم آزادی مشروبخواری، استعمال مواد مخدر و بی بند و باری در فضای مجازی، مدعی است که باید پرونده فتنه ۸۸ نیز ماست مالی شود!

** وکیلی: ظریف برای حفظ اقتصاد کشور، بی وقفه می‌دود!

روزنامه ابتکار در یادداشتی به قلم «محمد علی وکیلی» نماینده عضو فراکسیون امید مجلس نوشت: «دپیلماسیِ فعال و دویدن‌های بی‌وقفه ظریف برای گشودنِ راهی برای حفظ اقتصاد کشور و جلوگیری از اجماع علیه ایران و آرایش و آمادگی مناسبِ نظامیِ کشور برای پاسخ به هر عملِ احمقانه‌ای از سوی دشمن، خلاصه فعالیت‌های این روزهای ما است…اما این وضعیت بدون همدلی داخلی نمی‌تواند بپاید. ما باید هرچه سریع‌تر شکاف‌های داخلی را ترمیم کنیم. ما زخم‌های کهنه‌ای داریم که سال‌ها منتظر عنایت‌اند…حتماً این گفت‌وگو ساده نخواهد بود. حتماً از هم گلایه‌هایی داریم. حتماً حق و ناحق‌هایی شده است؛ اما باید این راه را رفت. تنها راهی که انسجام و وحدت واقعی تولید می‌کند همین گفت‌وگوی ملّی است».

روزنامه اعتماد نیز در مطلبی با عنوان «لشکری یک نفره» نوشت: «تسلط چشمگیر ظریف بر زبان انگلیسی را نباید از نظر دور داشت که سبب ایجاد ارتباطی بهتر با مخاطب آمریکایی می‌شود. ایجاد این ارتباط است که وزیر امور خارجه ایالات متحده را نگران کرده و او بارها سعی در تخریب شخصیت ظریف- با استفاده از اینکه ظریف هم تندرو است- داشته است. تسلط و قدرت برقراری ارتباط فرامرزی، موضوعی که در کمتر سیاستمدار ایرانی به چشم می‌خورد.»

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه، ظریف را قربانی تندروهای داخلی معرفی کرده و تاکید دارد که وی با ایثارگری، منافع ملی را بر منافع حزبی و فکری خود مقدم می‌دارد.

طیف اصلاح طلب تلاش دارد تا با هیاهوی رسانه‌ای، کارنامه ضعیف و غیرقابل دفاع ظریف را بزک کرده و وی را قهرمان دیپلماسی جا بزند.

این در حالی است که دلار ۱۴ هزارتومانی و سکه ۵ میلیون تومانی و پراید ۵۰ میلیونی و افزایش افسارگسیخته اقلام ضروری خانوار همگی از نتایج برجام و به عبارتی نتیجه گره زدن معیشت مردم به اخم و لبخند آمریکاست!

متاسفانه علیرغم سپری شدن قریب به ۶ سال از عمر دولت روحانی، همچنان دولت به وزارت خارجه و وزارت خارجه به برجام خلاصه شده است!

اصلاح طلبان بارها تسلط ظریف به زبان انگلیسی را نشانه کارآمدی وی معرفی کرده‌اند. این در حالی است که تیم ضعیف مذاکره کننده هسته‌ای در دولت روحانی به ریاست ظریف با اهمال در متن برجام و سستی در شناخت اهمیت واژگان در فرهنگ‌های مختلف، لطمات جبران‌ناپذیری به منافع ملی وارد کرد.

** دولت نمی‌تواند از مسئولیت خود در وضع موجود شانه خالی کند

روزنامه سازندگی در یادداشتی به قلم «حسین مرعشی» سخنگوی حزب کارگزاران نوشت: «شرایط کنونی کشور، شرایط ویژه‌ای است. به هر حال تورم نقطه به نقطه کشور در فروردین ماه امسال نسبت به فروردین ۹۷، ۵۰ درصد و به طور متوسط تورم در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ نیز ۳۱ درصد افزایش داشته است. این افزایش شدید قیمت‌ها مشکلات زیادی را برای قشرهای مختلف مردم به وجود آورده و باعث شده است که برای بیش از نیمی از جامعه تعادل هزینه خانوار کاملاً به هم بخورد و امروز حداقل هفت دهک از خانواده‌های ایران به زحمت هزینه‌های زندگی‌شان را با درآمدهای محدودشان هماهنگ می‌کنند و تطبیق می‌دهند».

مرعشی در ادامه نوشت: «همانقدر که اقدامات خارجی‌ها در فشار به ملت ایران مؤثر است، به همان میزان برای مسئولیت‌های اعمال نشده مدیران جمهوری اسلامی نیز باید اظهار تأسف کرد…کسانی که دولت را تدبیر می‌کنند نمی‌توانند از مسئولیت‌های رسمی و قانونی خودشان فرار کنند».

اینکه کشور به واسطه اعمال تحریم‌های نامشروع و غیرقانونی آمریکا و شرکای آن با تنگناها و مضایقی رو به رو شده است، امر پنهانی نیست و البته اینکه سوء مدیریت‌ها، اشتباهات مبنایی در مذاکرات هسته‌ای، اعتمادهای بی‌جا، تخریب خواسته یا ناخواسته روابط اقتصادی با شرکای قدیمی و عوامل مکمل اثرگذاری این تحریم‌ها بوده‌اند هم نباید پنهان باشد، اما یکی از علت‌های اصلی وضع موجود، سوءمدیریت در دولت است.

در روزهای گذشته روزنامه اصلاح طلب آرمان در مطلبی نوشته بود: «می‌گویند رئیس‌جمهور روحانی بدشانس است. ترامپ، سیل، زلزله و ملخ همه از نشانه‌های بدشانسی حسن روحانی است! اما آیا واقعاً می‌شود سرنوشت یک کشور را به شانس گره زد؟ نه؛ اداره کشور هیچ ارتباطی با شانس ندارد. امور تنها با تدبیر و عقلانیت اداره می‌شود و به‌سمت پیشرفت حرکت می‌کند شانس هیچ جایی در ایفای وظیفه دولتمردان ندارد. نه‌تنها روحانی بلکه هر رئیس‌جمهور دیگری هم دچار این حوادث می‌شد، نمی‌شد او را بدشانس نامید. لطفاً بی‌تدبیری را بدشانسی ننامیم».