عضو شورای مشورتی اصلاح‌طلبان از امکان حمایت بیشتر مردم از روحانی می‌گوید!

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. هر روز ۰۷:۳۰ با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

مقاومت زنگنه و استعفای بطحایی در مقابل «ساختار بیرون از دولت»!

«عباس عبدی»، فعال اصلاح طلب و از تئوریسین های جریان سیاسی خاص به تازگی طی اظهاراتی در مصاحبه با خبرگزاری ایلنا، با اشاره به استعفای بطحایی، وزیر آموزش و پرورش گفته است:

«با اینکه به نظر نمی‌رسد دلیل استعفای بطحایی شرکت در انتخابات مجلس باشد و شاید اصلاً نامزد هم نشود، اما وزیری که در این شرایط وزارتخانه را رها کند و بخواهد برود نماینده شود را باید اخراج کرد. لذا گمان نمی‌کنم دلیل اصلی‌اش این باشد»

او با بیان اینکه طبعاً مسائل دیگری هم در استعفاها وجود دارد اما چون در ایران مسائل شفاف گفته نمی‌شود، این اتفاق‌ها و مسائل پیش می‌آید، تصریح می کند:

«ربطی هم به یک دست بودن یا نبودن دولت ندارد، شاید فقدان یک راهبرد جامع در دولت است که موجب این مشکلات می‌شود ضمن اینکه وقتی به جاهای سفت و مشکلات برمی‌خوریم، به یکدیگر شاخ می‌زنیم و عدم حل برخی مسائل را از چشم هم می‌بینیم.»

این فعال اصلاح طلب اما در بخش دیگری از صحبت هایش پیرامون استعفای بطحایی، با نادیده گرفتن حرفهای قبلی خود می گوید:

«ساختاری در بیرون از دولت وجود دارد که غیر مسئولانه فشار آورده و برخورد می‌کند. از طرفی چون کسی هم نیست که از وزرا دفاع کند، آنها باید خودشان این فشار را تحمل کنند، برخی مثل آقای زنگنه تحمل می‌کنند و بعضی‌ها خیلی حاضر نیستند که این فشارها و فضا را تحمل کنند .»[۱]

*ما قضاوت درباره تناقض آشکار صحبت های عبدی را بر عهده مخاطبان محترم می گذاریم.

اینکه اصرار دارد دوستانش در ستاد مشترک دولت و اصلاحات هنگام بروز مشکلات، مسائل را از چشم غیر می بینند. و هم او در بخش دیگری از صحبت هایش استعفای بطحایی را به وجود ساختاری در بیرون از دولت ربط می دهد که به مسئولان فشار می آورد و با آنها برخورد می کند!

اظهارات عبدی در حالی است که عبدا… ناصری از فعالان اصلاح طلب اخیراً در یک مصاحبه پیرامون استعفای بطحایی گفته است: -دلیل- اصلی استعفای وزیر آموزش‌وپرورش کشمکش در درون دولت بین نزدیکان آقای روحانی و برخی اعضای کابینه و مدیران ارشد قوه مجریه بوده است .[۲]

***

عضو شورای مشورتی اصلاح‌طلبان از امکان حمایت بیشتر مردم از روحانی می‌گوید!

«عبدا… ناصری»، فعال اصلاح طلب و عضو شورای مشورتی اصلاح طلب در بخشی از مصاحبه خود با شماره دوشنبه گذشته روزنامه آرمان امروز اظهار کرد:

«جریان اصلاحات در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۹۶ هزینه زیادی برای حمایت از آقای روحانی پرداخت کرده است. این در حالی است که عملکرد آقای روحانی متناسب با هزینه‌ای که اصلاح‌طلبان برای ایشان پرداخت کرده‌اند نبوده است. البته از این نکته نباید غافل شد که بخشی از عدم تحقق مطالبات بدنه اجتماعی جریان اصلاحات به نوع ساختار قدرت در کشور بازمی‌گردد. با این وجود برخی از رویکردهای آقای روحانی و به‌خصوص نحوه چینش مدیران اجرایی کشور به شکلی بوده که در راستای تحقق مطالبات مردم قرار نداشته است. در عین حالاگر آقای روحانی در سال‌های پایانی دولت خود تحولات جدی در رویکردهای خود ایجاد کند ممکن است با حمایت بیشتر افکار عمومی و جریان‌های سیاسی مواجه شود .»[۳]

*احتمالی که ناصری مطرح می کند اقلاً دو پیش شرط عمده اقتصادی دارد:

اول آنکه آقای روحانی باید بتواند تورم را به سالهای قبل بازگرداند و فی المثل افزایش ۳۰۰ درصدی قیمت مسکن و چند برابری قیمت خودرو را به ریل معقول سابق بازگرداند.

و دوم اینکه دولت محترم دست از تئوری های آدام اسمیتی در سیاست بردارد و به نظارت بر قیمت ها و کنترل قیمت اقلام اساسی مایحتاج مردم معتقد شود.

دو فرضی که بنیاد هر دو بر باد است و احتمال مورد اشاره ی ناصری که به نظر می رسد صرفاً برای امیدبخشی به ستاد اصلاحات و نجات دادن «تَکرار می کنم» از شماتت مردم بیان شده؛ محقق نخواهد شد.

***

طراحی فاز جدید معارضه با نظام در ستاد میرحسین موسوی

«محسن آرمین»، فعال اصلاح طلب و از دستگیرشدگان فتنه ۸۸ که پیش از این در برخی رسانه ها با عنوان پژوهشگر حوزه دین و دکترای علوم قرآنی هم معرفی شده است؛ به تازگی در بخشی از یک مصاحبه با سایت اعتمادآنلاین، بر کاهش اعتماد مردم به نظام اسلامی و وجود فساد ساختاری در کشور! تأکید کرده و می گوید:

«مهم‌ترین تفاوت وضعیت امروز جامعه با سال‌های ۹۴ و ۹۶ کاهش شدید اعتماد جامعه به تغییر و بهبود و حل مشکلات و تامین مطالبات خویش است … روشن است که این حجم انبوه از مشکلات در کنار اخبار مستمر اختلاس‌ها و دزدی‌های بی‌سابقه و کلان که حکایت از فساد ساختاری دارد، تا چه اندازه می‌تواند بر روند کاهش اعتماد جامعه به کارآمدی نظام در حل مشکلات و از بین بردن امید به آینده روشن دامن بزند.»

او در خاتمه اظهارات خود نیز تصریح می کند: کاهش اعتماد جامعه مساله‌ای بسیار جدی و هزینه‌ساز است. [۴]

*تعدادی از دستگیرشدگان فتنه سال ۸۸ طی ماههای اخیر بصورت همصدا اصرار دارند که اعتماد مردم به کارآمدی نظام اسلامی کم شده، فساد ساختاری ایجاد شده و امیدی به بهبود اوضاع نیست!

جدای از اینکه مشخص نیست این همصدایی و تأکید بر ناامیدی مردم هماهنگ شده است یا خیر؟! اما قید واضح مسئله نیز اینست که اگر هم بهانه ای برای اصرار بر ناامیدی مردم و بحران نمایی از اوضاع کشور در دست آقایان قرار گرفته؛ این بهانه را همین افراد و لیدر آنها با «تَکرار می کنم» به دست آورده اند و در ادامه نیز خود بهتر و بیشتر از همه می دانند که راه حل مشکلات کشور نیز «تکرار نکردن» است و لاغیر.

به سخن دیگر اینکه امروز حتی نوجوانان دبستانی هم می دانند که اگر تکرار می کنم نبود؛ مشکلات و گرانی ها هم نبود و بالتبع، کسی هم پیدا نمی شد که ادعا کند اعتماد مردم به کارآمدی نظام اسلامی کاهش یافته است.

برخی محافل تحلیلی از این می گویند که این القائات و اصرارها در کنار شائبه عمدی بودن برخی از گرانی ها؛ قصد ایجاد «فتنه اقتصادی» در کشور و شوراندن مردم علیه نظام اسلامی را دارد.

***

1_ https://khabarfarsi.com/u/71257373

2_ http://www.armandaily.ir/fa/print/main/259913

3_ http://www.armandaily.ir/fa/print/main/259913

4_ https://etemadonline.com/content/310563

برچسب‌ها