سخنگوی قوه قضائیه در مورد پوشش متهمان زن گفت: بحث بر سر ممنوعیت استفاده از چادر نیست بلکه نظر بر این است که متهمان زن با رعایت موازین شرعی با همان پوشش ایام عادی خود به دادگاه‌ها بیایند.

به گزارش مشرق،  غلامحسین اسماعیلی در حاشیه مراسم افتتاح طرح  تفاهم‌نامه تردد وکلا و کارشناسان دادگستری در مجتمع قضایی شهید بهشتی، گفت: در دوره تحول دستگاه قضا براساس وعده‌ای که به بدنه کارشناسان و وکلایی که داده بودیم در مورد شرایط تردد آنها در جهت اجرای تکریم و کرامت این مجموعه که جزء همکاران عرصه عدالت هستند و در فرایند دادرسی و رسیدگی به احقاق حق با دستگاه قضا همکاری دارند،این بوده که تردد، تسهیل و احراز هویت شود. 

وی ادامه داد: در این صورت مشخص خواهد شد که کدام یک از وکلا و کارشناسان به مراجع قضایی و دادگستری مراجعه و از اصحاب پرونده متمایز می‌شوند؛ چرا که گاها آنها نیازمند حمل تجهیزات الکترونیکی مانند تلفن همراه هستند تا در صورت نیاز گزارشاتی تهیه کنند. 

ببینید:

اسماعیلی گفت: به همین دلیل وعده داده‌ بودیم تا در هفته قوه قضاییه این کار محقق شود و با اهتمامی که دادگستری کل استان تهران و مجموعه داشتند از این طرح استقبال شد و مساعدت‌های لازم انجام گرفت. 

سخنگوی قوه قضائیه افزود: این طرح در دو مجتمع بزرگ تهران که بزرگترین مجتمع‌های قضایی تهران هستند مجتمع قضایی شهید بهشتی و دادگاه‌های تجدیدنظر واقع در میدان هروی به بهره‌برداری رسید و به این ترتیب وکلای دادگستری و وکلای کانون وکلا و کارشناسان قوه قضاییه می‌توانند با احراز هویت دیجیتالی به سهولت تردد کنند و شان و منزلت آنها مراعات شود. 

تدوین دستورالعمل تکریم عمومی ارباب رجوع 

وی ادامه داد: البته تکریم را مختص وکلا نمی‌دانیم بر این با وریم همه مراجعان به لحاظ کرامت و منزلت باید مورد تکریم واقع شوند به همین دلیل رئیس قوه قضائیه دستوراتی صادر کرده و دستورالعمل تکریم عمومی ارباب رجوع تدوین شده و بزودی ابلاغ خواهد شد. 

اسماعیلی گفت: به دنبال این هستیم هر کسی که وارد مجموعه قضایی می‌شود نهایت احترام به او شود. البته مراجعان  توجه کنند ورود برخی اقلام و اشیا به دادگاه‌ها و مراجع قضایی ممنوعیت دارد و اگر با این اقلام ممنوعه آشنا شوند و به همراه نداشته باشند در کارشان تسریع شده و به سهولت رفت و آمد می‌کنند و هم مورد احترام و تکریم قرار خواهند گرفت. 

وی گفت: در آینده نزدیک با همکاری این مجموعه‌ها شاهد بهره‌برداری سیستم‌های ویژه تردد وکلا و کارشناسان در همه مجتمع‌های قضایی سطح استان تهران خواهیم بود. 

سه اقدام جدی برای کاهش پرونده‌های قضایی

سخنگوی قوه قضائیه در رابطه با تسریع در روند رسیدگی به پرونده‌های  قضایی گفت: اخیرا چند تصمیم برای اجابت این خواسته به حق مردم گرفته شده که با عنایت به کار جهادی در ستاد قوه قضاییه به همکاران گفته شده این مردم استحقاق دارند برایشان کاری جهادی شود و همکاران اعلام آمادگی کردند  در بعدازظهرها و روزهای تعطیل هم همکاری کنند حضور یافته و به پرونده‌ها رسیدگی کنند. 

وی ادامه داد: قطعا این گام کافی نیست و باید در جهت تامین کادر قضایی و اداری و کاهش ورودی پرونده‌ها به دادگستری‌ها اقدامات اساسی صورت گیرد چرا که قرار نیست همیشه کارمند و قاضی اضافه کنیم و پرونده‌ها مانند سیلاب بیایند و حجم کار اضافه شود. 

اسماعیلی اظهار کرد: مطالعات خوبی انجام شده که بتوانیم در مرحله اول با استفاده از اختیارات قانونی موجود و در مرحله دوم با کمک مجلس بسیاری از پرونده‌هایی که سبقه قضایی ندارند و در دادگستری‌ها رسیدگی می‌شوند را به نهادهای شبه قضایی،‌ادارات و هیات‌های مختلف واگذار کنیم تا حجم پرونده‌های ورودی کاهش یابد. 

شرایط استفاده چادر برای متهمان زن 

سخنگوی قوه قضائیه همچنین در رابطه با استفاده نکردن متهمان از چادر برای حضور در دادگاه‌ها و دادسراها گفت: بحث بر سر ممنوعیت نیست نظر بر این است که خانم‌هایی که به مراجع قضایی اعزام می‌شوند چه از منازل خود بروند چه از بازداشتگاه‌های نیروی انتظامی و چه از زندان‌ها اعزام شوند با رعایت موازین شرعی با همان نوع پوشش خود می‌توانند بیایند. 

وی ادامه داد: این خانم‌ها می‌توانند با پوششی که در سایر  ایام در جامعه تردد می‌کنند در دادگاه‌ها حاضر شوند یعنی به عنوان مثال اگر برای خانم محجبه‌ای که چادری است اتفاقی بیفتد زمانی که به مراجع قضایی می‌آید باید با همان پوششی که در ایام دیگر تردد می‌کند بیاید اما آن خانمی که پوشش چادر ندارد الزامی به پوشش چادر برای او نیست. 

اسماعیلی افزود: البته موازین  شرعی را باید مراعات کنند اما برای این قبیل افراد پوشش متعارفی که بدون چادر باشد و امکان حضورشان در مراجع قضایی فراهم شده است.

منبع: فارس