از آنجایی که موتورهای بالگرد T۱۲۹ محصول کمپانی honeywell امریکاست این شرکت با تولید تحت لیسانس این موتورها در خاک ترکیه مخالفت کرده و امکان صادرات این بالگرد به کشور پاکستان را ناممکن ساخته است.

سرویس جهان مشرق - ارتش پاکستان و نیروی هوایی این کشور از سالیان دور مشتری ثابت تجهیزات ساخت امریکا هستند. اما در سال های اخیر تحریم ها و محدودیت های اعمال شده از سوی واشنگتن بر این کشور مانع از اجرایی شدن قرارداد های نظامی فی مابین شده است.

این موضوع باعث گرایش پاکستانی ها به کشورهای دیگر برای تامین نیازهای تسلیحاتی خود شده است. به تازگی ارتش پاکستان اقدام به مذاکره برای خرید بالگردهای تهاجمی مدل T۱۲۹ ساخت ترکیه با این کشور زده بود.

بالگرد تهاجمی T۱۲۹-ATAK ساخت ترکیه

طبق گزارش رسانه های پاکستانی بالگردهای قدیمی ارتش این کشور نظیر بالگرد تهاجمی AH۱-F کبرا فاقد توانایی های لازم برای عملیات در مناطق کوهستانی رشته کوه هندوکش در مرز این کشور با افغانستان میباشند. در نهایت قرارداد خرید ۳۰ فروند بالگرد تهاجمی T۱۲۹ ATAK به ارزش ۱.۵ میلیارد دلار با کشور ترکیه امضا شد. اما ظاهرا این قرارداد در حال حاضر تحت تاثیر تنش میان واشنگتن و انکارا بر سر قرارداد خرید اس ۴۰۰ توسط ترک ها و تحریم های وارده از سوی امریکا بر صنایع نظامی ترکیه قرار گرفته است.

به گزارش مشرق از آنجایی که موتورهای بالگرد T۱۲۹ محصول کمپانی honeywell  امریکا میباشد این شرکت با تولید تحت لیسانس این موتورها در خاک ترکیه مخالفت کرده و امکان صادرات این بالگرد به کشور پاکستان را ناممکن ساخته است. این موتور از مدل CTS۸۰۰ است.

بالگرد AH۱-Z سفارشی پاکستان در حال پرواز در پایگاهی در تگزاس

این دومین ضربه امریکایی ها به متحد منطقه ای خود پاکستان در چند وقت اخیر است. پیش از این ارتش پاکستان برای جایگزینی بالگردهای قدیمی AH۱-F کبرا خود قراردادی را برای خرید ۱۵ فروند بالگرد پیشرفته AH۱-Z Viper به همراه ۱۰۰۰ تیر موشک AGM۱۱۴-R هلفایر در آوریل ۲۰۱۵ منعقد کرده بود اما در آگوست سال ۲۰۱۷ پس از اینکه ۱۲ فروند از این بالگردهای در کارخانجات Bell تولید شده و آماده تحویل بود، مقامات امریکایی اجرای قرارداد را متوقف کردند.

این موضوع تا جایی پیش رفت که در روزهای اخیر با نمایش تصاویری از پرواز دو فروند از بالگردهای Viper سفارشی پاکستان در پایگاهی در ایالت تگزاس مشخص شد نماد و شماره سریال‌های مخصوص ارتش پاکستان از بدنه این بالگردها محو شده و رسما برنامه تحویل این بالگردها به ارتش پاکستان لغو شده است.

بالگرد Viper تولیدی برای پاکستان که علائم مربوط به نیروی هوایی این کشور از روی بدنه محو شده است

وزارت دفاع امریکا پیش از این تهدید کرده بود که فشار و تحریم‌های وارده از سوی امریکا بر کشور ترکیه تنها به برنامه فروش جنگنده‌های نسل پنجم F۳۵ محدود نشده و سایر صنایع نظامی ترکیه و حتی منافع اقتصادی این کشور را نیز شامل خواهد شد.